foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Discused ja neoonid koos?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 12, 2014 07:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Tere, soov võtta 150l akvaariumisse discuse paar ja sinna jätta ka 10 neooni. Kalapoest öeldi, et nii oleks ok, aga jäi õhku küsimus nüüd, et kas neoonid üldse kannatavad seda 28-29kraadist vett? Olen netist pilte näinud küll, et need kalad koos, aga jah, küsimus ikka õhus, kuna lugesin mitmest kohast, et neoonidele optimaalne temperatuur 24-26 kraadi.. :roll:

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 12, 2014 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Jah, eks see neon tetra temperatuuri talumise vahemiku väide kõigub erinevates kirjandusallikates.

Kuid seriouslyfish andmetel taluvad neon tetrad oma elukeskkonnas väga suuri temperatuuri vahemikke: 21-35 soojakraadi.

Seega arvan mina et kui sinu akva temp. on näiteks 28 kraadi siis on see igati sobilik mõlemale kalaliigile: discusetele ja neoonidele. :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 12, 2014 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Discused küll ise suht nõudlikud kalad. Hind neil ka päris kobe. Seega pühenduksin rohkem nende nõudmistele. Uuri veits nende pidamistingimusi ja pane prioriteedid paika. Usun, et tetrad kohanduvad ka selle tiba kõrgema temperatuuriga.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 13, 2014 10:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ok, tänud vastamast. On suur soov discuste järele jah, aga uurisin lihtsalt seetõttu neoonide kohta, et kas tasub neid üldse toppida sinna, kui äkki ei talugi..

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 13, 2014 11:47 
Moderator

Pildid: 10
Neoonid peavad isegi vastu discustele sobiva temperatuuri, aga arvestama pead ka sellega, et toit mida sa pead discustele ja neoonidele andma on väga erinev.
Parem vaata mingid coryd põhjapealset koristama

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2014 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, nüüd discused olemas nädalake. Kalad harjusid ilusti, juba järgmisel päeval tulid sööma ja täna juba nokkisid sääsevastseid näpuvahelt ;) Söögiks annan mina neile hommikuti sääsevastseid ja õhtuti neile mõeldud graanuleid. Neoonid saavad oma helvestoitu. Neoonid tunduvad ka selle 28 kraadi juures terved ja tragid olema. Teen ka ülepäeva 20%veevahetust. Loodan, et asi untsu ei lähe ja discused on rõõsad ja õnnelikud ja mina ka ;)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2014 12:30 
Moderator

Kas sääsevastsed, mis annad on elusad?
Ei taha küll ära hirmutada, aga elussöödast võivad discused mõne haiguse külge korjata.
Kindlam lahendus on, et külmuta need ussid esmalt läbi ja siis jaokaupa sulata.

Kui discused väikesed, siis soovitatakse neid toita 4 - 6 korda päevas, muidu ei kasva piisavalt.
Lisaks kraanulitele ja vastsetele osta poest ka spets. discustele mõeldud külmutatud toitu, mis veise südame baasil

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2014 06:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsingi poest külmutatud sääsevastseid (nagu tableti karbis kohe ) ;) Veisesüdant kavatsen ka proovida. Discused on umbes aastased, sellised 7-8cm suurused hetkel. Mingil hetkel panen oma albumisse pildid ka üles neist ;) Kahjuks sugu ei tea veel, ei oska vaadata ka..

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 29, 2014 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küsin oma teema all siin, et kui palju discuseid koos siis 150l akvas olla võiks, või et kui palju tahab üks discus tegelikult normaalseks eluks vett. Loen siin-seal nii palju erinevaid soovitusi. Mõnes kohas kirjutatakse, et akva suurus polegi nii tähtis, vaid see, et vesi oleks puhas, teises kohas väidetakse, et discuse paarile alla 200l akva ei sobigi.. No see viimane variant tundub mulle igav, sest selles akvas polegi ju siis miskit eriti näha, kui ainult need kaks seal on, või? Isegi 150liitrises tundub, et võiks silmailu arvestades olla nt 4 tk, aga kui liiga palju, siis muidugi ei paneks. Ootaks siin soovitui, et kui palju ja kuidas ;) Praegu need 2 siin koos neoonide ja põhjakatega väga häpid, söövad peost ja on juba akvapuhastamisel väga tüütud, muudkui nokivad mind ;) On jäänud mul sinna akvasse ka veel 2 molli ja mõned mõõksaba maimud, mida üritan kätte sealt saada. Ants tunneb seal end oivaliselt, selle ma arvan, et jätan ja vetikaõgijat tahaks ka jätta, kuna temagi on selle 9 päeva jooksul sellise sooja temperatuuriga(28kraadi siis) jõudsalt kasvand. Lisaks on seal põhjas mõned krevetid veel..

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 29, 2014 08:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
No mina küll neid üle nelja ei julgeks panna ja veevahetusega oleksin väga hoolikas. Samuti ei punnitaks ma vee tempi hoida nii kõrgel, nad harjuvad ka madalamaga elama väga edukalt.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 29, 2014 09:12 
Akvarist

Pildid: 7
vilts kirjutas:
No mina küll neid üle nelja ei julgeks panna ja veevahetusega oleksin väga hoolikas. Samuti ei punnitaks ma vee tempi hoida nii kõrgel, nad harjuvad ka madalamaga elama väga edukalt.

Ma vaidleks küll vastu veetemperatuuri osas. 28 oleks nagu üldse miinimum mida hoida kannatab. Alla selle on nad haigustele palju vastuvõtlikumad. Optimaalne oleks vahemik 28-30 . Noorkalad tahavad 30+ kraadi sooja.

Algajale päris hea lugemismaterjali leiab siit.
http://diskuszucht-stendker.de/en/Wissenswertes/

Ma soovitaks küll mõelda suurema akvaariumi peale kui soov discuseid kasvadata. 150 liitrises võidki ainult ühte paari hoida .

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 29, 2014 10:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge, siis rohkem ei võta neid enne, kui suurema akva soetan :-) Aga üks küsimus veel, et kuidas ma saan aru, kas mul ikka on emane ja isane discus? Äkki on samasoolised.. Kalapoest sain vastuseks, et enne ei saagi teada, kui marja heitma hakkab, et siis tekib emasele kõhualla kandiline moodustis ja isasele kolmnurkne..:-\ Vabandan oma rumaluse pärast, aga ehk olengi õiges kohas, kust küsida. Ise netist kuskilt ei leia..

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mai 30, 2014 06:51 
Moderator

Ega sellel sool ei tee tõesti eriti vahet
Discuste arvu osas on üldised soovitused nii, et kas hoida neid paarina või siis 6 ja rohkem, ehk siis parvena.
Endalgi kogemus, et võtsin neid paari kaupa juurde ja kui oli akvas 4 kala siis oli tülitsemist rohkem kui 6 kalaga
150 liitrisesse ma üle ühe paari ei soovitaks tõesti võtta
Kui sa vetikaõgija all mõtled SAE-d siis saab hakkama väga hästi selles soojas.
Kui tahad veel kedagi "huvitavat" lisada, siis ka nugakala saab hakkama, aga sööb su krevetid ära ning kogu valge aja on põhimõtteliselt peidus (mina näen oma 25 cm nugakala valgel ajal võibolla paar korda nädala jooksul)

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 31, 2014 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Jäävad siis need 2 discust sellesse akvaariumisse. Lisaks jäid nüüd sinna krevetid, neoonid, sae ja ants ning üks õunakas. Kuivõrd paar see minu oma siin on, aga üks ajab teist pidevalt taga, ehk et pomotseb..Loodan, et suuremaks jamaks neil ei lähe ja saavad ikka mõlemad hakkama. Ühest akvaariumist on nad poest ka võetud.
Aitäh vastuste eest ;)

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver