foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 17, 2014 09:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
niisiis olen otsinud ja helistanud poodidesse et leida tavalisi....mitte pikauimelisi...
mitte :!: GMO-GLOFISH daniosid...
viimati sain yhest mustamäe zookauplusest vastuse, et neil on tavalisi daniosid nii leopard kui tiger - kohale minnes selgus aga et jälle on müügis punakad rohekad ja suurte loperdavate uimedega imedaniod :evil: ...vähe sellest, et nad on pisikesed ja suht abitud on ka paljudel selgroog muundunud.....
Kui keegi juhuslikult näeb kusagil Tallinnas müügil siis info oleks teretulnud...

Viimati muutis bardatulus, Reede Mär 07, 2014 10:16, muudetud 1 kord kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 18, 2014 02:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui ma nüüd hästi mäletan siis olen ma just siin lähiajal (2014) märganud tavalisi daanioid. Uuri näiteks asja Tallinna Zoo Planet ja Zoomaailm poodidest.
Hetkel müüakse Tallinnas kõikjal põhiliselt punaseid (kallimad) ja kollaseid (odavamad) glofishe. 2013 oli jälle aeg kus kõikjal müüdi daanioid kuid seevastu tuli glofishe otsida tikutulega mööda akvapoode. Nüüd on olukord jälle vastupidi.

Samas tõesti, glofishide seas võib olla vähem või rohkem välimuselt muteerunud kalu kuid ausalt üteldes ei ole ma enam tavaliste danio reriode (enamus kalade) suhtes nii kindel et sa saad endale nö. just need õiged sirge selja, rühi ja muskulatuuriga isendid. Akvaristikas on ikka ropult kõvasti katsetatud ja aretatud. Kalade üldine tervislik seisund ja eluea pikkus võib muidugi nii mõndagi ütelda. Akvarist ise ei pruugi teadagi millise geenimutatsiooniga kala tal akvas ringi sulistab. :)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 18, 2014 02:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
ertserts kirjutas:
Akvaristikas on ikka ropult kõvasti katsetatud ja aretatud. Kalade üldine tervislik seisund ja eluea pikkus võib muidugi nii mõndagi ütelda. Akvarist ise ei pruugi teadagi millise geenimutatsiooniga kala tal akvas ringi sulistab. :)

Aretamine ja geenimuundamine on ikka VÄGA erinevad asjad. Oli millalgi uudis, kuidas tomat muudeti külmakindlamaks KALA geeni sisseviimisega - aretamisega on midagi sellist võimatu teha.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 22, 2014 10:04 
Akvarist

Pildid: 0
Rõõm tõdeda ,et algupärase "ürgse" juurde tagasipöördumine, on massiline ,ütleks isegi globaalne.
Ma ise ka ei taha enam mingeid "fancy" gupisid ega red parroteid.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 07, 2014 10:17 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis sai tellitud:
tänud AQUATICA.EE -le =D>

ilma lohisevate ebanormaalsete uimede ja neooon värvideta....nn tavalised

lisaks veel: kartsin et minu 2 suurt ja ablast skalaari hakkavad 12 liikmeslisele rerio(leopardi ja zebra rerio on 50:50) parvele jahti pidama, aga skalaarid on täiesti segaduses :? ja nagu ei näekski neid- absoluutselt ei huvita daniod - õnneks, sest mõned daniod on nii ca 2cm pikkused vaid ja kõlbaks skalaaridele söögiks

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2014 12:13 
Akvarist

Pildid: 0
Super üritus see aquatica.ee - sain eile oma endler gupid sealt.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver