foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Neoonide käitumine
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 11, 2005 01:00 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Juun 05, 2004 03:49
Postitusi: 30
Asukoht: kodus
algul akvasse tuues olid kõk ilusti pareves ja hästi koos, nüüd on ka kuid vähem ning üks neoon hoiab kivi koopasse, aga samas teised ujuvad ringi ning kuidagi nagu mängivad või kiusavad üksteist.. nimelt mida see tähendab, et kaks neooni üksteise ümber keerutavad?? ajavad üksteist taga jne.. kas nad lihtsalt mängivad või tülitsevad vms?? Teadupärast ned akvas järglasi ju ei too.. aga kuidas emasel ja isasel vahet teha??


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 11, 2005 08:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Veebr 27, 2004 10:05
Postitusi: 66
Asukoht: Tallinn/Tartu
See et nad üksteist taga ajavad ja keerutavad teine-teise ümber on täiesti normaalne, neil on vist selline keerutamismäng. Neoone tülitsemas pole küll kunagi näind (endal 20).
Üldine seisukoht on selline, et parve hoiavad neoonid stressiolukorras (nt veevahetus), muidu ujuvad mõne aja pärast jälle eraldi. Minu neoonikad armastavad aga parves ujuda ja hoiavad alati kokku (kuigi akvas hea rahulik, 4 terneetsiat ei kujuta endast mingit ohtu).
Eriti lahe on neoone jälgida hommikuti (ka pärast toitmist :D ), siis nad eriti ülemeelikud ja teevad igast vingerpussi, õhtuks väsivad ära.
Soo eristamine on suhteliselt raske, sest märkimisväärselt eristuvaid sootunnuseid pole. Pidi saama määrata keha jämeduse järgi, kuigi ise pole viitsinud oma sillmi punnitada.
Paljundamisega ka lood keerulised. Kuigi ise mõtlesin suvel proovida väga pehme veega (peaaegu destilleeritud) eraldi akvas neile pulmapidu korraldada.

_________________
128l- Amazon


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver