foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ancistruse maimud
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 06, 2014 07:21 
Akvarist

Pildid: 11
Küsimus selline - kas ancistruse maime on parem hoida suures akvaariumis või võib neid hoida ka titepunkris?

Üles
 Teema pealkiri: Re: Ancistruse maimud
PostitusPostitatud: Reede Nov 07, 2014 10:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ei saa küsimusest aru. Ikka suures akvaariumis oleks hea, kui pole teisi kalu, kes nad nahka pistaks. Mis asi on titepunker? Kui titelõks, siis see küll minu arust hea lahendus pole. Kui suured Su tited on? Infot on vähevõitu.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 08, 2014 11:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: kuna sul suht väike 60l akva, siis kõik sõltub sellest -milline on akva taimestik....
kui on piisavalt taimi kuhu anc. maimudel võimalus varjuda, siis pole vaja poegi akvast välja püüda...
:idea: PANE ÜLES PILT OMA AKVAST siis lihtsam soovitada

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2014 12:00 
Akvarist

Pildid: 11
Küsimus oli lihtsalt selles, et emane viskas jälle marja (kolmas kord) seekord nägin ja tegin ka pilti. Esimesest pesakonnast on alles kaks nii umbes 2,5 cm ja teisest 8 tk - nii umbes 1,5 cm. Mõtlesin kas oleks mari hea tõsta kohe titelõksu, kuna siit kohe vastust ei tulnud ja eelmised korrad olen avastanud pojad siis kui juba sellised 05-07 cm olid, siis mõtlesin, et vaatan mis saab. Eile veel vaatasin kuidas papa marja õrnalt suus lutsutab (lapsed arvasid et sööb ära) aga täna tited väljas ja ripuvad juurika all õõnsustes ja veepuhastaja taga seinal.

Albumis veel pilte.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2014 06:02 
Akvarist

Neid ümber küll pole vaja tõsta kui pole teisi liike kes ohustaks. Ja kui tõsta ,siis korralikult töötavasse akvaariumisse. Titelõks ei kõlba maimude kasvatamiseks, see on valdavalt ikka mõeldud eluspoegijatele järglaste ilmale toomiseks.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 12, 2014 10:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ancistrusel isane valvab ja hoolitseb marja ja maimude eest ise piisavalt hästi, kui talle on selleks sobivad tingimused loodud. Ma pean siis silmas mingit pesapaika, olgu see siis tehtud vanast savist lillepotist, kookosekoorest vms. Lihtsalt mingi koobas, mida ta saab teiste eest valvata. Kui maimud alustavad iseseisvat elu, siis on parim, kui akvas on lihtsalt piisavalt kohti varjumiseks - taimepuhmad jms. Enamasti pole aga probleemiks mitte see, kuidas võimalikult palju maime päästa, vaid see, mida selle titevabriku masstoodanguga peale hakata. Kui ancistrused hoogu satuvad, siis tuleb lakkamatult pesakond pesakonna järel.
Nii et maimulõks pole ancistruste jaoks.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 12, 2014 01:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:D väga hästi öeldud =D> - Rein - pigem tuleb mõelda kuhu need ,,antsud,, panna.... #-o
olin ise kunagi sama teema ees- ei saanud kuidagi neid sigima - kui lõpuks õnnestus, siis tuli pesakond pesakonna järel
ja lõpuks oli neid tõsiselt võetavaid sabasid juba üle 50 tk ja siis uus probleem kellele pakkuda....

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 17, 2014 10:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Simpsu, ma nagu ju vastasin kohe. Või kui kohe on kohe?

Minu vastus oli selline. "Ikka suures akvaariumis oleks hea, kui pole teisi kalu, kes nad nahka pistaks. Mis asi on titepunker? Kui titelõks, siis see küll minu arust hea lahendus pole. Kui suured Su tited on? Infot on vähevõitu."

Tiba rohkem infot tuli alles ju 10-ndal. Ja ikkagi ma ei suuda leida infot teistest akva asukatest. Kui on ainult antsukeste akva, siis ma ei torgiks seal enam midagi. Titelõks on viimane koht, kuhu maimukesi tõsta (ja eriti veel marja). Selle olen omal nahal ära kogenud. Vesi seal ikkagi korralikult ei ringle ja nad jäävad n.-ö. seisnud vette ummuksisse.

Kõige parem on ikka laste isa ja kui mari on tehtud kookose koopasse või mingisse analoogsesse kohta, kus papi saab marja eest rahulikult hoolitseda, siis pole Sul enam mingit muret. Järgmine etapp on, kui marjakestele sabad taha tulevad (Su pildilt nägin ka selliseid). See tähendab seda, et nad "lendavad" pesast välja ja püüavad ise hakkama saada. Issist pole siin enam miskit abi. Sel puhul on tähtis akva kooslus - kes ja kas võiksid tited nahka panna. Kui see oht on olemas, siis peaks olema Sul juba käivitatud titeakva, kuhu tillukesed kokku korjad.

Ja tõesti viimane teema on - kuhu kari tittesid viia? Ehk läheb akvaristika foorumis kellelgi vaja või siis suudad mõne poega kokkuleppele saada. Kasvatamine iseenesest põnev.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver