foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas tõesti "antsu" pesa ?
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 28, 2014 06:57 
Moderator
Kasutaja avatar

http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/ants.jpg
Pole juhtunud kuulma, et ta klaasi peale munad laseb aga midagi säärast seal on ja 1 kala valvab pidevalt juures. Hetkel on marja peal ja lehvitab neile uimedega "tuult". Meenutab veidi scalare pesapidamist hoopis... ???

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 28, 2014 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
jah täpselt see ta on,ju ei leidnud paremat peidupaika .

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 28, 2014 08:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ilmselt oled jah koonerdanud võimalike pesapaikadega, et ta sellise meeleheitliku sammu on teinud.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 28, 2014 09:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Näe, kui leidlik teine :)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 28, 2014 09:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Ilmselt oled jah koonerdanud võimalike pesapaikadega, et ta sellise meeleheitliku sammu on teinud.

No justkui ei oleks... Akvas on mitu*10 kilo kive ja neist tehtud koopaid. Aga mis teha, ju siis härrale ei sobinud... :) On ka 1 suur paks ja närvilisevõitu SAE, (keda heeringaks kutsun). Ta on viimasel ajal antsudega tüli norinud küll. Sinna torude taha ta oma paksu kõhuga aga ei mahu.
Loodame, antsupapa saab oma ülesandega hakkama, mul polegi kunagi Ancistruse maime olnud.
Kas peaksin maimud evakueerima kui nad laia maailma lastakse - toosama (false tegelikult) SAE vist ootab värsket kala ;) Teisi söödikuid pole ... peale 4 mõõksaba. Teised antsud vist maime ei jahi?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 29, 2014 02:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Antsud tahavad rohkem puitu mitte kivi. Minu antsupapi võttis ühe kookose koopa nii omaks, et koos sellega tuli vajadusel ühest akvast teise transportida. Söö ka üks kookos ära ja tee papile koobas. Ja kindlasti kaks auku tee sisse. Ma ise aeg-ajalt vahetan neid, et oleks värsked "karvad" peal mida lutsida.

Mõõksaba vist ka ikka paneb tited nahka. Mahuvad ju suhu ja söövad ka "liha" Antsud vist ei taha jah. Vähemalt pole mulle vahele jäänud. Kui see mari laiali laguneb, siis nad on mööda akva seinu ja taimi laiali. Päris jama neid püüda. Kookosega on hea. Ma olen passinud peale. Kui sabakesed taha tulid ja näha oli, et mari hakkab tiba laiali lagunema, siis tõstsin koos koopaga titeakvasse ja loputasin nad sealt välja. Peab õiget hetke tabama, sest kui tited liiga julgeks lähevad ja koopast juba välja uitavad, siis suht raske neid kätte saada. Peab siis ühekaupa püüdma ja suht õrnad nad ju ka. Kasutasin siis pisikest varrega sõela, umbes 6 cm läbimõõt, kööginõude osakonnast ostetud. Mul pea iga akva peal säherdune.

Eks pead otsustama, kas tahad neid jätta. Ja kui tahad, siis pole vist väljapüüdmisest pääsu. Sel juhul pane titeakva aegsasti käima. Mäletamistpidi kulus umbes nädal või tiba rohkem, kui kobar laiali lagunema hakkas. Ma olen neid vist sadu kasvatanud. Arvan, et päris head kogemused olemas. Küsi, kui abi vaja.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 29, 2014 09:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui on selliseid tihedaid puhmaid, kuhu teised kalad ligi ei saa, siis on mingi võimalus, et osa tittesid siiski pääseb. Ega seda muidgi kindlalt tea ette aga mul enamasti esimese pesakonna järel hakkas titevabrik tööle ja igast pesakonnast mõned maimud suutsid nendele peetavast jahist hoolimata üles kasvada. Probleemiks sai mitte see, kuidas maimusid päästa, vaid see, kuidas neist hiljem lahti saada. ;)
Kookosekoor on OK, tõtt öelda pani küll mõtlema, miks KRA kahest august räägib - ise saagisin lihtsalt rauasaega pooleks. Ja lillepoti sisse on mul ka ancistrused pesa teinud, pott oli poolkummuli, et pisut kõrvaliste tegelaste eest varju pakkuda.
Aga mingisugune juurikas on akvas ancistrustele soovitav, mitte just tingimata pesa jaoks, aga niisama järamiseks.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 29, 2014 01:11 
Akvarist

Pildid: 3
Miks kookose koorele kaks avavust?
Sellele on üsnagi lihtne seletus - kui kookose koor on terviklik ja suhteliselt kerajas siis ta liigub/veereb vees suhteliselt kergesti ja kui nüüd kala natuke "õnnetult" ennast sellises koopas liigutab (või keegi teine väliselt)võib juhtuda, et kookose liikudes avavus satub vastu kruusa/põhja ja tulemuseks on kinnine ruum kust kala üldjuhul ise väja ei saa. Kui aga nüüd tekitada kaks avavust (soovitavalt üksteise suhtes 90 kraadise nurga all)siis ei teki sellist olukorda et koopa sissepääsud oleksid korraga suletud ja kala ei saa sealt välja. Et asi visuaalselt ilusam oleks võib ühe lõigatud ava panna vastu põhja.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 29, 2014 02:57 
Moderator
Kasutaja avatar

mx räägib õiget juttu. Mul on niimoodi üks kala lõksu jäänud ja ära surnud :(

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 29, 2014 03:11 
Moderator
Kasutaja avatar

OK, kookosega siis asi selge. Ise küll sättisin ta lihtsalt kindlalt paigale.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 30, 2014 10:22 
Akvarist

Oi -oi! Mul ancistrused pusklesid nii et see kookos käis nurka nagu s.ta käi. Arvan et ancistrust kes selle alt välja ei suudaks tulla pole. Iseenesest mingi suurem kivi ka peale ei liigu. Väikesed imevad samuti end välja - kookose koor on vees väga kerge.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 30, 2014 10:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Pisikesed sabakesed lehvivad agaralt. Esialgsest ca 40 marjast on alles umbes 10 liikuvat saba. Las papa hoolitseb edasi.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 30, 2014 11:36 
Akvarist

super! Kõik meenub nagu oleks eilne päev.
Parim on see et neile ei pea mingit elustoitu andma.
(lihtne)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 31, 2014 12:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul siputas albiinosid kunagi sadades ringi. Akva põhi kubises.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 01, 2014 06:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pisikesed antsud on "koorunud" ja ujuvad juba ilma rebukotita ringi. Esialgu papa läheduses. Arvan, et jätan nad samasse akvasse. Targemad jäävad ellu ja oht on vist vaid SAE näol.

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver