foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Uued kalad kodus.
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 11, 2014 02:33 
Akvarist

Pildid: 0
Tere.

Sain eile täiesti läbi juhuse uuesti akvaariumi omanikuks.
Probleemid nüüd väikesed ja pöördun targemate poole.

Akvaariumis 5 mingit (tuvastamiseks pilt albumis) PIRAAJAT (suuruselt 15+/- cm) ja seoses nendega ka nüüd mõned küsimused kuna eelnevalt on olnud vähe teist sugused kalad. Akvaarium ise muidu Juwel RIO 180.

1- milline on nende kalade normaalne vee temp?
2- saan aru, et tegemist liha söövate elukatega, mida ja kui palju neile võiks anda, kui tihti?
3- Kas nad söövad ka hea meelega taimi? minu akvaariumis millegipärast kõik plast taimed (kole)
4- Kuna taimi pole kas siis vajalik lisa õhk?
5- Kui palju peaks olema ja kui kaua põlema valgus?

Esialgu aitab küll.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Uued kalad kodus.
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 11, 2014 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Assa jumal! :roll:
Need kalad tuletavad välimuselt mulle meelde Red Bellied Piranha (Pygocentrus nattereri) kes kasvab 30-35cm pikaks. Kui sul on 15cm siis on tegemist noorisenditega. Arvatavasti on sul plaanis pidada ainult piraaja kooslusega akvat, sest ega keegi teine sinna enam juurde ei sobiks. Ja kui sobiks siis ainult oma enese elu hinnaga. Kuna sul on 5 isendit siis minu teada vajaksid nad täiskasvanuna akva suurust ~300-400L. Piraaja vajab ujumiseks avarat vett.

Kirjandus ja akvaristika portaalid viitavad järgnevale - juhul kui isendid on Red Bellied Piranha'd aka piraajad:
1. Veetemperatuur 22-30 soojakraadi.
2. Noorisendeid võib toita 1x päevas, kui piraajad vanemaks saavad siis mõned akvaristid toidavad kas üle päeva või nädalas 1-2x. Söövad kõike mis sisaldab loomset valku: liha, kala, kana, krevetid, ussikesed (eeldatavasti mitte elustoit - söömine pole esteetiline vaatepilt) jms. Väidetakse et söövad ka helvestoitu ja põhjatablette, kuid mina pole selles 100% nii kindel sest isiklik kogemus puudub. Toitma peaks nii et toit vedelema ja roiskuma akvasse ei jääks. Seega pigem väikeste ära söödavate portsudena vähem kui rohkem. Vaevalt et sa hiljem hakkad akvast seda toitu välja urgitsema oma karvase käega hambuni relvastatud piraajade leskelt.
3. Plastist taimed olid sul arvatavasti sellepärast akvas et enamus akvataimi piraajade kooslusega vastu ei peaks. Kõik süüakse ja nätsutatakse ära.
4. Minu tead mingit lisa õhku piraajadele vaja pole. Nad ju looduseski elavad hägustes, seisvates ja mudastes veekeskkondades. Pigem võiks sul akvas olla nii mõnigi suurem dekoratsioon: suuremad juurikad ja kivid kuhu taha saaksid nad vajadusel peituda. Piraajadele ei meeldiks olla kusagil paljas, avatud ja lagedas akvas.
Sul võiks olla hea välisfilter sest piraajad oma elutegevuse ja söömisega just puhtusega ei hiilga. Igasugused akva liiva- ja mullapõhjad unusta ära, kui siis pigem suurema läbimõõduga kivikestega kruusapõhi. Dekoratsioonid võiksid ikka sellised olla et ei oleks teravaid nurkasid kuhu võib kala end vigastada.
5. Piraajad eriliselt valgust ei armasta, pigem hämarust ja pimedust. Valgust vajad pigem sina kui akvarist. Mina arvan et õhtul 7-8 tundi jutti oleks täiesti piisav. Kui pikemalt valgust kasutad siis on varsti tüütu vetikas külas.

Oleks veel siin huvitav lugeda teiste piraaja pidajatest akvaristide kogemusi ja arvamusi. Kuigi piraajad ise pidid rohkem loomult olema sellised kohapeal hõljujad ja passijad. Kuid kui tegemist on piraajadega, siis oleks nende eluolust ja tegemistest väga huvitav lisa teada!

Loodan et sul seal akva lähistel ei liigu ringi väikeseid lapsi või koduloomi kes läheksid piraaja akvasse oma käekeste või käpakestega sulistama. :)

Üles
 Teema pealkiri: Re: Uued kalad kodus.
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 13, 2014 09:01 
Akvarist

Pildid: 0
Tänud info eest. Siiani Kõik ok aga valguse suhtes on jah pirtsud, vähemalt minu omad. Kui hämar või pime siis lasevad ringi küll aga nii kui tuli süttib on ninapidi kõik filtrinurgas ja pidu läbi.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver