foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vitamiini andmine
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 15, 2014 04:28 
Akvarist

Kuidas anda kalale vitamiin,i kas pean valama kõik akvaariumisse ära? akvaarium on 110l ja vitamiini pudel on 15ml.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Vitamiini andmine
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 15, 2014 06:28 
Akvarist

Pildid: 0
Vitamiine antakse kaladele tavaliselt helvestoidu näol. Enamus neist on vitaminiseeritud.Täiskasvanud kalale piisab sellest.
Eraldi vette valada on mõttekas, kui kasvatatakse maime ainult kuivtoidu peal, mida nad eriti süüa ei taha. Suht täisväärtuslik toit maimule on Daphnia - ka kuivatatult. Kahjuks liigub valdavalt ringi kuumtöödeldud variant ja vitaminiannus jääb saamata.
Aga tee nii nagu tootja on ette kirjutanud.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Vitamiini andmine
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 15, 2014 06:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina kasutasin JBL-i Atvitol'i. Enam pole õpetust alles ja täpselt ei mäleta ka, kui palju tuli anda. Tavaliselt peaks olema vitamiinil kaasas juhend mitu tilka mitme liitri peale. Kohe kindlasti ei pea Sa seda tervet pudelit korraga akvasse kallama arvan ma. Ma kasutasin vitamiini ka just siis, kui triitoni tittesid kasvatasin (või siis kalade maimudele, nagu Jüri T soovitas). Kaladele võib tilgutada mõned piisad helveste-graanulite (ka sääsevastsed) peale ja tiba seista lasta. Suuremate kalade puhul ma ekstra vitamiine ei kasuta. Vaid juhul, kui miskit kahtlast märkan (näiteks haavand), siis panen akvasse JBL-i Acclimoli. Sisaldab joodi ja muud kasulikku (ka vitamiine) kaladele immuunsuse tugevdamiseks. Seda ilmselt küll toidu peale ei tilgutata.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver