foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Nov 21, 2014 11:41 
Akvarist

Poiss ostis endale kingiks akvaariumi 84L ja sisustasime ja täna mõtlesime üllatada ning tõime talle linnast kalu juurde. Kiidetud Mulla tn. kalapoest saime väidetavalt kokku sobivad cupid, skalaarid ja siiami tapluskala e-kukk. Kõik super lux ja ilusad ning laps õnnelik, aga tundub, et kõik ei ole nii roosiline ja nad vist ikka ei sobi kokku? Soovitusi,kogemusi?

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 01:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
84 liitrit skalaarile liga vähe.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üldiselt ei sobi ükski nendest kaladest kokku.
Skalaarile on vaja vähemalt 200 liitrist 50cm kõrgust akvaariumi, kuna see kala kasvab 15cm pikkuseks ja 20cm kõrguseks.
Guppid ja betta ei sobi ka kokku kuna betta võib gupide sabauimi nokkima hakata. Betta võib tegelikult ka skalaari nokkima hakata.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 10:11 
Akvarist

Ja nüüd viin, siis tagasi vä? Kuidas saab zoo pood sellist asja endale lubada? Me andsime neile täieliku ülevaate. Ja uurisime keda võib võtta ja nüüd sedasi :S

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 10:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
kui skalaar ja gupi ja kukk enam-vähem ühes mõõdus pole algul mingit probleemi...kui aga skalaarid suured ja ennast hästi tunnevad võivad (aga ei pea)) väga sõjakaks ja riiakaks minna ja siis ilusatel gupidel pikka pidu pole...ka uimane ja flegmaatiline kukeke võib sattuda skalaari terrorismi ohvriks...

Minu akvas on näiteks täiesti igapäevane olukord, kus skalaarid nokivad veidi kõiki kalu, aga kuna akvas palju taimi, siis kõik laabub ja seni pole keegi kaladest suuremat viga saanud...minu skalaarid on ikka suht riiakad ja ERITI omavahel nii et soomused ikka lendavad!

Kui kõik kalad väikesest peale koos ära harjuvad, siis pole vast probleemi....nii hull se asi ka nüüd pole, et kohe poodi tagasi peab viima...
jälgige olukorda ja võtke asja rahulikult peamine, et poiss on rõõmus....
ja eks siis probleemide ilmnemisel küsige jälle nõu
EDU!

Viimati muutis bardatulus, Laupäev Nov 22, 2014 04:53, muudetud 2 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 11:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kogemusest ei oska enamus loomapoe müüjad adekvaatset infot kalade kasvu ja kokkusobivuse kohta anda.
Gupid ja beta saavad vast hakkama aga see ei muuda fakti, et skalaarile jääb ikkagi kitsaks.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 12:13 
Akvarist

Kurb kuulda, et sellised müüjad, siis poes. Kas facebookis nt. on akvade kohta, kus saaks aktiivselt uurida ja arutleda antud teemade kohta? Siin kõik eraldi kaustas.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 12:18 
Akvarist

Mis poode teie tln. kõige rohkem soovitate.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 03:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Õnnitlused sinu perele akvaristika maailma avastamise puhul!

Jah, see kalade kombinatsioon pole teab mis "kuldaväärt kooslus". Teil on seal mitmeid võimalusi ja variante:
1. Jätad alles ainult skalaarid ja muretsed hiljem juurde mõned sobilikud kalad (skalaarile võiks olla tsipa suurem akva).
2. Jätad alles ainult betta ja muretsed hiljem juurde mõned sobilikud kalad.
3. Jätad alles ainult guppyd ja muretsed hiljem juurde mõned sobilikud kalad.

Kui netis akvaristika foorumites ringi vaadata siis võib lugeda et need 3 kalaliiki ikkagi ühte akvasse kokku ei sobi. Varem või hiljem tekivad sellises akvas koosluse probleemid. Parem on asja ennetada ja tegutseda. Sa näiteks võid siin foorumis "Äri" sektsioonis oma kalu teiste akvaristidega ümber vahetada. Minu meelest ei maksaks sul selle üle küll muretseda et akva poes nii läks. Ole mureta, neid teiste ja enda poolseid möödalaskmisi tekib akvaristikas pidevalt kõikidel. Kogemustest õpitakse, eksimine on inimlik.

Millise poed on head?
Näiteks Tallinna "Kalake". Tegelikult on veel häid poode. Tähtis on see kui tead mida otsid ja üritad vältida "emotsioonioste" (see on oi kui raske!).

Minu soovitus sulle oleks kõigepealt teha kalaliikide puhul tugevat eeltööd ja küsida siit foorumist infot juurde. Foorum ongi koht kus erinevate kogemustega akvaristid suhtlevad. Siin on väga palju igas liinis teadjaid akvariste. :)

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 05:45 
Akvarist

Meil 112 liitrises hetkel emane ja isane betta ning 1 guppy. Kunagi oli guppysid rohkem, aga kuna meil oli akvas vahepeal haiguspuhang, siis selle elas üle ainult üks. Meil õnneks pole küll siiamaani olnud olukorda, kus bettad läheks guppyle kallale. Kõigil sabad terved ja elavad rõõmsalt koos. Bettad isegi ei tunne mingit huvi guppy vastu. Minu soovitus on ikkagi ennem jälgida kalu, sest võib juhtuda ka nii, et ei tekigi probleeme.
Kui tekivad mingid lahkhelid kalade vahel, siis tuleks hakata juba edasi tegutsema. Seni aga loodame, et probleeme ei teki.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2014 08:42 
Moderator
Kasutaja avatar

muganbeati-le:
:wink: 112L on ka piisavalt suur et gupid ja bettad ära mahuksid.....

minu meelest polegi probleemne koht gupid ja bettad sest ka 85l akvas neil ruuumi küll ja veel- aga mäng käib ikka
röövikute-skalaaride ümber- kui - siis vaid nendega võib probleeme tulla,
aga nagu ma juba kirjutasin et tuleb lihtsalt jälgida.... :)
:idea: :idea: :idea: ka üks üldpilt akvast ei teeks paha...palju seal akvas üldse kalu on ja millised, sest
need gupid-skalaarid-bettad toodi juurde kui ma nüüd õigesti aru sain... #-o

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver