foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2005 02:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma olen lugenud, et paljunemiseks vajavad guraamid 28+ C vett ja peene(kitsa)lehelisi taimi. Vee temperatuur on mu akvaariumis minu arust sobiv ja taimed ka kõik suht kitsa/peene lehega. Pärlguraamid on isane ja emane, teised 2 guraamit samuti emased. Kalad on olnud u 2 aastat, seega vanuses probleem ei tohiks olla. Milles viga võib olla?

Nii väga tahaks poegi, muidu äkki vanad surevad ära ja akvaarium jääb tühjaks, siin ju pole poodi kust kalu juurde saaks osta :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2005 04:27 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Nendele parameetritele lisaks mängivad kindlasti rolli veel mõned.
Näiteks pH ja karedus.
Vahest on neile vaja nn starteriks mingit äkilisemat muutust neile soovitud suunas.
Teinekord pirtsutavad nad ka kasti suuruse või seltskonna peale.

Muutujaid, mida arvestada, on suhteliselt palju.

Kindlasti leiad netist üsna detailseid paljundamisraporteid.
Märksõnadeks breeding report ja enda kala nimi.

Edu,
Tiff

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2005 07:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Minu teada on pärlguraamisid raskem paljunema saada kui nn. tavalisi guraamisid ning maimud on ka tundlikumad. Üsna kapriised kalad...
Kuid proovida võib...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2005 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis selleks äkilisemaks muutuseks olla võiks?
Kas vee taseme 15-20 cm kõrgusele madaldamine, nagu ühes neist "reportidest" soovitatud oli - minu meelest küll mitte kõige parem lahendus, kuna ma arvan et kalad tahaksid natuke liikumisruumi ja taimed oleksid ka kõik üksteise otsas hunnikus :?

Vaatasin ka vee happelisust, see kuskil 5-6 vahepeal, soovitatav on 6-8,5. Kas see väike vahe võib probleem olla?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 02:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

veepealseid taimigi ju vaja kuhu mullikuhilat ehitada... või on see guraamilistel erinev? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 03:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma olen nagu lugenud, et need taimed ei pea just veepealsed olema aga see keergendab nende pesaehitust, kuna sinna saab hästi mulle kinnitada, samas võivad guraamid pesa ka lihtsalt akvaariumi nurka ehitada.

Minu taimed ei ole otseselt veepealsed aga nad on piisavalt pikad ja pikemadki, et veepinnale ulatuda; nii et sinna peaks küll täitsa edukalt saama mulle kinnitada :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 03:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

no mu laljad hakkasid veepeal hulpivate taimedevahele mulle poetama, veele ulatuvad neid ei huvitanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 04:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

no ja mul hulbivad need taimed ka juba otsapidi veepeal, vahepeal võtan neid isegi lühemaks, et nad veepinda päris ära ei kataks

aga võibolla peaks tõesti uusi taimi kuskilt vaatama, kuigi suht keeruline see ju on, isegi kui ma mandrile tulen siis bussiga taimi jms natuke imelik transportida :roll:

Aga muidu akva taimi saab ka loomapoest v:?: Ja palju umbes maksta võiksid :?:
Vabandage mu rumalust, aga ma pole tõesti kunagi taimi ostnud :oops: , kõik tasuta inimeste käest saadud
Äkki saaks nimetada ka mingeid selliseid taimi mis sellistele mullispesitsejatele pesa ehituseks sobiksid :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 10, 2005 08:11 
Akvarist

Mul ka guraamid ei paljunenud pikka aega, aga siis tulid ilusad varasuvised ilmad, päike paistis õhtuti akvale ühelt küljelt sisse(ei, vetikas ei voha, sest valgema poole aastast on mul akva valgus sees vaid paar tundi päevas, kui sedagi), temperatuur tõusis järjest kõrgemale, nii 22-24 kraadilt 28-30 kraadini õhtupoolikutel(guraamide päritolumaadel aasias pidavat veetemp. päevas kuni 6 kraadi kõikuma, riisipõldudel siis). Süüa said piisavalt, pH alandamiseks panin paar aianduspoest pärit turbatabletti marliga vette ligunema(ilma lisanditeta turvas!) ja ühel õhtul läks trallitamine lahti. Tervelt 3 nädalat mullitas akva...
Oli üks suguküps emane, kaks sama suurt ja suguküpset isast(ei soovita sellist vahekorda tegelikult) ja veel kaks pisemat guraami. Taimi oli suht palju, nii kitsalehiseid kui ujuvaid...
See muudatus või tõuge peakski matkima nt aastaajalisi muutusi. Ka veetaseme mõningane kõikumine tuleb kasuks ja muidugi vett tuleb korralikult vahetada. Teine hea asi on temperatuurimuutused. Nt alustuseks lased aeglaselt vee jahedamaks minna, siis tõstad järk-järgult.
Ka valgustingimuste muutus võib hästi mõjuda ja eelkõige mitmete parameetrite samaaegne muutus. Aga see peab olema aeglane!
See oli siis omadest kogemustest ja soovitustest siit ja sealtpoolt lompi kokku pandud.

Edu!

ps. taimedest riccia, vallisneria on päris head ja odavad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2005 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma nüüd tegin akvas suurpuhastuse ja ühtlasi panin uue põhja. Vallisneria on mul olemas ja kasvab metsikult, kuigi mulle tundub et Elodea külge oleks pesa kergem teha :roll: Hetkel võtab muidugi natuke aega enne kui pH ja muud näitajad taastuvad aga eks näib mis saama hakkab. Äkki peaks ka seda turbatabletti proovima, temp tõstmist/langetamist olen proovinud - ei mõjunud, samas võisin ma seda ka liiga kiiresti muuta :roll: Kui pika aja jooksul umbes tuleks temperatuuri tõsta :?: , hetkel langetasin selle 24-le

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 03, 2006 08:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on kaks sinist guraamit,ühel on kõhu alt normaalne kuju,aga teisel kõhu alt vaadates selline paks kas on lootust et on tiine? :?: :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 17, 2006 02:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei ole lootust,et on tiine. 8-[

Üles
 Teema pealkiri: guraamide paljundamine
PostitusPostitatud: Reede Mär 17, 2006 09:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Bioloog Külli, kas õnnestus siis väikesed guraamid ka üles kasvatada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 18, 2006 12:21 
Akvarist

Kasvasid päris suureks, kuid akvas oli veel paar cichliidi maimu ja need olid kurjad, kiusasid guraame... Olin suvel välipraktikal ja kui koju tulin, siis oli guraame juba vähemaks jäänud(cichliidid olid poole väiksemad guraamidest, mõtlesin, et ehk ei teki probleeme). Panin siis allesjäänud guraamimaimud suurde akvasse, kuid seal suutsid nad mingi haiguse külge saada ja surid ära. Kahjuks ei jäänud ühtki ellu.

Aga see aasta proovin uuesti, kui päikest rohkem ja siis muid kalu maimuakvasse ei pane.

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver