foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalasoovitusi akvaariumisse
PostitusPostitatud: Reede Juun 30, 2017 11:06 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Juun 12, 2017 04:41
Postitusi: 7
Tere, algaja kalapidajana plaanin kedagi juurde võtta.
Hetkel 125L akva ja sees ujuvad 2 mollit, 4 mõõksaba ning tumedad antsud põhjas. Kalad veel pisikesed aga tundub, et ruumi veel jätkub.
Ootan soovitusi, et keda ja mitut juurde võtta. Ise olen mõelnud kukekeste paari aga seda alles siis kui kalad on veidi suuremaks sirgunud. Keda või palju? Sobivustabelit olen ka uurinud ja poes käinud aga seal kõik nii väiksed maimud, et ei tule selget ettekujutust mis neist hiljem sirgum. Kalad peaks sobima keskmisse kihti.


Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 30, 2017 12:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Juul 30, 2016 10:54
Postitusi: 33
Asukoht: Tartu
Kuna kukkedeks nimetatakse isaseid bettasid, siis ära seda hullust küll tee, et kaks isast Siiami tapluskala ühte akvaariumisse paned :D
Bettad välistavad selles akvaariumis ka mõõksabad, kes on päris territoriaalsed kalad ning päris aktiivselt kukuvad bettasid taga kiusama. Betta ise on harjunud olema suht üksinda ja tahab (umbes nagu vanem pensionär) rahu ja vaikust. Kui närvisüsteem tuksis, siis viskab uimed kokku ja mädaneb otsast lihtsalt ära. Tegelen bettade aretamisega ja mul endal on hetkel 8 kukke aretuses + paarkümmend emast bettat ning igal kukel on oma akvaarium. Isegi pidev emase kohalolek ei ole väga soovitav. Emasega lastakse nad kokku vaid paariks päevaks, kui maime tarvis ja nad on eelnevalt õigesse konditsiooni viidud.

Kui tundub, et akvaarium on kuidagi lage, siis paar parve ilusaid värvilisi parvekalasid ja tundubki, et akvaarium on kohe silmale mõnusam vaadata. Neoonid, rasboorad, daniod, barbused on minu soovitus sellesse kasti. Aga siis ainult 1-2 sorti, sest igaüks neist vajab vähemalt 6-sabalist "parve"

_________________
13x 105 liitrit
1x 260 liitrit
1x 720 liitrit
peoga pisikesi kaste


Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 30, 2017 12:38 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Juun 12, 2017 04:41
Postitusi: 7
Mõtlesin, et kukekesteks kutsutakse beetasid, olenemata soost. Kahte isast ei plaani tõesti kokku panna ja nagu ka kirjutatud siis ka mitte seda üksikut isast. Vaatan pakutud soovitused netist läbi


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver