foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 92 postitust ]  Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2011 01:07 
Akvarist

No sellised nad on jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2011 01:48 
Akvarist

Lugesin seda teemat algusest lõpuni ja tekkis selline küsimus.Kas siiami vetikasööja on tõesti sama mis SAE? Ostsin omale neli imepisikest pulka ja pididki jääma selliseks 5 cm pikkuseks.Nüüd kui nad on omandanud juba 5cm ja sellest teemast johtuvalt tabas mind kerge õudus.Kas tõesti tõmbas kalapood mul naha üle kõrvade ja mul on hoopis SAEde parv akvas? Võrreldes 250 liitrises oleva vana SAEga on teised jah väga sarnased. :roll: Keda ja mida nüüd uskuda? Vetikat söövad küll hästi,aga teiste kalade söök ja kurk lähevad ju veelgi paremini.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2011 01:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
algaja Piret kirjutas:
.Kas siiami vetikasööja on tõesti sama mis SAE?

SAE = Siamese Algae Eater
Ehk siis vastus on jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2011 02:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

algaja Piret kirjutas:
Lugesin seda teemat algusest lõpuni ja tekkis selline küsimus.Kas siiami vetikasööja on tõesti sama mis SAE? Ostsin omale neli imepisikest pulka ja pididki jääma selliseks 5 cm pikkuseks.Nüüd kui nad on omandanud juba 5cm ja sellest teemast johtuvalt tabas mind kerge õudus.Kas tõesti tõmbas kalapood mul naha üle kõrvade ja mul on hoopis SAEde parv akvas? Võrreldes 250 liitrises oleva vana SAEga on teised jah väga sarnased. :roll: Keda ja mida nüüd uskuda? Vetikat söövad küll hästi,aga teiste kalade söök ja kurk lähevad ju veelgi paremini.

Kasvavad ikka 10cm+ kui tingimused lubavad. Mingitest mini SAE-dest ma küll kuulnud ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2011 05:18 
Akvarist

Ikka äärmiselt haige on see asi kui akvaristika poe müüad sellist lamba juttu ajavad,et ainult 5 cm kasvab see kala.Mul oli omal 2 SAEd olemas,aga need olid palju suuremad kui ma nad ostsin.Lootsingi nende jutule tuginedes,et ongi see siiami vetikasööja selline pisike ja tubli kala :lol:
Nüüd on teada,et tuleb neid kiiremas korras teistesse akvadesse paigutama hakata.Püha lihtsameelsus,tõmbasid mul ikka naha üle kõrvade.
Inglise keel on mul kahjuks ülinõrk ja kehva küll kui kedagi poes enam usaldada ei saa.
Tänud vastamast

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Ikka äärmiselt haige on see asi kui akvaristika poe müüad sellist lamba juttu ajavad,et ainult 5 cm kasvab see kala

Väike offtopic aga see meenutab nagu ma õpetasin poemüüjat, et ei kuldbarbus ega roosabarbus EI JÄÄ neooni suuruseks (albumis paar hilist pilti ka neist). Kohati on lausa koomiline, kohati tõsine '/facepalm'

ontopic:
SAE'de osas - mul on 2tk 240 liitrises ning mõlemad on tublid 8-10cm. Üle kahe ei julgeks küll neid sinna panna. Omamoodi "grupi" kalad on nad ehk küll, minu omad hoiavad väga kokku aga on tõsiselt rahumeelsed olendid. Väga rahumeelsed isegi. Samas olen kunagi läinud alt nn fake-SAE'dega, neid nimetatakse CAE (ehk chinese algae eater). Mõlemad on vetikasööjas aga CAE on agressiivne, SAE reeglina mitte.

SAE
Pilt Pilt

CAE
Pilt Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 11:39 
Moderator
Kasutaja avatar

varivalge kirjutas:
ontopic:
SAE'de osas - mul on 2tk 240 liitrises ning mõlemad on tublid 8-10cm. Üle kahe ei julgeks küll neid sinna panna. Omamoodi "grupi" kalad on nad ehk küll, minu omad hoiavad väga kokku aga on tõsiselt rahumeelsed olendid. Väga rahumeelsed isegi. Samas olen kunagi läinud alt nn fake-SAE'dega, neid nimetatakse CAE (ehk chinese algae eater).

Kahjuks see nii siiski pole, Gyrinocheilus aymonieri keda ka Chinese Algae Eateriks kutsutakse on midagi muud kui false-SAE-ks nimetatavad Garra taeniata ja Epalzeorhynchus sp. - tegelikult on G. aymonieri niivõrd SAE-st erinev kala et neid saab segi ajada vaid kodanik kes pole SAE-d enne näinud.
Oluline on meeles pidada et õige SAE korral must küljejoon on ninast sabaotsani (false-SAE-l aga vaid keha lõpuni, päris-SAE-l jookseb ka üle sabauime) ning uimed on läbipaistvad (Epalzeorhynchus kalopterusel on uimed värvilised).
Vale-SAE ja Flying Fox puhul on põhimureks see et täiskasvanuks saades muutuvad erinevalt päris-SAE-st liigikaaslaste suhtes agressiivseks.
Asjakohane jutt koos piltidega on aadressil http://www.aquatic-gardeners.org/cyprinid.html , seda on juba päris mitmeid kordi erinevates teemades saanud läbi nämmutada.
SAE-d on väga vahvad parvekalad ning armastavad koos ujuda, vahel teevad igasuguseid vigureid ja kujundeid nagu sünkroonujujad. Parv hakkab aga üldiselt viiest kalast, kolm ei anna päris mõõtu välja, kahest rääkimata... SAE-le on omased välkkiired sööstud, kahjuks seepärast on nad ka ühed tuntuimad akvaariumist väljahüppajad - SAE korral peaks küll akvaarium pealt kaetud olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 03:45 
Akvarist

Nojah tore,mul on päris SAEd,aga mis ma selle teadmisega pihta hakkan.Eeldan ikka,et kui poes mõnda kala näen ja selle kohta küsin,siis saan ka ausa vastuse.Kisub päris jamaks kui tuleb vahepeal kodus uurimistööd teha ja pärast poodi minnes polegi kalu.
Kui Mulla tn poes imepeenikesi ,SAE sarnaseid kalu nägin,kirjaga Siiami vetikasööja - küsisin mis kalaga tegemist.Ma ostsingi nad selleks,et olid sae sarnased ja pidid 5 cm pikkuseks jääma.SAEd ju igasse akvasse ei pista.
Eks inimene ikka õpi oma vigadest kui hästi läheb :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 04:00 
Moderator
Kasutaja avatar

See et SAE pähe vale-SAE-d esitatakse on juhtunud isegi akvaristika alastes raamatutes, see poleks midagi uut. See et keegi usub et SAE vaid 5 cm pikkuseks jääb on aga muidugi üllatav.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 04:43 
Akvarist

Vaadake Rein,mulle lihtsalt meeldivad minu kalad ja ma ei ole nende kohta rohkemat uurinud kui seda mida nad söövad ja kuidas neid kasvatada.Ma küll hoolin oma kaladest,aga ei teadnud nende pikemat nime.
Selleks ju ongi toredad abivalmis kaasakvaristid,et teisi aidata ja õpetada.
Suured tänud.
Piret

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 04:58 
Moderator
Kasutaja avatar

algaja Piret kirjutas:
Vaadake Rein,mulle lihtsalt meeldivad minu kalad ja ma ei ole nende kohta rohkemat uurinud kui seda mida nad söövad ja kuidas neid kasvatada.Ma küll hoolin oma kaladest,aga ei teadnud nende pikemat nime.

Ma tegelikult pidasin siin silmas ikka kohta kust kalad soetatud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 05:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui suurustes juttu, siis minu SAE (2tk) on kah 8cm kindlalt ära.
Aga Gyrinocheilus aymonieri ostes kiitis müüa, et see sobib väiksesse akvasse, minu vastuväidet ta ei uskunud; tema just võttis neid poodi väikeste akvade jaoks! Seega on tark ikka ise üle kontrollida. Kui keelega jääb jänni, siis aitab googli tõlge http://translate.google.ee/?hl=en# . Kugi sellesse tõlkesse tuleb VÄGA loominguliselt suhtuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 09:23 
Akvarist

Käisin joonlauaga 250 liitrises vana SAE üle ja no 12cm on vist küll.(ta muidugi ei arvanud hästi sellest mõõtmisest). Ei tea kas 175 liitrine laiema küljega 85 cm jääb neile lühikeseks.Kas peaksin nad nüüd müüki panema või kõik 250 liitrisse tõstma?
Piret

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 11:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Huvitav diskussioon ja mul pea puntras. Mina hetkel tean kokku kolme (ehk siis tegelikult nelja) vetikasööjat. Siiami vetikaMUGIJA (SAE - Crossochelius siamensis, pikkuseks prognoositakse 14 cm, minu arust suht rahumeelne, olid endal kunagi, jäid väiksemaks kui 14 cm, vist 8 cm), siis Siiami vetikaÕGIJA (Cyrinochelius aymonieri, juba koledam loom, kasvuprognoos 27 cm ja suht õel, võib "kleepida" end teiste akva kalade külge, mul ei ole olnud ja pole ka julgenud hankida, kuid siiski ilusad kalad) ning siis see kolmas Hiina vetikasööja (tema ladinakeelset nime hetkel ei tea) - kollane, pirkas ja tigedik-kiuslik. Too mul on ja elab 900-ses koos suurte kaladega (Oscar, Greenu, "Lilletoru"...) Tegelikult on vetikasööjad veel OTO-d (Otocinculus affins). Need on tillud ja üle 4-5 cm ei kasva.

Kui meenutan oma SAE-d (Crosselius siamensist), siis tema oli küll väga rahu ja sõprust armastav kala. Oli rohkem peidus. Seda kõige õelamat vetikat (juus-niitvetikas ehk siis must habe) nad ei söönud. Ja nende kaladega on tõesti nii, et nooruses kugistavad vetikat ja vanaduses otsivad hõlpsamat toitu. Nende ostmisel peab jälgima, et must küljejoon läheks lõpuni välja kuni sabani või parimal juhul vist isegi veits edasi saba sisse.

Hetkel toimetab mul 900-ses poolemeetrine Pleco ning paremat "klaasikraabitsat" ma temast ei tea! Iga päev tänan teda suure töö eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gyrinocheilos aymonieri´t on nii kollast kui n.ö. tavalist pruunikat mustrilist varianti ja selle kala üldine nimetus on hiina vetikasööja (või vetikaõgija).

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 [ 92 postitust ]  Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver