foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Agresiivne käitumine
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 23, 2005 08:16 
Akvarist

Probleem järgmine, minu kaks Megalechis thoracatat ei saa viimasel ajal kuidagi läbi omavahel. Nad on päris kõvasti kosunud (võrreldes beebi eaga, mil nad 7 kuud tagasi umbes ostsin). Kui nad algul said läbi super hästi, ujuti, söödi ja tudimine käis ainult kahekesi ninapidi koos. Siis nüüd on hakanud üks teist tümitama. Viimase kuuga olen just sellist käitumist märganud. Kuna nende kalade puhul on sugu väga raske määrata, siis ma ei tea, kas nad on samasoolised või erisoolised. Samas nende kalade kohta kirjutatakse, et alati sõbralikud ja agressiivsuse märke näitab emane välja isase peal vaid siis kui hakkab poegimine või on juba poeginud, siis lausa võib isase maha lüüa. Poegi ma küll kuskil akvas ei näe, aga igatahes üks kalades ajab teist tahtlikult hommikust õhtuni taga ja muudkui aga kakleks. Nüüd juba saavad gupid ka kolki kui ette jäävad. Kuna mul on siiralt kahju teisest tegelastest, kes siis kolki saab, mõtlesin, et äkki oskab keegi oma kogemusest rääkida, kas see on mingi mööduv nn jooksuaja nähtus või nad nüüd ei kavatsegi läbi saada. Samas ma ei kujuta ette, kuidas nad ka teineteiseta hakkama saaks (õhtul pimeduse saabudes võib neid ikka teineteise kaisust tudimas leida).

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2005 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oli 3 thoracatumit. Alguses kõik sõbralikult koos ja ühtemoodi. Siis hakkas pulmitamine, tatimullid vee peal ja isastel ilusad punased rinnauimeservad. Ma ei tea, kas läksid isased omavahel kaklema või ajas emane isast taga või tahtis isane nii kangesti emasele näidata, mida ta oskab, igatahes ühel hommikul oli üks isane põrandal. Pesapunumine jäi katki ja emane ei sallinud enam allesjäänud isast. Ajas teda kogu aeg taga. Emane valitses nüüd üksi oma koopas. Muud kalad tohtisid sinna kolama minna, aga oma mees mitte. Isane läks ancistrusepapa juurde peavarju otsima. Emane ajas isast just nii palju taga, kui isane jõudis "oma" territooriumile, siis oli rahu majas. Haiget ei teinud, ei puudutanud, ainult ajas taga.
Siis otsustasin mulla põhja panna ja võtsin kogu kupatuse akvast välja. Tagasipaigutamisel said taimed natuke uude kohta ja mammi koobas ka 5cm võrra nihutatud. Mingil põhjusel mahtusid mõlemad thoracatumid nüüd emase koopasse ära. Lösutasid kõrvuti ja tüli polnud enam.
Aga ühiskondlikus asutuses ei tea iial, mis ja miks juhtuda võib. Umbes nädal tagasi oli isane kõhu alt katki. Keegi teda ei kiusanud, midagi teravat akvaariumis pole (kalad on üle aasta sees, ainult muld on paar kuud olnud, aga see ka käega läbi katsutud).
Emane käis isasega kaasas, kuhu isane läks ja keeras kõhu ülespidi taimelehe all. Uurisin küll, aga marja ei leidnud. Panin isase eraldi ravile ja see suri järgmisel päeval. Kui ma akvaariumi juurde läksin, tegi mammi sööste üles-alla ja diagonaalis mööda esiklaasi.
Praegu käitub ta rahulikult.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2005 07:17 
Akvarist

Vot pole täheldanud neil punaseid rinnauimeservi, olen jah lugenud, et selle järgi saab neil vahet teha. Võib olla nad veel liiga noored kah :roll:
Samas võib olla muidugi et tegemist kahe isasega, kellest üks avastas, et oh tema on tugevam ja akva kunn nii öelda, ning teised ärgu üldse tema kõrgeaususe lähedale mitte tulgugi. Koobast olen ma mitu korda tõstnud, viimased korrad olen jätnud ühele kohale (tavaliselt tingitud sellest, et olen miskit juurde ostnud ja et kõik ära mahuks ja silmal ilus siis natukene tuleb miskit nihutada).

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2005 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Isastel on rinnauimed pikemad ka ja nad ise on saledamad (kui nende kohta üldse "sale" öelda saab). Emasel on rinnauimed lühemad ja emane ise on jube paks. Aga sellest alguses küll aru ei saanud. Algul olid kõik 3 ühtemoodi pisikesed ja hallikirjud tited.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 13, 2005 07:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

su kalakesel võib olla vähe ruumi või siis toit on liiga kehv....

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver