maiu kirjutas:
Olge head ja seletage lihtsas maakeeles mis otstarve on CO2-l. Keemiast ei jaga ma mitte midagi ja artiklite all oli täiesti mõistetamatus keeles kirjutatud.
Lihtsalt lahtiseletatuna:
CO2 (süsihappegaas) osaleb taimede fotosünteesi protsessis ja selle lisamisega akvaariumisse luuakse taimede kasvuks sobivamad tingimused (loe: paneb taimed kasvama). ühtlasi alandab CO2 vee pH-d. kasutatakse seda gaasi tihedalt taimedega asustatud akvaariumites, kus enamus CO2te tarbitakse taimede poolt ära - taimedeta või väheste taimedega akvaariumites CO2 kasutamine võib halvemal juhul kaasa tuua kalade terviseprobleemid (CO2 mürgistus). värsketel akvaariumiomanikel soovitaks CO2 ja muude keemiamängudega tegelema hakata peale elementaarsete akvaariumihooldamise põhitõdede omandamist ja piisava taimestiku muretsemist.
saurlygien kirjutas:
Kas ma materdasin kedagi? Üritasin ma targem välja paista? Lihtsalt see peaks nii noorel inimesel veel kooli ajast meeles olema
natuke liiga järsk vastus oli see küll. 27-selt on sul viimasest keemiatunnist möödas 9-10 aastat, mis on päris pikk aeg unustamiseks