foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: küsimus põhjakalade kohta
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 10:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Selline mõte mul, et tahaks võtta 2 botiat (Botia macracanthus). Aga lugesin kusagilt, et ei ole väga soovitav neid suuremate põhjakatega kokku panna. Mul endal 2 plecot, nii natsa üle 10 cm...nüüd mõtlengi, et mida teha, äkki peaks ühe ära andma, et botiatele ruumi teha :roll:
Kuidas on teie kogemused?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 10:37 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Need triibulised elukid on ühed popimad ja leplikumad ühisakvaariumi kalad. Nemad ei tee kindlasti kellelegi tüli.
Saati on nende iseloom ja käitumine üsna risti vastupidine enamiku plecode omaga (kes kipuvad olema enamiku aja peidus ja on suhteliselt väheaktiivsed).
Sestap ei tohiks neil suuremat kokkupuute ega konfliktipunkti tekkida.
Küll aga on neil kalduvus üsna suureks kasvada.
Seega ainus reaalne oht võib olla tingitud suurusest, liikumisruumist ja esteetikast.

Kena kelguga,
Ivo

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 11:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
IMHO (minu arvates) ilusad kalad kuid just suuruse tõttu pole julenud endale soetada. Ehkki mõned väidavad et akvas ei kasva üle 15 cm on nende maksimaalseks pikkuseks 30 cm ja sellised purakad on akvas ka nähtud. Et kui kunagi suurema akva saan siis ehk võtan endalegi. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Endal kaks botiat (klouni :D )juba umbes aasta ja nende pikkus on selleks ajaks ca 12 cm.Botia ja üle jäänud elanikud (kes iganes mul seal selle aja jooksul olnud on) on alati väga hästi läbi saanud.Täpsemalt botiaid just kui ei huvitagi teised kalad , ajavad omi asju ja "suhtlevad" ainult oma vahel.Kui keegi peakski neile "ette jääma" või lihtsalt segama siis ujuvad nad sealt lihtsalt minema.Üldiselt viimasepeal klounid (inglise keelne nimi ka selline Clown Loach) kui neil ikka tuhin peale tuleb siis võid teleka aknast välja visata sest tükiks ajaks on komöödia film kindlustatud :lol: :lol: :lol: :lol: .Kirjutatakse küll jah et pidid kasvama kuni isegi 35 cm :shock: .Lõunakas momendil müügil umbes 15-18 cm (võin eksida) pikkused isendid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Botiate kohta paar head sõna:

Väga rahulik kala. Isegi kasvamisega ei paista tal kiiret olevat - esimese aasta jooksul, mil neid olen pidanud on nad kasvanud 3 cm -> 6 cm. Netis kirjutavad kodanikud, et "...this could possibly take up to 10-15 years or longer for these fish to reach their full size in the home aquarium."

Ujuvad nad mul ringi koos barbustega - tõenäoliselt peavad neid enda sugulasteks sarnaste triipude pärast.

Kui Botia hoogsalt sööb, kuuleb akva ligiduses olija krõpsumist. Ma ei teagi kuidas nad seda teevad, aga algul olin päris segaduses...

Pruunidest tigudest pole peale Botiate võtmist enam midagi kuulnud ega näinud. Algul siiski märkasin mõnda Botiat, tigu hambus, ringi ujuvat.

Ükskord proovis Ramirez enda valdustest Botiat ära ajada. See ei õnnestunud aga sugugi, kuna vaatamata sellele, et Ramirez Botiat lausa füüsiliselt minema trügis, ei saavutanud ta muud kui vast Botia kursimuutuse 10* võrra.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 12:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Milline on nende suhe torntigudega, kas panevad need ka täielikult nahka?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 01:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:

Vot seda torntigude asja peaks ausalt öeldes veel lähemalt uurima.
Minumeelest olen neid viimasel ajal suures akvas näinud. Samas, erinevalt maimuakvast ei toimu seal mingit torntigude õhtust klaasi peale kogunemist.
Tõenäoliselt toimub nende arvukuse piiramine Botiate poolt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 01:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:

Kunagi oceani käest saadud hunnikust on vast järel mõni üksik isend :( + nende järglased (lisaks järglase järglase järglased :D) kes on suutnud botiate käest senimaani ennast varjata.Lisaks siia veel nii palju ,et kui kavatsed botiad siiski võtta siis teod võid küll ära unustada sest need lähevad ajapikku kõik "kaduma" ehk siis neist jääb ühel päeval ainult koda kuskile akva nurka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 02:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Minu mure seisneb just selles, et üks pleco suht isepäine ja ajab teise alati minema, kui üksteise lähedusse satuvad, ma kardan, et äkki liiga teeb väikestele botiatele (tartu mnt poes müügiks ju pisi pisid on).
Ja nüüd ma kaldun ikkagi selle poole, et ühe pleco ära pean kolima, sest tõesti, akva pole mul teab mis suur (160) ja botiate soov mul juba ammu 8) Prügitigudest saaks ka siis hea meelega lahti ja eks näe, mis nad õunatigudega ette võtavad (suurtele ehk ei tee esialgu midagi) :roll:

Igatahes tänud vastajatele, suur tahtmine botiaid soetada, muutus veelgi suuremaks 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 03:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

ilmlõpmata lahedad kalad, 100% oma nime väärt. minul olnud 4a ja praegu on pikkus umbes ~7 cm. said omal ajal võetud just mustava teokoloonia hävitamiseks, millega nad said hakkama ~3 päevaga. üldiselt poodides neid ei soovitata küll koos ka suuremate tigudega pidada, pidavat ikkagi lõpuks 1:0 tegema.

seda ka veel, et ühegi teise kalaga ei ole neil olnud kordagi probleeme. ancistrustega nad lausa jagavad ühte tüükatagust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2005 04:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

kalasabake kirjutas:
......Prügitigudest saaks ka siis hea meelega lahti ja eks näe, mis nad õunatigudega ette võtavad (suurtele ehk ei tee esialgu midagi) :roll:

Pean kurbusega teatama et kindlasti lähevad kas varem või hiljem ka õunakad mõneks lõuna- või õhtusöögiks :( .
Minul läksid.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver