foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 02:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selline küsimus, et ostsin umbes 4 kuud tagasi kukekese, sellise noorukese. Poes oli ka suuri. Tahtsin aga väiksemat, sest tuttav ostis suure ja see suri mõne nädala pärast. Mõtlesin, et võibolla oli siis juba nii vana, et sellepärast suri. Küsisin siis, et kas see väike kasvab samasuguseks kui suur, öeldi, et jah.
Siiani pole mu kukeke silmnähtavalt kasvanud. Samas aga ancitrus on juba kuuga poole suurem.
Kas kukekesed kasvavadki nii aelglaselt või on neid ka eri liiki, mis jäävadki pisikesteks või hoopis mingi muu põhjus ?!?!?! :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 02:33 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
liiga ühekülgne toit ja vähe liikumisruumi võib olla põhjuseks, miks kala ei kasva suuremaks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 05:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hmmm...ühekülgne toit. Ma ei ütleks, et alati ühte ja sama toitu ostan. Ja teised kalad ju kasvavad, aga kukeke ei taha kasvada :lol:
Ja kukeke ei vaja minu teada praktiliselt üldse liikumisruumi, võib elada ka 2 liitrises purgis :?: :!: :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 05:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsime kunagi ühe tuttavaga koos bettad, küllaltki suurena juba ja minu oma kasvas veel pisut suuremaks aga tema oma mitte millimeetritki. Kuigi minu akva oli poole väiksem ja sõid samu asju. Suri ka poole kiirem ära kui mul. Nende eluiga on jah kurvastusväärselt lühike - aastaid kaks kolm. Ise arvan hoopis, et see kala on selline kes väga kergelt stressi satub ja stressis kalad ei kipu just kasvama. Kuna ta on oma liigist ainuke akvas, siis tuleb vaadata kas ta suhtleb teiste kaladega või hoopis üritab neil jalust ära olla. Mul oli betta skalaariga koos ja kui arvasin, et skalaar võib talle viga teha ja tõstsin selle teise akvasse siis oli kohe näha, et betta sattus masendusse, kössitas põhjas ja kõik. Panin skalaari tagasi ja eluvaim tuli sisse tagasi. Ajasid hooti teineteist taga küll aga mõlemad olid rõõmsad ja kellegile viga ei tehtud. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 06:00 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
confident kirjutas:
Hmmm...ühekülgne toit. Ma ei ütleks, et alati ühte ja sama toitu ostan. Ja teised kalad ju kasvavad, aga kukeke ei taha kasvada :lol:
Ja kukeke ei vaja minu teada praktiliselt üldse liikumisruumi, võib elada ka 2 liitrises purgis :?: :!: :?:

kui toidad ainult kuivtoiduga, siis see ongi ühekülgne toit - umbes nagu purgisupp iga päev 365p aastas erinevates variatsioonides (hapukapsasupil ja hernesupil on muidugi vahe aga see on ikkagi supp). kala tahaks aeg-ajalt saada elustoitu ja midagi rohelist (salatileht nt.).
mis puutub liikumisruumi, siis üldlevinud on arvamus, et kala vajab 1cm kehapikkuse kohta minimaalselt 1l vett. mida suurem akvaarium, seda suuremaks kasvab kala - seda muidugi tingimusel, et akvaarium pole üleasustatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Salatilehte ? kas lihtsalt viskan salati lehe akvaariumi ja söövad siis seda !?!?!
Aitäh, ihal juhul :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 07:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu teada betta seda ei söö aga proovi järele. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 08:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tsiteeri:
Salatilehte ? kas lihtsalt viskan salati lehe akvaariumi ja söövad siis seda !?!?!

Pane ikka mingi sobiva suurusega kivi raskuseks peale, et põhjas püsiks, siis saavad Ancistrus ja õunateod ka oma jao kätte.
Minu skalaarid lähevad salati peale vahel nii pöördesse, et väiksema kivi alt tõmmatakse see välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 24, 2005 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

No selle 2liitrise purgi kohta ütleks küll,et proovi oma ülejäänud elu veeta kitsukeses vannitoas!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2005 05:29 
Akvarist

Võibolla on Su kukeke emane? Mina tõin ka mõned kuud tagasi poest 2 kukekest, ühel on ilus saba ja kasvab hästi, teisel polegi eriti saba ja ta ei kasva ka, ilmselt on emane.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver