foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vajan nõu!
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tahan oma kalad(siiami tapluskala,4gupit,1ants ja tigu) 25l akvaariumist tõsta 100l akvaariumisse.Kuna vanas akvaariumis filtrit pole ja vee kogus on ka liiga mõttetu ,siis kui kaua see uus akvaarium seisma peaks ennem kui ma kalad ümber asustada võin?Taimed tõstsin ümber.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 02:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

1-2 päeva võiks kindlasti seista, et kraanivees olla võivad kahjulikud ained saaksid settida/välja lennata

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 02:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Vana akva vee (või osa sellest) võiks ka uude kasti valada - läheb kiiremini käima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 06:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Praegu on see kraanist lastud uus vesi jube hägune. Kas läheb selgemaks kui asi toimima hakkab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 07:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

maiu kirjutas:
Praegu on see kraanist lastud uus vesi jube hägune. Kas läheb selgemaks kui asi toimima hakkab?

Lase aga filtril käiata ja paari päeva pärast peaks kõik OK olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olge head ja seletage lihtsas maakeeles mis otstarve on CO2-l. Keemiast ei jaga ma mitte midagi ja artiklite all oli täiesti mõistetamatus keeles kirjutatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 01:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oled Sa Maiu, ikka 27? Põhikoolis räägitakse nt. bioloogias CO2 (suüsihappegaas) päris palju.

Ei viitsi pikalt seletama hakata, äkki aitab üks link.
http://www.miksike.ee/documents/main/re ... naharm.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 02:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Igatahes mina olen nii palju arusaanud, et see on vajalik taimede fotosünteesiks :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 05:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub,et akvaariumi pidamine on siiski keerulisem kui ma arvasin. Ma poleks ise selle pealegi tulnud,et kalapidajaks hakata,aga mees lunis nagu väike laps(kass ei õelnud algul midagi,aga nüüd on tal kah kalade üle hea meel).No ja loomulikult olen nüüd mina see kes seda loomaaeda kantseldab!Seda ma siin uurin ja pärin,et ma omadega rappa ei paneks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei ole hullu midagi,minagi loen oma vanu postitusi vahel üle ja naeran oma rumaluse üle.Me kõik oleme nullist alustanud ja seepärast ei peaks ka 14 aastased,kes püüavad targemad välja näida kui tegelikult on kohe algajaid materdama hakkama.See selleks.CO2-he pärast ära praegu üldse muretse,see hilisem teema ja pealegi ei ole kohustuslik lisand akvasse.Esialgu katsume kalad ellu jätta :) Üldiselt,kui sul filter siiani töötanud on ja sa uude akvasse ka osa vana akva vett panid,siis ei peaks nende kaladega enam midagi juhtuma.Esialgu pane ainult tigu ringi ukerdama,kui kaladega riskida ei taha ja homme-ülehomme kalad järgi.Hoiame pöialt :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uurija kirjutas:
Ei ole hullu midagi,minagi loen oma vanu postitusi vahel üle ja naeran oma rumaluse üle.Me kõik oleme nullist alustanud ja seepärast ei peaks ka 14 aastased,kes püüavad targemad välja näida kui tegelikult on kohe algajaid materdama hakkama.See selleks.CO2-he pärast ära praegu üldse muretse,see hilisem teema ja pealegi ei ole kohustuslik lisand akvasse.

Kas ma materdasin kedagi? Üritasin ma targem välja paista? :( Lihtsalt see peaks nii noorel inimesel veel kooli ajast meeles olema.

PS: Ma ei öelnud ka, et CO2 aparatuuri kindlasti vaja on...

PS2: Vanus ei näita alati kõike :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 15, 2005 10:06 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
maiu kirjutas:
Olge head ja seletage lihtsas maakeeles mis otstarve on CO2-l. Keemiast ei jaga ma mitte midagi ja artiklite all oli täiesti mõistetamatus keeles kirjutatud.

Lihtsalt lahtiseletatuna:
CO2 (süsihappegaas) osaleb taimede fotosünteesi protsessis ja selle lisamisega akvaariumisse luuakse taimede kasvuks sobivamad tingimused (loe: paneb taimed kasvama). ühtlasi alandab CO2 vee pH-d. kasutatakse seda gaasi tihedalt taimedega asustatud akvaariumites, kus enamus CO2te tarbitakse taimede poolt ära - taimedeta või väheste taimedega akvaariumites CO2 kasutamine võib halvemal juhul kaasa tuua kalade terviseprobleemid (CO2 mürgistus). värsketel akvaariumiomanikel soovitaks CO2 ja muude keemiamängudega tegelema hakata peale elementaarsete akvaariumihooldamise põhitõdede omandamist ja piisava taimestiku muretsemist.

saurlygien kirjutas:
Kas ma materdasin kedagi? Üritasin ma targem välja paista? Lihtsalt see peaks nii noorel inimesel veel kooli ajast meeles olema

natuke liiga järsk vastus oli see küll. 27-selt on sul viimasest keemiatunnist möödas 9-10 aastat, mis on päris pikk aeg unustamiseks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 15, 2005 03:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud teile!Inimene õpib ju kogu elu ja küllap saan minagi kord sama targaks kui 14 aastased.Keemilised reaktsioonid pole kunagi mu tugevaim külg olnud ja siiani pole mul neid ka vaja läinud.Kuna mul taimi eriti palju pole, siis lõpetan pabistamise ja suure sebimise ära ja lasen asjal lihtsalt areneda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 15, 2005 10:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina tooks hoopis selle 14-st aastase tüdruku teistele eeskujuks-kodutöö on tal alati tehtud,ei mingeid APPI AIDAKE.

Ise olen keemias loll kui jaua jalg :oops:

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver