foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 43 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: KULDKALAD
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2005 05:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas keegi teab, kas on võimalik pidada ühte kuldkala ca 10 liitrises ÜMMARGUSES akvaariumis , kus peeti eelnevalt umbes 8 guppit(kellel polnud häda midagi), ilma taime ja hapnikupumbata?
tahaks aga vajadusel võime osta ka pumba ja taime.
aga kas muidu on põhimõtteliselt võimalik?
üks reegib mulle, et kuldkalale piisab 5 liitrist, teine, et 25-35 liitrist, ja neljas hoopis, et 100 liitrist*???? :D

Viimati muutis kairi333, Esmaspäev Mai 02, 2005 06:23, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2005 05:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuldkala tahaks sul tegelikult kasvada palju palju suuremaks kui sinu akvaarium ise.... kuskil 60cm kandis on ideaaljuhul vist nende kasv. Ühesõnaga sinu akvaarium on kohe liiga liiga pisikene kuldkalale. 100L peaks vist sobilik olema ühele kuldkala paarile. Soovitan kindlasti lasta vanematel suurem akva muretseda.

Ning kui konkreetselt vastata sinu küsimusele, siis: Ei ole võimalik ilma et kala ära ei sureks. Sureb juba omaenda essu sisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2005 06:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

raitl kirjutas:
Kuldkala tahaks sul tegelikult kasvada palju palju suuremaks kui sinu akvaarium ise.... kuskil 60cm kandis on ideaaljuhul vist nende kasv. Ühesõnaga sinu akvaarium on kohe liiga liiga pisikene kuldkalale. 100L peaks vist sobilik olema ühele kuldkala paarile. Soovitan kindlasti lasta vanematel suurem akva muretseda.

Ning kui konkreetselt vastata sinu küsimusele, siis: Ei ole võimalik ilma et kala ära ei sureks. Sureb juba omaenda essu sisse.

MA EI TAHA SELLIST SUURT, MA TAHAN VÄIKEST, NEID MIDA LOOMAPOES MÜÜAKSE

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2005 06:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

väiksed on nad selle pärast,et nad on alles noored,söövad ja kasvavad nagu jõuavad,mu tuttaval tuleb kuldkala 2 käega akvast välja tõsta ,kui midagi on. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2005 07:24 
Akvarist

Kuldkala kasvab jah suureks, aretatud variandid mitte küll 60cm, aga keha kasvab küll 20cm pikkuseks, saba teist samapalju. Kindlasti pole mõtet sellist kala, keda pealegi on üsna raske pidada(haigestub kergesti, palju kaasasündinud väärarenguid, ka selliseid, mida algul polegi aru saada), võtta nii pisikesse purki. Pealegi on mullakvaariumeid suht ebamugav hooldada ja ka pikem kalade jälgimine minu meelest väsitab silmi...
Kui tahad ilmtingimata kuldkala, siis soovitan akvat vähemalt 50-60l ja sinna siis kaks kalakest. Ja ka see jääb neile tegelikult kitsaks, aga seal nad saavad enam-vähem elada. Igasugu muid ilusaid kalasid on ju ka, kui tahad eredate värvidega, pisikest ja elavaloomulist, siis võta sinna parem pisike parv(5-6 kala) neoone. Ja elustaimi ka kindlasti. Igasugu värvilisi kive ja muud sodi pole mõtet akvasse toppida, need võid akva ümber laduda....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

no aga soovitage mõnda head kala...mida saaks sellesse akvaariumisse panna. Kellegil on see "mullakvaarium" ka?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Miskit pisikest võiks sul seal olla.
Ise kujutan küll vaimusilmas ette, et ka mullist saaks ägeda taimeka teha ... Paneks sinna näiteks ~5 neooni ja hunniku taimi :roll:
Pole veel nii väikesega kätt proovinudki - pole tegelt aimugi, kas asi toimiks ... Ise alustan kohe 25L kastiga katsetamist - eks paistab ... :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 11:47 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

minul on mull, vaata pilti. ca 65 l. päris paras alguseks. suuremat mulli pole lihtsalt näinud :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 11:48 
Akvarist

aga kas pole nii,et kui ruumi vähe,siis kala kasv looduse poolt kängub.
jäävad minideks
P.S. las noor akvarist proovib,vaevalt tal see kuldkala 60cm saab

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 12:00 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

muide, minu eeskujul hakks härra ka töö juures samasugust kera pidama, pani sisse kaks tigu ja kaks kala, varastas mult ka mingid taimed. pumpa ja filtrit ei pannud, sest uskus, mida naised saunas rääkisid (filtrit pole vaja nii vähestele kaladele jmt uinamuinat). arvake, mis seisus neil see kera seal on praegu? ilmselt tuleb mul ise filtri ja pumbaga kohale minna - sest vastasel juhul neil see üritus läbi pasitma ei hakka. ahjaa, nad laenasid ka ühe korra minu käest bakterisegu, lootes, et see paneb asjad paika.

mis ma tahan öelda: kui vana koera istuma panna on raske - siis noor võiks vähemalt õppimisvõimeline olla ja oma personaalse uhkuse vmt maha suruda ja kalale ikka muretseda enam-vähem kabeda kodu;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii kui nüüd aus olla, siis ei saa enam mina midagi aru
USSISABA, sul on nagu vähemalt 3 korda suurem mull kui mull. mul lääb sinna ca 9 liitrit, ääreni 10 liitrit. Kas võtan kuldkala või ei, kas kelleigl on veel väiksem mull ja kuidas kalad seal hakkama saavad?
Mul oli enne selles mullis 8 guppit, nendega oli küll kõik korras, hiljem andsime nad ära. Siis ei olnud mul halli aimugi et ümmargune mull on paha! :oops: noja kui ma poes küsisime, kohe kui me kalad ja akva ostisime, et kumba kasulikum on, kas kast või mull, see ytles, et mull, mull oli kallim kah. No me siis kuulasime.
Aga kui aus olla, siis ei raatsiks enam uut akvat osta, kas saaks kuidagi sinna samma panna 1-3 kala (ilusat) näiteks ja siis veel taime kah?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja kui palju see suurem akvaarium, ütleme, et 75 liitrine maksaks?
sest soovitatakse nendele kuldkaladele vähemalt 75 liitrit paarile?
mul suht häda
mina tahan koguda küll, kuid ema ei tahaks suurt akvat kuskile majja, paneks enda tuppa aga sinna kah nagu ei mahu. peavb vist ruumi tegema.
olen väga tänulik neile, kes aitasid, aga palun soovitage veel!
Peab vist hakkama raha koguma..... :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 12:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Pane siiami tapluskala ja kindlasti ainult 1 :D Väga ilus ja 10 liitrist peaks talle jaguma ka. Poodides neid tihti pooleliitristes topsides hoitakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 12:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

kes see veel on???
tead mõnda linki?
kust saaks?
näha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 12:45 
Moderator
Kasutaja avatar

vaata myygist seal pakutakse neid suht odavalt.kasv6i sees siin.
/404.html
/404.html
/404.html

Üles
 [ 43 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver