Ostsin kalakesest veidi aega tagasi 6 kala. Alguses paistis kõik korras olevat- kalad asjatasid põhjas ringi ning sõid ilusti alla langevaid helbekesi. Ühel hetkel aga pilt muutus. Kõik kalad püsivad nüüd juba pikemat aega (vähemalt nädal või nii...) vee pindmises osas ühes akvaariumi nurgas ja ei söö absoluutselt. Välisel vaatlusel pole neil mitte midagi viga. Lisaks nendega elavad akvaariumis daniod, kes tunnevad end hästi- söövad ja ujuvad ringi.
Lugesin internetist nii palju kui sain microrasbora galaxy kohta ning sain teada, et nad on suht valivad toidu suhtes ja arad, aga kui juba sööma hakkavd, siis enamasti ikka söövad. Seetõttu tundubki kummaline, et nad ühel hetkel söögist loobusid. Lisaks ei pidavat neile meeldima tugev veevool. Mul on filter veidi võimsam kui 54l jaoks vaja oleks, aga poest soovitati võtta pigem veidi võimsam ja peale seda kui kalad imelikult käituma hakkasid, panin veevoolu väiksemaks. Korra nad selle peale isegi elavnesid, aga siis läksid jälle oma "transsi" tagasi.
Akva on 54l, peale galaxyte ja daniote elab seal veel ants. Vett vahetan kord nädalas u 30%, veeparameetrid on korras, temperatuur 22 kraadi ja lisaks filtrile on õhukivi. Muidu kasutan ribatesti, aga PH ja ammoniaak on vedeltestidena.
Kuna kalad ei tundu haiged, siis ma ei suuda välja mõelda, mis neil viga võib olla. Kas kellelgi on midagi sarnast ette tulnud? Olen juba väga mures, sest nad ei saa ju igevesti ilma söögita elada. Ilmselgelt nad stressavad midagi... Hetkel panin akvasse JBL Acclimoli, mis peaks neid veidi turgutama ja lähen täna neile vähivastseid ostma. Äkki elussööt aitab.
Palun jagage kogemusi.