foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 10:33 
Akvarist

Pildid: 4
Kuna mul on kindel plaan vahetada 30L akva 126L akva vastu, siis sellest ka küsimus: keda akvasse juurde võtta?

Suuremale pinnale kolivad kindlasti praegused akvaelanikud (õunatigu ja isased gupid), põhjakorrusele plaanin hankida tubli seltskonna corydoraseid. Kas jätkata gupide teemal ja lihtsalt suurendada poiste arvu või lisada midagi muud? Mõni guraami? Mõned platid?

Soovitusi? Tänud :D

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 01:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: eks siis pead lähtuma GUPIDEST, kes nendega sobiksid...ja akva litraazist loomulikult...
barbused ja kirevahvenlased saab vist kohe välistada....aga äkki Laliused(colisia lalia)ńeid ka väga erinevaid värvitoone...

edu valimisel- see üks huvitavamaid osi akva seadistamisel :!:

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 02:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui lähed eluspoegijate teed siis võiksid võtta veel juurde isaseid guppysid (mitte emaseid!). 8-10tk kala gruppi on silmale ilusam ja huvitavam vaadata kui 3-5tk. Suuremas grupis avalduvad kaladel huvitavamad käitumismustrid.

Guppyde puhul pead silmas pidama seda, et juurde võetud kalad ei oleks nö. uimenäksijad ja -kitkujad. Guppydega sobivad hästi teised eluspoegijad molly, platy, mõõksabad jt. Veel peaks sobima kääbusguraamid, väiksemad rasborad ja tetrad (neoon), hatchet fish (kirveskõgud), corydoras'ed, oto'd jt.

Mina võtaks akvasse juurde veel krevetid (amano- ja kirsikrevetid). Kaladest on mulle väga meeldima hakanud Antsud (ancistrus sp, võtta ainult 1tk isane). Ants on igavesti tubli habevetika sööja ja muidu ringi toimetaja.
Nõustun 'bardatulus'ega. Akva fauna komplekteerimine ja kokku pusletamine on üks huvitavamaid etappe akvaristikas. Ja hiljem põnev järelvaatlus et kas kõik sai ikka oskuslikult komplekteeritud. :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 03:33 
Akvarist

Jep, akvaelanike valik on kõige huvitavam osa :D Kuna iga kala on erineva iseloomuga, siis olen alati enne ostmist neid poes pikemalt jälginud, et võimalikud kraaklejad välja praakida - seni on õnneks läinud.

Gupiuputust endiselt ei taha, seega täiendaksin seltskonda ikka ainult poistega. Sama kehtiks ka teiste võimalike eluspoegijate puhul. Potentsiaalseid sabanäksija-liike tahan vältida, mis muidugi kustutab valikust mõned huvitavad kalad - aga kõike ei saa.

Tegelikult lepiksin ka gupide ja corydorastega :) Mõlemad suuremas grupis ühtmoodi vahvad. Hmmm...

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 04:18 
Akvarist

Pildid: 0
soovitan neoone sinna panna mingise parve. See lihtsalt kõva, kuidas nad üksteise sabas ringi hõljuvad :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 07, 2014 10:20 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: mõõksaba isaseid kindlasti -ei soovitaks

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 08, 2014 03:29 
Akvarist

Mõõgusid ei plaaninud võtta tõesti, isaseid või emaseid ;)

Täna jäid Mustika keskuses silma ilusad erkpunased, valge kõhulaiguga gupid - oleks suurem akva juba siin, oleks ühe punase poisi kaasa haaranud.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 17, 2014 01:23 
Akvarist

Inka kirjutas:
Kuna mul on kindel plaan vahetada 30L akva 126L akva vastu, siis sellest ka küsimus: keda akvasse juurde võtta?

Suuremale pinnale kolivad kindlasti praegused akvaelanikud (õunatigu ja isased gupid), põhjakorrusele plaanin hankida tubli seltskonna corydoraseid. Kas jätkata gupide teemal ja lihtsalt suurendada poiste arvu või lisada midagi muud? Mõni guraami? Mõned platid?

Soovitusi? Tänud :D
minul on kupid koos põhjakoristajatega :lol:

Viimati muutis tunexdore, Neljapäev Dets 04, 2014 06:15, muudetud 1 kord kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 17, 2014 10:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma väheke Laliuste suhtes mõtlik. Minu arust õrnakesed. Mul nad pidama ei jäänud. Kui juba, siis ehk äkki guraamid. Need ka samast seltskonnast. Marmorguraamid vist kõige pisemad kasvult, edasi liigub kuld- ja pärlguraamid. Need tiba suuremad marmoritest. Musiguraami kunagi ahvatles mind, aga ei suutnud hankida. Tartu mnt.-l öeldi, et ka väga tundlikud vee suhtes.

Ma mõtiskleks ehk hankida ramirezide paar. Hästi ilusad värvilised. Aga ka vist neil tiba nõudmisi vee suhtes. Küll minu arust mitte nii pirtsakad kui Laliused.

Neoonid - kah võiks muidugi, aga minu arust läheb nende efekt "sigri-migri" akvas kaduma. Vinge oleks ehk musta tagapõhjaga akva, kus ainult "miljon" neooni. Siis nad heikleks seal küll vägevalt.

Krevette ja muid mitte kalu ma isiklikult kokku panna ei suuda. Ju puudub kogemus. Pigem seda meelt, et las iga liik elab eraldi rahus omaette.

Soovitati kirveskõhtlasi - need mu teadmiste järgi usinad akvast välja hüppajad ja elavad ikka üsna ülemistes akva kihtides - akva kaas väga vajalik.

Üks ancistrus võiks aga tõesti olla. Tema siis ka nn. põhjakoristaja nagu corrydoraski. Toimetab omaette ja kedagi ei sega. Samas tiba näksib ülearust vetikat.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver