foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Tuur
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 15, 2005 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere

Kas keegi tuura on akvaariumis üritanud pidada. Tartus on müügil agi liiki pole täpselt. Arvan, et vene- või siberituur. Ja ärge hakkake rääkima et suur jne. Lihtsalt küsin kas kellegil on mingeid kogemusi. Tiigis pidamisest oleks ka huvitav kuulda. Ise plaanin minna lähiajal ühte kasvatusse kus neid kasvatatakse.

- saavad kohe varsti 140x50x50 -

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 16, 2005 12:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tjah, saan Sulle paraku vaid erinevate tuurade pisikese pildikogu pakkuda: http://www.fishbase.org/identification/ ... &areacode=
Miks sellist akvat kus neid kalu peetaks naljalt ei leia mitte ainult Eestist vaid ka kaugemalt Sa juba tead. :) Akvas teda aga peetud on, ka kõige pisemate tuurade juures räägitakse minimaalselt 1200 liitrisest akvast: http://www.aquariacentral.com/species/d ... _records=1
Muide, AFAIK (minu teada) Venemaal kutsutakse tuura sterletiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 16, 2005 02:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Muide, AFAIK (minu teada) (minu teada) Venemaal kutsutakse tuura sterletiks.

Ei tea kuidas sa sellisele järeldusele oled jõudnud. Vene keeles on tuur "осетр" või ka "тур". Kuigi sterlet'il oleks nagu isegi mingi kõlaline sarnasus vene/slaavi päritolu sõnaga. Võimalik et mõne venekeelse sõna tüvest (nt стрела - nool) on tuletatud inglisekeelne sterlet. Või on sul Rein täpsemaid andmeid selle sõna etümoloogiast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 16, 2005 04:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Dima R kirjutas:
Tsiteeri:
Muide, AFAIK (minu teada) (minu teada) (minu teada) Venemaal kutsutakse tuura sterletiks.

Minu järeldus võib tõesti olla ekslik, põhineb aga nooruses loetud vene keelest tõlgitud raamatutel. Tol ajal veel mõtlesin et mis pagana imekala see sterlet on mille püüdmist oli väga värvikalt kirjeldatud, seda et sterlet on tuur sain selgeks üsna hiljuti. Tegelikult paistab et kõik sterletid on tuurad kuid kõik tuurad pole sterletid ehk siis sterlet on vaid üks tuuraliik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 16, 2005 05:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Tegelikult paistab et kõik sterletid on tuurad kuid kõik tuurad pole sterletid ehk siis sterlet on vaid üks tuuraliik.

Jah, Rein, sul on õigus. Uurisin järgi, et sterlet on ingliskeelne vaste venekeelsele стерлядь (Acipenser ruthenus). See on üks tuuraliik, kes algupäraselt elutses vaid kunagise NLiiiidu territooriumil, põhiliselt Mustas, Kaspia, Asoovi meres, samuti Põhja-Jäämeres.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 16, 2005 08:04 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
to heinaloom: tartus müügil siberi tuurad, maksimaalne kasv 3,5m / 320kg (seda muidugi looduses) - kasvatatakse üldjuhul toiduks. vajavad puhta veega hapnikurikast (läbijooksuga) veekogu

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver