foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 08, 2014 03:23 
Akvarist

Tere!

Leidsin 07.märts filtrist galaxy rasbora maimu. Oli selline imepisike - nii et põhimõtteliselt vaid kahte musta silmatäppi oli näha. Filtrit puhastades olin lihtsalt harjunud sealset vett läbi vaatama - sest seal leidus aegajalt imepisikesi kirsikrevette.

Maimu paigutasin klaaspurki - ei uskunud, et ta üldse ellu jääb -aga jäi. Sain tema jaoks ka maimutoitu, mida talle andma hakkasin. Nüüd on ta umbes 6-7mm pikk, ikka läbipaistev.
Tekkis küsimus - millal võiks panna ta akvaariumisse teiste juurde, lootuses, et teda ära ei sööda ja et filter teda uuesti sisse ei tõmba (EHEIM pickup 45). Akvaarium ise on üsna väike, selles elab 6 Rasborat, 7 Amano krevetti ja vampiirkrevetid ning mõned teod. Taimi on - aga enamus on madalamad põhjataimed (murulaadne Eleocharis sp 'Mini', Anubias (täpset sorti ei tea), Marimo Moss ball ja mõned taimed veel aga need on väga väiksed alles) ehk suurt võpsikut ei ole. Kõige tihedam ja kõrgem on räni-kardein aga seda pole palju.

Ehk oskab keegi nõu anda :)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 08, 2014 04:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Antud filter on minu kogemusel üks salakaval asjandus. Mul suutis see sama filter terve sentimeetrise microrasbora ära tappa + krevette satub sinna sisse. Nimelt tuleks kindlasti sulgeda filtri tagaküljel olev ava, see kus kohast juhe filtrisse läheb. See auk tõmbab korralikkult vett sisse ja ka kõike muud, mis lähemale satub. Enda omal panin ka ette ribide juurde vatiini, et keegi sisse ei satuks. Ise olen loobunud nüüdseks selletüübilisest filtrist.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mai 09, 2014 02:51 
Akvarist

OK, filter on jah selline võimas :) Samas krevettidele on kiire vee liikumine vajalik ja Rasboradele tundub ka meeldivat.

Küsimus jääb ikka - millal võib maimu teiste juurde panna?
Minul olevad Rasborad on olemuselt julged ja aplad ning see teeb ettevaatlikuks. Samas tahaksin teada enamlevinud praktikat väikeste kalade puhul.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mai 09, 2014 03:07 
Akvarist

Pildid: 15
Galaxy maimud kasvavad väga aeglaselt, ehk pooleaastaseid julgeks lasta. Mul oli ikka maim nii 1 cm kanti (silma järgi arvasin, et ei juhtu midagi) kui lasin teistega kokku, kuid kahjuks vanemad galaxyd panid pintslisse. Kõige kindlam on neid kasvatada seni kuni uimede värvid hakkavad paistma. Praegu kasvatan maime (mitte küll galaxyde omasid) maimuvõrgus suures akvas, nii kõige kindlam. Kui peaks suuri kalu olema, näiteks guraamid, siis on oht, et nad imevad läbi võrgu maimu ära, kui maim võrgu lähedal (mul guraamid imesid nii marja ära võrgust ehk võib ka maimudega nii juhtuda).

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver