foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 11, 2006 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei hakanud uut teemat tegema.
Mul on nimel üks panda coridoras ja ma nagu pole talle mingit spets põhjakate tablette ostnud. Kas peaks? Ta on umbes 1.5 cm pikkune. ma usun et ühe tableti hävitamiseks kuluks tal ikka tükk aega ja see hakkaks ju seal lagunema ka vms. Kas ma peaks talle sõbra ka juurde ostma? :roll: Kala ise näeb välja selline: http://www.akvabox.ee/images/aquafish/Untitled-371.jpg Kas keegi oskab liigi nime öelda? On see panda vms?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 11, 2006 11:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oh väga tore. :) Aga siis teistele küssidele vajaksin ka vastuseid. Kas ma pean talle neid põhjatablette andma või saab ta jääkidets kah söönuks? Ja kas ma pean talle sõbra ka ostma? :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 12, 2006 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Erinevalt ancitrustest armastavad coridorased seltsi. Meil magavad öösel kahekesi külg külje kõrval ühe lehe peal. :D Pole erilist põhjakate toitu neile pannud, sest seal akvas teisi põhjanosijaid pole ja kõik nende pärusmaa. Põhja läheb ikka üksjagu seda toitu. Imelikul kombel pole mul ancitrused ja corydorased omavahel läbi saanud ja asi on lõppenud viimaste jaoks kehvasti. Üldse tunduvad nad väga õrnakesed olema. Stressavad kaua kui mingeid muutuseid on. Enam ancudega neid ühte akvasse ei topi. Jutt siis just nendest pandadest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 12, 2006 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on ancistrused ja corydoras koos ja nad ei tee üksteisest väljagi. Ma siis millalgi lähen poodi ja ostan talle kaaslase ka. :D Ag kuna mul on kokku siis 5 põhjakat, siis võib-olla ei jagu kõigile seda põhjalangenud toitu. Ancud saavad muidu kurki, õuna ja muud sellist ka. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 12, 2006 01:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulla tn poes ja ka kalakeses on müügil põhjakalade toit. Täpset nime ei tea. See peaks seisma lagunemata ~12h. Väiksem purk oli u 60 eeku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 03:37 
Moderator

Pildid: 10
Mul ka ainult üks cory akvaariumis, aga ta ei paista küll üksikuna.
Jagab teine koobast ühe guraamiga :)
On nagu meelde jäänud kuskilt, et seltiks võib panna ka erinevaid corysid (panda, pipar, leopard jne) kokku - pidavat omavahel sõbrunema küll

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 03:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain neile siis neid põhjakate tablette. Söövad küll isuga. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2006 04:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul sööb kurki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2006 11:03 
Administraator
Kasutaja avatar

anx kirjutas:
Võru lemmiklooma kaupluses oli kasti peal selgelt kirjas klaasipuhastaja ja põhjakoristaja.Kastis olid ancistrused ja mingit sorti coridorased.Lihtne ja loogiline. :lol:

Enamikel juhtudest ei tea poemüüjad - omanikud ka päris täpselt mida nad müüvad, peaasi, et oleks minev kaup.
Klaasipuhastajaks võiks siiski "kutsuda" kas magnetpuhastit, žiletisüsteemi vms.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 23, 2006 11:43 
Akvarist

Eagles kirjutas:
Oh väga tore. :) Aga siis teistele küssidele vajaksin ka vastuseid. Kas ma pean talle neid põhjatablette andma või saab ta jääkidets kah söönuks? Ja kas ma pean talle sõbra ka ostma? :wink:

mul on kaks Corydoras sterbaid. nad on tõesti nagu kaks parimat sõbrannat pidevalt koos kahekesi. soovitan tõesti ühele corydorasele ikka seltsiline muretseda .
enne ma ka muretsesin, sest ei näinud, millal nad söövad ja mida, aga elavad juba pikemat aega probleemideta. praegu toidan põhjakalasid väikeste tabletikestega, mille panen peale tule kustutamis õhtul ja mõnikord vahelduseks hommikul pimedas. Teistele kaladele annan helbeid ja ilmselt leiavad nad ka nendest ülejääke.
algul, kui poest ostsin, siis kalakestel oli ilmselt stress - kahekesi kõrvuti ujusid klaasi ääres üles ja alla ja sebisid kiirelt ringi, peale seda on nad tundub, et isegi arad ja väga rahumeelsed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 23, 2006 01:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

corydorased on tegelikult parvekalad... teda üksikuna hoida oli vast viga :(. mul on praegu kolm pandacorydorast - aktiivsed tegelased, ei ole arugi saanud, et peaksid olema arglikud kalad 8) , kevadel kolivad troopilised suuremasse akvasse, siis plaan neid toredaid tegelasi juurde võtta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 04:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma panen korra nädalas paar tableti(tetra plecomin)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 12, 2009 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kiivers2ga armastab seltsi. Mul nad m6lemas kastis mitmekesi, ujuvad ninupidi koos. S88vad kas p6hja vajunud helvestoitu v6i graanuleid, noh, seda, mis p6hja vajub. Teema alustanud kalake pidi kyll haige olema. V6tke kiivers2gakesi ikka v2hemalt 3, kui rohkem ei saa. Parvekalade nn klubi pidi 6st kalast algama. Ancistrus aga on natu teist sorti kala, saab ka yksi hakkama mingi aja, parem on siiski kui neid rohkem kui 1, sest looduses on liigikaaslased alati teineteise l2hedal (nagu inimesed, eksole)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 16, 2011 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
erki232 kirjutas:
Olen ka midagi kuulnud, et söövad öösel. On see kindlalt tõsijutt :?:
Keegi teab äkki põhjakoristaja toitmisest mõnda head artiklit? :P

Mina toidan omi kalu hommikul,põhjakoristajad (corydoras ja anchistrus) on väga usinad sööma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 18, 2011 07:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
devi kirjutas:
Nimetage põhjakoristajateks ikkagi ainult coridoraseid, mitte ancistruseid.
Corydoras sööb tubifex ussikesi, helbeid, graanuleid, nokib tabletti jne. Kurki minuteada ei söö. Kui teistele kaladele helbeid anda, siis langeb tavaliselt osa ka põhja ja sealt nad siis söövadki.

Kui kala süüa ei taha, siis ta on stressis, haige, pole selle toiduga harjunud või kõht on täis. Kui ta süüa ei taha, ei maksa sundida. Võimalik, et kardab ka söögilauas aset leidvat konkurentsi. Siis on muidugi kurb lugu ja tuleb oma akvaariumi elukate koosluse üle järele mõelda. Hädaabinõuna võib aidata näpuvahelt toitmine. Coridoras on tagasihoidlik ja rahumeelne kala, kes agressiivsete kalade vastu ei saa. Mul tegi kunagi üks ancistrus coridorase külje lausa veriseks :( Praegu ma coridoraseid ei pea.

NB! Coridoraseid ei peeta üksikuna - nad vajavad liigikaaslaste seltskonda!!!

Moderaator võiks coridorastesse mittepuutuvad postitused eemaldada.

Ma arvan,et corydoraseid on võimalik ka liigikaaslaseta pidada,sest minul elab ta koos kuldkalaga ja ancistrusega oma 8 kuud juba ja tundub vägagi rahul olema :wink:

Üles
 [ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver