foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 20, 2014 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Uuriks meelsasti, kes foorumlastest majutab uued, äsjasoetatud kalad esmalt karantiinakvaariumisse? Kas peate seda vajalikuks? Kui jah, siis kui pikaks ajaks?

Tunnistan ausalt üles, et ise panen kõik uued kalad esmalt karantiini kuuks-poolteiseks (sain valusa õppetunni oma eelmise akva näol, kus laiskusest ei viitsinud kalu pikalt karantiinis hoida ja jama oligi käes). Vaid viimast partiid hoidsin nüüd karantiinis vähem, kuna nad (mulle usaldusväärses) kaupluses juba paar kuud olnud olid ning igati terved tundusid nii silmaga vaadates kui müüja kinnitusel.

Või olen ma ainus selline siin?

Trigonostigma heteromorpha
Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 20, 2014 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mina näiteks ostetud kalu kodus karantiini ei pane. Küll aga aklimatiseerin neid mõni tund. Mul pole teist akvat. Ma eeldan et uutele kaladele karantiini teevad kauplused juba enne mind. Ma lihtsalt üritan akvas kaladel minimaliseerida hilisemaid haigusi ja õnnetusi läbi regulaarse hoolduse, veevahetuse ja mõõduka toitmise. Ühisakvasse valin kalu vastavalt sobivusele (vähemalt üritan seda joont pidada). Eks välisfilter sai sellegi pärast ostetud et akva vett tõhusamalt filtreerida.

Akva käib juba 2-aastat ja üldpildis on elu % tunduvalt suurem surma %. Samas on ka eksimusi ja tagasilööke kuid kellel neid poleks. Akvaristikagi nõuab läbikaalutud julgust, "kaalul on rohkem kui üks kala". :)

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 21, 2014 01:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Karantiiniakva on loomulikult kasulik ja soovitav, paraku igaühel seda lihtsalt pole. Ise eelistan kalu vaid kindlatest kohtadest osta, siis võin tinglikult lugeda enda karantiiniakva kaupluses asuvaks. :) Samas kui peaksin tooma kalu kauplusest, mille osas mul puudub kindlus, siis kindlasti kasutaksin karantiiniakvat.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver