Suur aitäh kõikidele vastuste eest!
Nüüdsest 4 päeva ja 5 uue kala võrra kogemust juures.
Siinses poes ember tetrat polnud, nii et sõlale jäi Luciano pakutud rasborate seast MICRORASBORA GALAXY, mis kodus uurima hakates ei osutunudki rasboraks vaid ajaloolistel põhjustel oli seda ainult algselt -- tegemist danio margaritatus kalaga.
Samuti ei olnud ma valimisel piisavalt osav, et oleks osanud emaste-isaste suhtarvu õigesti valida -- tundub, et sattus 1 isane ja 4 emast (100% kindel pole, emaste värvivarjundid on üsna kõikuvad!).
Õnneks daniod pidavat tetratega sobima, suurused samad ning youtubivideosid piisavalt, kus pisikesed krevetid, ember tetrad ja galaxyd koos ringi ujuvad.
AGA! Siiski tahaks pisut juurde küsida:
Emberi ja Galaxite omavaheline sobivus esimestel päevadel tundus suurepärane ja uudistasid koos ringi.
Aga eile ja täna on kuidagi rohkem sebimist ja üksteise tagaajamist.
Saan aru, et mõlemad kalad on üsna schooling liikumisega ning kui parv liialt pisike, hakkavad üksteist kiusama.
Seetõttu tegin pisikese video, kus näha tüüpilist ringiliikumist ja olen üsna mures, et kas selle 3 minuti jooksul ember tetra lihtsalt tahab teistega mängida või kiusavad üksteist ja võivad ajapikku stressi minna.
Link filmile:
https://www.youtube.com/watch?v=IOgVJ0_TkQ8Ühtlasi on ember tetra viimased 2 päeva suure osa ajast akvaariumi parempoolses seinas ja vaatab seina poole (vist enda peegeldust), samas kohas, kus ka videos.
Olen neid seal tunde jõllitanud ja proovinud kaasa mõelda, aga ei saa nende emotsioonidest veel aru!