foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ancistrus'e ainevahetus?
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2014 12:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Antsud on kasvanud meie akvas juba piisavalt suureks. Mida suuremaks kasvavad seda ägedamalt junnitavad. Seoses selle "junnimajandusega" tekkis järgnev küsimus.

Kas Ancistrus'e puhul on normaalne et kala väljutab soolestikust pikki (1.5-2x kala pikkust) niitjaid ketitaolisi junne?
Vahest patseerivad Antsud akvas uhkelt ringi junnikett taga veevoolus lopendamas.

Sellest olen juba aru saanud et Antsud pidevalt lutsivad ja mäluvad juurikaid ning põhjapinnast. Kuid nende mehisele "junnitamisele" ma pole veel pihta saanud. Kas peaks põhjatablettide asemel andma vahete vahel kurki? Ehk kurgi manustamine lõpetab ära Antsude pepu küljes hõljuvate non-stop junnikettide memorandumi? :-k

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2014 12:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Üldiselt ei peaks neil sellist junni rida olema.
Mul on kaks täiskasvanud antsu, päevas läheb 1-2 5cm paksust kurgiviilu. Ma vahetan kurgi ära kui nad on seemnete osa ära söönud, kui paariks päevaks jääks siis vast saaks tigude abiga kõik söödud aga kurk võib vees laiali minna, ei viitsi seda löga taga ajada.

Mina olen neile kurki, rohelisi herneid, brokolit, porgandit, viinamarju ja suvikõrvitsat andnud vahelduseks tablettidele. Vahest lutsivad külmutatud krevette ka kui hoplod pole ära jõudnud süüa.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2014 07:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu "Antsudel" pole samuti säärast voolikut järgi olnud. Kasside pealt tean, et "väljund" muutub pikaks ja imelikuks, kui nad muru närivad.
Pakun samuti, et anna oma antsudele rohkem kurki. Söövad väga hea meelega !

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2014 08:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui jutt väikestest antsukestest, siis nende junniniidid on tühiselt tillud võrreldes poolemeetrise Plecoga, kes oma kakaniiti ikka väga uhkelt igale poole lohistab ja riputab. Paistab, et neil pole seda va junnilõikajat rõngaslihast. Toidu vahetamisel olen märganud vaid junniniidi värvuse erinevust - kui tablett, siis tumeda, kui kurk siis rohelisem.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2014 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan vastajaid.

Täna poetas üks väike Antsuke akvasse oma 25cm pikkuse "junnilasso". Vähemalt 4x antsu pikkust! Kas tõesti on kõik Antsud sellised tublid non-stop "junnimeistrid"? Pole midagi ütelda, olen sõnatu, see on ikka eriline sõnniku pilotaaž. :lol:

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 02, 2014 10:24 
Moderator
Kasutaja avatar

:shock: minu akvas kah harjasninad aga sellist ,,junnindust,, pole küll kunagi märganud.......

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 03, 2014 10:03 
Akvarist

Pakun välja,et need koledad niidid :roll: on ikka toortoidu puudusest.Kui olen laisk olnud ja kalad midagi toorest pole pikalt saanud,no siis on meil ka akvas selline ämblikuvõrk.Muidugi kui Sa neile pole enne kurki andnud võib juhtuda,et nad seda kohe söögiks ei pea.Üldiselt nad siiski harjuvad sellega.Vahelduseks läheb ka suvikõrvits,olen neid viilakaid lusika varrega akva põhja lasknud ja hommikuks on kadunud.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 03, 2014 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mis asi on toortoit? Minu omad saavad iga päev krevetti, suvikõrvitsat, tablette ja vahest ka sääsevastseid.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 07, 2014 01:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väiksem Ants oli pea et nädal silmapiirilt kadunud. Mõtlesin et ju siis madistab akva rägastikus juurikatega. Eile ei andnud ikkagi süda rahu ja tegin akvas enneaegse hoolduse (Antsu otsimise aktsioon!). Tõstsin kõik juurika jurakad välja ja puhastasin vetikast, filtreerisin korralikult põhjapinnase (oli ikka soga!) ning vahetasin 80% veest. Liigutasin akvas pea et olematuid taimi nende valguse vajaduse suurendamiseks akva keskkossa.

Ja keda ma ei leidnud, see oli meie 6cm väike Ants. Kadunud nagu tina tuhka! Täielik UFO efekt. Nüüd laiutab kuninglikus üksinduses akvas ringi 7cm suur Ants. Nad pidevalt omavahel juurikate pärast kisklesid ja nääklesid. Suurem Ants kolkis väiksemat Antsu. Kui juurikate vahel kohtusid siis väiksem tümitada sai.

Meil akvas ainult 3 juurikat ja 2 taimetupsu. Ma ei kujutaks ette kuidas leida üles kadunud kala akvast mis on pea et triiki ääreni täis taimi. Ma ei leia aeg ajalt isegi meie hõreda flooraga akvast kalu üles.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 07, 2014 01:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui sul teod on siis on ta tõenäoliselt ära söödud.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 07, 2014 02:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub tõesti et amano krevetid ja killerteod on väikese Antsukese surnukehakese põske pistnud.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 07, 2014 09:04 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: korralikult töötavas: pinnase ja tiheda taimestiku olemasolul ning rohkete tigudega ja kaladega akvas- eriti suuremas antud juhtumil 180L ja hea filtratsiooniga---,,kaob,, surnud kala(väiksemad) ikka väga kiiresti....
olen kah kunagi avastanud, et mõned sabad nagu puudu ja otsimisel tavaliselt pole jälgegi...
vahel heal juhul avastad mõne luukere ehk skeleti...
kadunuks on aegade jooksul jäänud sellised kalad nagu väiksemad harjasninad, danio reriod, neoonkalad, mõõksabad, gupid, barbused jne.... rohkem ei meenu...

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 14, 2014 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Andsin suurele Antsule kurki. Sõi kurgi pehmemat keskmist osa. Istus kaksiratsa kurgi otsas ja pidas seda enda omaks, tiiger barbused kurgile ligi ei pääsenudki. Ants ajas nad minema. Kuid "kakakett" on Antsul ikka selline valkjas ja mitme Antsu pikkune. Kui ikka sõnnikut lassotama hakkab siis seda fekaalilaadungit on näha kõikjal: juurikatel, filtri sissevoolu- ja väljavoolutorustiku küljes.

Paistab et tuleb lihtsalt harjuda selle Antsukese "kakaketi" efektiga. :)

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 14, 2014 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuidagi kahtlane ikkagi, et ta sul nii teeb. Olen pidanud antse kuskil 5-6 aastat nüüdseks ja pole sellist asja eriti märganud.
Praegu on mul kaks täiskasvanud isast, isegi kui on neile saanud päevas 3-4 kurgi viilu (kahe peale söövad 5 cm kurgiviilu 2 tunniga ära) ja veel tablette, pole sellist asja märganud, ammugi mitte kui kalad vähem süüa saavad.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 27, 2014 03:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akva eilse korralise hoolduse käigus avastasin Antsukese surnukeha. Amano krevetid ja killerteod olid jõudnud juba ansu küljest tükke haugata. Kahju, Anst hakkas juba meile meeldima. Atraktiivne, huvitav ja iseloomuga kala. :(

Eile enne hooldust näitas veetest ribatestiga (tilgatestid minema visatud: ei istu see haisutav mäkerdamine): NO3 - 0, NO2 - 0, GH - 14, KH - 6 (Ps! värv tegelikult kõikus 3-6 vahel. Kas see määrab ja ütleb midagi?), pH - 7.2 ja Cl2 - 0.

Olen jõudnud arusaamisele et kalaliikide puhul kipub nii juhtuma ja olema et teatud akvaristidel teatud kalaliigid ning selgrootud lihtsalt ellu ei jää. Põhjuseid võib olla väga mitmeid: teadmatus, lohakus, oskamatus. Ühesõnaga akvas kõikide mittesobilike kasvu- ja elutingimuste summa, tekib kombinatsioon mis on teatud kalaliikidele hukutav.
Samas ei saa ma aru teatud fenomenist. Akva poodides võib kohata sardelli suuruseid turjakaid Antse. Kes elavad sisuliselt tühjas klaaskastis kus pole ei korraliku põhja, taimi ega dekoratsioone, hea kui seal leidub mingi juurika jupp. Kuidas sellistes klaasist "vangla taolistes" keskkondades kalad jõudsasti elavad ja kasvavad?

Ostsin juurde taimi (anubias, echinodorus - vahest see suur ja ilus medium kasvuklassi taimeke polnud kõige targem ost), eks vaatame kas need taimed jäävad akvas ellu.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver