Alguses mõtlesin ma et tegemist on tõesti kalaga Synodontis, näiteks mõne Synodontis sp. hybrid'ga. Synodontis elutseb Aafrikas ja nende erinevaid vorme on tõesti palju, vähemalt mingi 131 liiki. Synodontis on öise eluviisiga, nö. "öine jahimees": pistab kinni kõik väiksed kalad, maimud, marja jms. Kasvavad küllaltki suureks, 20cm ja rohkemgi.
Kuid sinu fotol olev kala (kahjuks pole tuvastamiseks parim foto) ei lange teps mitte kokku pea et mitte ühegi Synodontis liigiga. Vaatasin huvipärast
Synodontis\'se liikide andmebaasi "diagonaalis" üle. Kuigi jah, sinu kala on vägagi sarnane kuid kõigele vaatamata ei pussleta seda kala seal kellegiga kuidagi kokku. Nimelt arvan mina et sinu kala keha-, seljauime- ja sabakuju ei sobi Synodontis'ele!
Nüüd aga kui sa panind üles teise fotoga lingi siis arvan mina et sinu kala on tõesti 90% tõenäosusega Aasiast pärit
Mystus. Tegelikult kasutatakse Mystus't ka toidukalana. Sinu fotol oleva kala kehakuju, selja- ja sabauim langevad kokku fotol pakutud Mystus singaringan'iga. See Mystus kasvab kuni 30cm, elab 5-8 aastat, sobib kokku suuremate (kes ei mahu suhu) ja kiirete kaladega. On kõigesööja, võib ära süüa väiksemad kalad. On agressiivne endasuguste ja -sarnaste suhtes. Seega oleks arukas pidada seda kala liigiti üksinda. Suurema akva puhul võib isendeid olla rohkem. Vajab veetemperatuuri 22-27 ja min. 250L akvat. Veel jääb 10% üle et see on mingi hoopis teine kalaliik. Kuid ma ei usu sellesse 10% .