Värvide koha pealt ei oskaks küll nuriseda... kohe eriti värviline on kõige surem isane. Ka väiksematel on väga tugevaid värve. Emased selle eest jah... üsnagi tuhmid teised.
Vett pole nüüd mõnda aega mõõtnud, täna vahetasin vett, kuid olen lasknud ise tiksuda akval.
Päris paigal nad ei istu. Pigem patrullivad põhjas: nokitsevad kivide, taimede ja muu kraami vahelt toitu. Ühesõnaga ninapidi kruusas. Parve nad ka väga ei hoia. Igaüks siiski iseenda eest. Ainult siis on nad tervikus parves kui tuleb aeg süüa. Veel on olen täheldanud, et kui ise akva juures sagin siis on ka kõik kohe parves ja siblivad kõrgemates veekihtides ringi. Loodavad ehk toitu saada?
Samuti ei usu ma väga, et nad alatoidetud oleks... saavad tavaliselt poolt kuubikut punaseid sääsevastseid. Kui alguses tulistatakse ringi, et kes parimaid osi saab siis tableti viimaste usside ajal on enamus juba kadunud ja kedagi eriti ei huvitagi rohkem need. Sellegipoolest vedelema ei jää miskit.
Mõnda aega olen ka vaatanud, et ehk on asi taimestikus? Taimed on üsna madalad ja hetkel väga kasvada ka ei taha... ja ega barbusedki taimedest väga kõrgemale uju. Ehk peaks kõrgemaid taimi sisse tooma?
Panin vee peale ujuma ka teisest akvast võetud sammalt, et ehk on valgustus liiga ere neile. Uudistati küll seda pikka aega, kuid lõpus mingi ikkagi ninapidi põhja tuhnima.
Panen paar pilti ka nende värvidest.
Suurim emane ja suurim isane (arvatavasti väiksemate vanemad)Emane väiksemagaIsanePeaaegu terve parv koos, üks puudu