foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas tasub?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 08, 2005 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soetasin kuu aega tagasi 25l "mulli",seal elavad guppid,siiami tapluskala ja ancistrus.Filtrit ega valgustust pole,vahetan korralikult vett ja kaladel on tore olla.Mingeid probleeme pole ja mulle tundub ,et sellise akvaariumi pidamine on kerge.Aga pakutakse mulle 100l "veneaegset" akvaariumi, metallraamiga ja ilma kaaneta.Kui keeruline on sellise pidamine ja kas mul on tasub enda oma välja vahetada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 08, 2005 10:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul selline "vene akvaarium", väikse akvaariumi pidev vee vahetamine tüütas ära ja ma arvan, et küllap ka tekitas kalades stressi (pidev sisse-välja solgutamine). Mul nüüd selles 100l akvaariumis sees veepuhastusmasin (puhastada võiks 1-2 nädala tagant) ja soojenduspulk (t ühtlasena hoidmiseks) ning valgustuseks päevavalguslamp. Kui just keegi akvaariumisse või sealt välja hüpata ei kavatse siis ma küll kaanel erilist mõtet ei näe. Kogu akvaariumi vett vahetan umbes 1 kord aastas, muidu kallan lihtsalt aegajalt vett juurde asendamaks aurustunut. Mulle isiklikult meeldib suur akvaarium rohkem ja kaladel ka rohkem ruumi ujumiseks ja kasvamiseks 8)

Väikse akvaariumi saad jätta "lastetoaks" :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellest võib siis järeldada, et suurt akvaariumi on lihtsam pidada kui väikest? Et kui on filter ,siis ei pea iga nädal vett(osaliselt) vahetama, vaid piisab paarist korrast kuus? Minu jaoks on tehnika sama mis kosmos (blond noh!).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 03:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle tundub küll, et suurt akvat on lihtsam pidada, eriti kui ancud ka on siis ei teki klaasile ja kividele jms puhastamist vajavat rohevetikat ka :wink: Kui akva panna sellisesse kohta kus pistikupesade kasutamise võimalus olemas pole tehnikaga mingit probleemi, enamus masinaid lihtsalt poest ostes, põhimõtteliselt karbist välja ja akvaariumisse ning ots seina. Filtrit tuleb muidugi osata lahti võtta ja kokku panna (muidu ei saa seda ju puhastada) aga see pole keeruline (poest ostes olemas ka õpetus), vähemalt mitte sellel filtril mis mul on. Mul mingi tavaline AquaEl'i masin mis käib akva sees - alt võtab vett sisse, see käib läbi svammi ning masin võtab veepinnalt ka õhku, siis surub vee koos õhuga välja, nii et vesi liigub kogu aeg :)

Osaliselt võib vett muidugi aegajalt vahetada, kuna muidu muutub vesi kollaseks aga seda aurub pidevalt ka küllaltki palju akvast ära, nii et u nädalas korra võiks uut vett juurde kallata.

Minu ancistus suri kahjuks paar päeva tagasi vanadusse :cry: aga mul on lootus varsti uued saada :) , muide ancu kadumise mõju on kohe näha vetikas julgelt kasvamas, teod väiksed ja tema tööd ära ei tee :evil:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 08:52 
Akvarist

kaladele kindlasti suur parem!!! :!: ja kui filter sees, siis pole ka veega probleemi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 09:07 
Moderator
Kasutaja avatar

KQ kirjutas:
kaladele kindlasti suur parem!!! :!: ja kui filter sees, siis pole ka veega probleemi.

filter kahjuks ei lahenda kõiki probleema ja vett peab kah ikkagi regulaarselt vahetama :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 09:24 
Akvarist

nädalas natuke, aga kui inimene endale juba kalad võtab, peab ta sellega arvestama, et nad ka aega nõuavad!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 09:28 
Akvarist

ka väikeses akvas peab vett vahetama ja see tekitab kaladel rohkem stressi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 10, 2005 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh,kodanikud! Sain jälle targemaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 10, 2005 07:53 
Akvarist

läbi tasase klaaspinna on ka kergem akvat vaadata, pingutab silmi vähem...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 29, 2005 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mida suurem seda parem sul -puhastada ja kaladel on rohkem ruumi ka? Kust sulle muidu toda veneaegset puuri pakuti? Tahaks omalegi..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 29, 2005 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eagles kirjutas:
Mida suurem seda parem sul -puhastada ja kaladel on rohkem ruumi ka? Kust sulle muidu toda veneaegset puuri pakuti? Tahaks omalegi..

mitte puuri ikka akvaariumi!!!! :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 30, 2005 12:44 
Akvarist

Ma ei oleks arvanudki, et sellistel vanadel, rasketel rauast raamiga vene akvadel ka sihtgruppi on. Mul oli ka selline 200 l. Kunagi 1981 Tallinnast Raekoja platsi poest veel ostsin kui koolipoiss olin. 25 rubla maksis. Kui uue Juwel`i aasta eest ostsin, siis vedasin vana lihtsalt õue prügikasti kõrvale kust mingid parmud selle minema tassisid. Kahju, oleksin selle mõnele entusiastile niisama ära andnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2005 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

lennart kirjutas:
Eagles kirjutas:

mitte puuri ikka akvaariumi!!!! :roll:

Sorry, olen närilistste pidamisega harjunud. :D Aga samas akvat võib ju ka puuriks nim...... :roll: :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 01, 2005 06:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul naabritel garaazis seisis,tänulikud,et minema viisin. Tiba värvi ja silikooni ja kõlbab küll.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver