foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 11, 2014 02:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Kuna pole võimalik oma akvaristika nõrkustele ja kinnisideedele vastu panna siis võtsin kätte ning tegin akva fauna koosluses väikesed muudatused.
Nimelt tõin ligikaudu nädal tagasi meie akvasse 9tk 2-3cm pikkust noorukest tiiger barbust.

Tiiger barbused ei jäänud pikalt pelglikuks ja tagasihoidlikuks. Tundub et viimased nimetatud voorused pole just nende tugevaim külg. Nüüd nad on juba härga täis ja kondavad kõikjal akvas ringi ülbelt oksad laiali nagu mingid "noored pätid". Nääklevad pidevalt omavahel, kuttidel on pidevalt punased ninad koos ja toimub mingi "kes aias" ringtants. Tülitatakse ülbelt ka teisi akvaelanike. Toksitakse corydoraseid ja otosid (kirjanduse järgi pidid ju leebet kooselu harrastama?), näidatakse koht ja nurk kätte tetradele ning nüüd juba endistele ülbetele barbustele (barbused vist saavad vetevalla võimuredelilt kinga?), aetakse taga amano krevette kes hetkel on veel barbustest vilkamad (sellega tuleb vast arvestada et mingil aja hetkel "adjöö amano"?). Ainukesed kellega ei ülbitseta on killerteod.

Kui on söögiaeg siis "noored pätid" teevad endale teiste kalade seas veel oma olematu kummis rinnaga teed. Veepinnalt haaratakse ja ahmitakse toitu nagu mingid piraajad kes pole kuu aega süüa saanud. Pinnavesi lausa kobrutab.

Üks tähelepanek veel, nimelt barbuste sissetoomisel on rohkem grupeerunud tetrad ja rasborad. Akvas on seega koos tiiger barbustega 3 kalaliigi gruppi, kusjuures barbused hoiavad enamvähem pidevalt kokku. Barbused on üllatavalt grupi meelsed ja sotsiaalsed kalad. Kõike tehakse koos, teiste kohta nii väita ei saaks.

Siit ka küsimus endistele ja nüüdsetele tiiger barbuste (tiger, green, albino) pidajatele.
Kas tiiger barbuste ülalmainitud käitumine jääbki selliseks või barbuste kasvades süveneb veelgi või toimub mingis eluetapis rahunemine? :-k

Kuidas teistel akvaristidel ja milliste kalade kooslusega on tiiger barbused akvades elutsenud. Saan asjast aru nii et kui barbuste kõrval on samalaadsed kiired ja tugevad et siis pole hullu ja akvas eluolu toimib "ilusasti".

Samas olen arvestanud sellega et ülbed "noored pätid" muutuvad ühel heal päeval ülbeteks "vanadeks pättideks". Mulle nad meeldivad! :)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 11, 2014 03:45 
Moderator
Kasutaja avatar

:) tuttav jutt/ olid ka minul akvas neid 15tk ja mida suuremaks said seda rohkem nad yksteisega jagelesid ja rahunemist kyll kalade vananedes ei toimunud...aga teisi kalu nad ei kottinud kuigi olid vaid 100l akvas...ja syya oleks nad tahtnud vist tõesti kogu aeg...
aga tegelikult on väga elavad ja uhked parvekalad, minul olid 5albiino, 5rohelist ja 5 tavalist tetrazonat...
oli vahva grupp igatahes....

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 11, 2014 08:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu suurim tiiger barbuste parv on olnud 20+ isendit (kui mälu ei peta, siis ligi 25). Aktiivsed ja agressiivsed tegelased jah. Koos olid nad mul SEAde (7tk) ja rasboradega (u20tk) + bicolor.

Ütleme nii, et teisi kalu oli näha küll, kuid pigev jagelemine ja taplemine käis pidevalt. Nõrgemad isendid, kes lihtsalt tagaajamistega ära kurnati ja enam mängida ning mürada ei jõudnud pandi suht halastamatult nahka. Nii 2-3 aasta möödudes oli rasboradest järele nii umbes 7-8. Ja barbustest umbes 12-13. Rasbora surnukehi ei õnnestunud kunagi näha, kuid barbuste "skelette" mida parv rõõmuga veel nahutas tuli vahel ette.
Samas midagi ette heita ei saa - väga rõõmsameelne ja vägev vaatepilt oli ning looduslik (barbuste) valik on nende kaladega minul alati kaasas käinud. Nõrgematel pole parve ja akvaariumisse asja.

Nüüd mõned kuud peale viite aastat vahetasin barbused ja rasborad välja ja asemele tulid hõbedollarid ja punasaba tetrad. Peale seda on SAEsid ja bicolori palju rohkem näha :)

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 22, 2014 05:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Mul on hetkel 7 barbust koos SAE, corydoraste, antsude ja hoplodega. SAE-d proovisid nokkida kui too väike oli aga nüüd ei tee tast enam välja. Pole märganud, et ühtegi sägalist kiusaksid, samas mul on palju taimi ja sägadel on kohti kuhu peitu minna. Krevetid läksid esimese päeva jooksul söögiks, kes liiga suur oli ja tervelt suhu ei mahtunud selle tõmbasid lihtsalt ribadeks :P
Omavahel vahest tõesti jagavad maid aga pole ka midagi hullu. Minu meelest väga toredad kalad, piisab vaid kui akvaariumi lähedusse satun ja barbused võtavad rivvi sööki ootama :D

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2014 04:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Täitsa uskumatu mida siit loen! Mis piraajad teil siis seal on??? Mul 6 tiigrit, 6 rohelist, mõõksabad,neoonid, mollyd, sae, antsud, coryd, 3 skalaari pealekauba ja kõik saavad omavahel hästi läbi.
Täitsa uskumatu kuulda et nemad kedagi tõsiselt ründaks või ära sööks.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 25, 2014 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetke seisuga on siis tiiger barbused akvasse sisse elanud. Barbused on küll natuke "külma" teinud corydorastele (võimalusel nätsutatakse nende uimeid ja sabasid) kuid eks viimased on juba õppinud ennast hoidma ja peitma, eriti veel siis kui lärmakas barbuste punt eemalt neile läheneb. Amano krevetid on elus ja terved, barbused nende vastu huvi ei tunne. Amanod tihkavad kohati isegi akvas vaikselt ringi liikuda. Antud meeldiv asjaolu mind päris kohe üllatab. Algselt barbuste poolt ehmatatud rasborad on akvas tagasi saamas oma võimuredeli positsioone. Rasborad isegi julgevad akvas üksikuid ringi hulkuvaid barbuseid oma lemmik paikades taga ajada ja sealt eemale peletada. Barbustele on rasborate eest igast asendist lõdvalt eemale põikamine "titemäng". Aeg ajalt on näha pilti kus hämmingus rasborad ei saa aru kuhu tagaaetav barbus kadus. Kuid akvas ringi lällavatest barbuste grupist hoiavad rasborad ennast eemale.

Barbused puhkavad akvas põhiliselt keskmistes veekihtides. Puhkeasendis on neil kehad väikese nurga all horisontaalis, justkui ripuksid pea alaspidi. Ujudes on nad võimelised liikuma täisnurk vertikaalselt (püstloodis) kas pea alas- või ülaspidi. Seda ujumisstiili ei harrasta ei corydorased, otod, tetrad ega rasborad.

Barbustega veel selline lugu et nad on kalad kes ujuvad kõikides akva veekihtides. Topivad oma nina kõikjale, kui tekib võimalus siis söövad ära põhjas oleva corydoraste tabletitoidu (vikerkalade komme). Viimase tegevuse minimaliseerimiseks olen ma hakanud tablette poetama öösel pimedasse akvasse. Kuigi ma ei tea kas see meetod aitab või mitte. Loodan et barbused pimedas ei näe. Kuigi ma ei imestaks kui kottpimedas ringi uitavad barbused leiavad põhjatableti sulpsatuse ja lõhna järgi üles ning võtavad need corydoraste käest ära.

Panin üles väikese alla 2 min. filmi jupi kus punaste ninadega tiiger barbused selgitavad välja oma kamba bossi. Selliseid löömingulisi aktsioone tekitatakse akvas vähemalt paar korda nädalas. Vahest polegi ainuvalitsejast pealiku välja selgitamine barbustele nii lihtne. :)

Tiiger barbuste "rammu mängud".

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 25, 2014 11:15 
Akvarist

Pildid: 0
Video on super. Samas nägin ainult max kaht emast, võibolla oli isegi ainult 1 kes paar X "läbi jooksis".?

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver