foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 12, 2005 07:52 
Akvarist

Akvaariumis on u kuu aega elanud üksik petsiilia, täna ostsin talle seltsilise, sest ta kogu aeg selline üksik näinud olevat. Mure selles, et vana petsiilia ülbab uustulnukaga. Näksaks nagu, ajab taga ja näksab. Uus on küll kasvult suurem, kuid siiski annab kergelt alla- ei ründa vastu ja peidab end alalõpmata.
Varem kiusas see tilluke petsiilia ka suurt kuldkala, et ajas taga jne, kuigi kuldkala oli vanem, kuid nemad on asja paika saanud.
Raske on vaadata kuidas uus kalake peab terrori all kannatama. No tõesti....Kas keegi oskab midagi soovitada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 14, 2005 09:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arvatavasti on sul selle kala ladinakeelne nimetus Poecilia sphenops või velifera ehk siis mingi molly sort,sest ma ei usu et Poecilia reticulata ehk siis guppy sellist agressiivsust ilmutaks.Ajavad päris segadusse need poes kaasa antud nimed või mis? :) Mollisid ei soovitatagi kuldkaladega kokku panna.Esiteks tahavad nad soojemat temperatuuri ja teiseks,nad armastavad nö. näksida kuldkalade kehalt seda limakihti (kui kellelgi on selle kohta parem sõna,andku teada) ja nad näksivad kuni kuldkala nõrgeneb ja lõpuks võib ka surra.Ja selline rivaalitsemine omavahel on neil üsnagi tavaline,tavaliselt aitab emaste lisamine akvaariumisse,siis tulevad neil teised mõtted pähe :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 14, 2005 08:10 
Akvarist

Aga mulle ei öeldudki, et mis soost kala on. Küsisin, öeldi, et veel ei oske veel vaadata. See oli siis Võru lemmikupoes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 15, 2005 09:23 
Akvarist

Niih, uurisin siis igasugu pilte, kuid selgusele pole ikka saanud, et mis liiki minu Dimkad on. Dimkad on neil nimed.
Guppyd nad siiski ei ole, kuid päris selles kah kindel ei ole, et nad mollyd oleksid, kuigi sarnasus on suur, puudub siiski veel tõestus.
Kõige lähedam pilt on Sailfin Molly (Poecilia latipinna)-ga
http://www.aquahobby.com/gallery/e_molly2.php siit siis teda näha, kuid erinevuseks: seljauim palju väiksem ja otse püsti.
Oeh....Poes öeldi, et päikeseloojangu petsiilia :D mida mina ka tean....

Ning kalade kiuslemisest nii palju, et vana Dimka enam ei kiusa uut Dimkat taga. On vist leppinud. Aga väga sõbralikud nad veel ei ole....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 15, 2005 09:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

mitte päikeseloojang petsiilia ,vaid päikeseloojang platy.ehk Xiphophorus maculatus,ehk platipoecilia,mida kasutati varem,sellest ka nimi petsiilia.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 16, 2005 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oijah,arvatavasti siis ongi nad sul hoopis platyd :) Tore,need ühed minu lemmikud.Leebemad kui mollid.Otsi siis google alt Sunset platy nimega.Peaksid saama palju vastuseid.Aga tigedaks teeb küll kui poes ladinakeelset nimetust või siis täpsematki nimetust kalal juures ei ole.Vat milline segadus võib niimoodi tekkida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 16, 2005 10:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
See on nüüd õige koht mul jälle oma projekti reklaamida :D
Mollide õige eestikeelne nimi oleks siis hoopis kirevkala ja petsiilia on otse vene keelest võetud mõõksabade nimetused.
Ja mõõksaba on meil ikkagi mõõksaba, inglise keeles platy.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 16, 2005 01:36 
Akvarist

Xiphophorus maculatus oligi see õige tegelane. Suur kergendus, tõesti. Ah et mul on siis platy akvaariumis :)
Tänud!

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver