foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2014 01:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mõtlesime siin et võiks võtta akvasse ühe väiksema mõõdulise isase Antsu. Põhjas olijaid ja tegutsejaid on meie akvas aja jooksul väheseks jäänud.

Netikirjanduse kohaselt kasvab Ancistrus sp 13-16cm. Kuidagi suurevõitu meie akva jaoks! Võiks väiksem olla. Pealegi paljud akvaristid võõramaa portaalides hoiatavad et Ants võib teha järgnevat: a) songib akvapõhja ja pinnataimed üles ning b) sööb võimalusel ära taimed ehk siis üldpildis kujundab ümber kogu akva. Mainitakse sedagi et Ants on kakimises kõva kunn kuna pidevalt sööb nagu "Kevade" Tõnisson. Kuna pole ise elus ühtegi Antsu pidanud siis praktiline teadmine mul puudub. Hoiatakse veel selle eest et Antsud võivad otode "toidulaua" puhtaks süüa. Viimast ma eriti ei usuks sest Ants on liiga suur ja raske et vetikat nosides hõljuda taimede kohal ja peal (otode põhiline tegevus). Mulle tuletab Antsu klaasil ja põhjas liikumine meelde konna või varblase hüppamist. See hüpikliikumine vist ongi nende põhiline liikumisstiil.

Andke siis nõu Antsu suhtes. Millist alla 10cm Ancistrus sp vormi soovitate ja ikka eeldusel et meie akva taimed ning dekoratsioonid jääksid ellu. Meil taimi niigi vähe ja kasvavad teised suht nadi-nirult. Olen kehv aednik. :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2014 01:59 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink:
minul on olnud ikka suht palju antsusid, kiire paljunemise tulemusena oli akvas mingi hetk yle 50 erinevas suuruses antsu aga taimed kasvasid ja kasvavad praegu(hetkel ca 10 antsu jäänud).
Pole minu akvas kyll antsud kunagi nii suureks kasvanud hea kui 7-8cm on suurim välja venitanud enamus porukas ikka alla 7cm pikkused
Ja minule on sattunud MITTE territoriaalsed antsud- ka isased eriiti ei ylba...
näen neid ainult söögi ajal -muul ajal nagu selliseid tegelasi akvas polekski....

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2014 06:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ka minul pole nii suuri ja vihaseid antse olnud. Igati rahulikud ja usinad tegutsejad. Taimi ei lõhu ka. Hetkel akvades kokku ligi 30 antsu.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2014 08:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu arust on Ancistrus üks rahulikemaid põhjakalu. Võib akvas olla vabalt ka ainult üks isend. Täiskavanu pikkus võib küll vabalt jõuda 16 sentimeetrini (mul nii on), aga see nõuab ka vastava suurusega akvat - näiteks 54-liitrises vaevalt et sellist mõõtu saavutab, pigem jääb tal seal kasv (organism) kängu.

a) Minu arust ants spetsiaalselt ei songi põhja - see võib kogemata tal juhtuda, kui tegu värske juurdumata taimega.
b) Ants ei söö taimi ja ei kujunda neid ümber (vähemalt mitte minu omad), sööb pigem suvikõrvitsat või kurki või... muud taolist.
c) kakimises on ta küll kõva kunn, selles voorus talle vastalist vist ei leidu - tuleb sealt ikka päris pikka "heegeldusniiti".

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 30, 2014 10:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Ei jää ta midagi kängu kui korralikult vett vahetada. Siin ei loe akva suurus vaid teatud hormoonide olemas olu vees.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 01, 2014 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan vastajaid.

Saime akvaristi 'algaja Piret' käest 2tk täpi-laigulist 4cm Antsu poega. Akvasse antsude tarbeks uputatud kaks väikest tühja kummuli lillepotti. Loodame et antsud on ikka niivõrd kuivõrd isased ja ei kasva meie väikeses akvas eriti suureks. :)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 01, 2014 06:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Antsule pane pigem kookosekoobas.

Ma olen ikka seda meelt, et väikses akvas ei saavuta kala oma täitmõõtu. Minu antcistrused 240-liitrises on vähemalt 13 cm (kui mitte rohkem). Sellist mõõtu ei usu neid 54-liitrises saavutavat.

Kas hormoonid on vees?

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 01, 2014 11:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Siin on suhteliselt korralikult kirjas, mis kala kasvu tegelikult mõjutavd, kahjuks inglise keeles küll. http://injaf.org/articles-guides/do-fis ... heir-tank/

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 12, 2014 12:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Antsud elavad hästi, kuigi on akvas kõige häbelikumad tegelased.

Oma 4-5cm suuruse juures on nad igati "kõvad juurikate jagajad". Akvas on 3-juurikat kuid tundub et antsud ei suuda kuidagi neid juurikaid omavahel ära jagada. Kui akvas juurikaid lutsides juhuslikult kokku satuvad siis läheb koheselt madinaks. Nii vististi madistavad omavahel ikka poisid? :)

Antsud madistavad

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mai 16, 2014 09:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Antsule pane pigem kookosekoobas.

Ma olen ikka seda meelt, et väikses akvas ei saavuta kala oma täitmõõtu. Minu antcistrused 240-liitrises on vähemalt 13 cm (kui mitte rohkem). Sellist mõõtu ei usu neid 54-liitrises saavutavat.

Kas hormoonid on vees?

Shadowcat pandud artikkel räägib väga detailselt kõigist aspektidest. Põhitõde ongi just veevahetustes. Sest kõik või vähemalt enamus artiklis toodud põhjused on otseselt seotud veevahetustega. Kui teha väikses akvas tihedamalt veevahetusi kasvab kala sama suureks kui suures akvas. Lihtsalt suure akva omanik võib olla veidi laisem.
Ja sinu küsimusele KRA hormoonid on vees. Hormoone eritavad ka kalad, ega see pulmatants on üks silmaga nähtav osa paaritumisest.

Endal oli esimene akva 40L, mille muidugi teadmatusest kohe ülerahvastasin aga siin õpituga tegin veevahetusi tihedamalt ja suuremas koguses ja seal kasvas 13 cm minu albiino ants, pruun oli silmaga vaadates väiksem aga ta oli ka aastane alles. Kuskil peaks ka video ehk siin foorumis olema. hetkel ei leidnud küll üles.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mai 16, 2014 09:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

No mina sooviksin küll et meie Antsud piirduksid kasvuga 8-10cm. :)

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 17, 2014 12:40 
Moderator
Kasutaja avatar

shadowcat-i lingilt tuleb inglisekeelset juttu. Mulle see kahjuks mõistmatu ja ei näe hetkel pakilist vajadust seda endale sõnaraamatuga ümber tõlkida. Aga siiani olen arvamusel, et kala kasvusuurusel omab siiski suurt rolli ka akva suurus. Ancistruseid on mitut liiki ja kindlasti leidub nende hulgas ka pisemakasvulisemaid. Siiski olen arvamusel, et kui kalale on looduse poolt määratud suuremaks kasvada, siis ei suuda ma kuidagi uskuda, et palja vee vahetusega ta pisikeses akvas oma täismõõdu saavutab.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 17, 2014 01:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ertserts päris soovida seda ei saa. Sest ega see kalale kasulik ei ole kui kasv kängu jääb. Pigem tasuks vaadata sobiv liik. Minu teada näiteks zebrad kasvavad 7cm lähedale .. teadjamad täpsustavad. Näiteks siin saad otsida sobivaid põhjakalu ka pikkuse järgi.

KRA minu arust on selline ignorantne suhtumine kummaline, et kui sellel on teaduslik seletus, miks kala kasv seisma jääb, aga sina usud kunagi ammu levinud uskumust ikkagi edasi. Veidi äärmuslik näide: keskajal usuti, et sõnnik aitab haavu parandada aga vaevalt keegi täna samamoodi arvab.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 17, 2014 08:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma kirjutasin puht oma isiklikust arvamusest. Kui keegi arvab teisiti, siis mind see ei häiri.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2014 04:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks nende Antsude suurusega on nii nagu on. Ma nägin ühes akvapoes Ancistrus'st millel oli silt et kasvab 12-15cm. Kuid samas kala oli seal suur nagu "sangpomm", veerand akvat oli teda täis. Sellise härja pidamine läheks juba 180L raskeks.

Antsud on akvas kosunud. Üks ants on tunduvalt suurem kui teine. Üksteist nad silmsides suurt ei salli, kui kokku satuvad läheb kohe madinaks. Tavaliselt ajab suur väimsema antsu minema. Üks väga positiivne asi on nende antsudega veel, nimelt nad on juurikatelt kogu habevetika maha raspeldanud ja ära söönud. Ma siin tegin suutpuhastust ja küürisin juurikaid habevetikast puhtaks kuid seda kõige suuremat sopilist juurikat ei saanud nii puhtaks nagu soovisin. Keerasin juurika akvas jälle teistpidi (seda trikki ikka teen), vetikast puhas pool üles. Mõtlesin et küll siis järgmisel veevahetusel küürin seda neetud habevetikast laastatud juurika jurakat. Ükspäev aga vaaten et mida värki, juurikas on nagu raspliga puhtaks kraabitud, ainult mõned valged täpikesed järel. Tuli välja et antsud olid sellele habevetikale täiesti otsa peale teinud. On ikka tublid "antivetikavastased võitlejad"! Kahju et nad oma suure raskuse tõttu ei saa taimi puhastada kuid eks see vetikane taimeala jääb krevettidele. :)

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver