foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Milliseid parvekalu valida?
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 26, 2014 12:08 
Akvarist

Sooviks väga enda akvaariumisse silmailuks ühte kalaparve pisikestest kaladest. Aga kas neoonid oleks pigem skalaaridele meeldiv suutäis, kui akvaariumi-ilu?
Kas on mingeid pisikesi parvekalu, kes mu akvaariumisse sobiks ilma, et keegi neid ära sööks? Tahaks pigem värvilisi ja et ujuksid meeldivalt parves ringi :)

Akvaariumis on ka elustaimi, veepeal ujub Hydrocotyle leucocephala, mis gupipoegadele pakkus kenasti varju, kuid kui seda kärpisin, kadusid ka gupipojad üsna kiirelt. Ei teagi, kas skalaaride või cichlide töö.

Põhjas on kaks antsu, üks Panda corydoras, 3 otot ja kaks väga täissöönud sae-d.
Ülevalpool elutsevad 2 skalaari, 2 cichlit, 2 mollit ja 3 gupit.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 26, 2014 01:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tere,
Tundub, et teil akva asustatud. Sinna juurde ei ole eriti mõtekas võta kui just ei plaani hakat veevahetusi tihedamini tegema. Muidugi räägin ma oma kogemustest võib olla teil ei teki antud olukorras probleeme ja olete veidi usinam kui mina seda olin. Kindlasti peab filtreerimine olema tugevam vähemalt 2 korda. Võib olla saate nõu ja abi sellelt lehelt: abimees kas üldse lisa võtta ja mida võtta.

Corydoraseid võiks rohkem olla.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 26, 2014 02:16 
Akvarist

Vett vahetan iga nädal. Pole veel aasta jooksul ühtegi nädalat vahele jäänud :)
Aga akvaarium tundub kuidagi väga tühi olevat, tahaks midagi kirevat veel sinna liikuma. Võibolla peaksin siis hoopis mõne taime peale mõtlema..

Tegin siis selle lehe peal enda akvaariumitesti. Mul on juweli akvaariumi originaal filtrisüsteem ning lisaks veel eraldi pump. Isegi kui seal lehel lisada 10 danio't, siis filtrisüsteemi probleemi ei näidanud.
Mainin veel, et skalaarid ning cichlid ei ole täiskasvanud (skalaaridest üks umbes 6cm, teine 4cm).

Eks mõtlen veel erinevaid variante, päris kalasuppi ka teha ei tahaks :)

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 26, 2014 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kui seal advisoris probleeme ei näita siis ma arvan, et kõige hullem ei ole. Seal saad panna kuskile minu arust linnukese ka, et ta näitaks sinu pandud kaladaega sobivaid kalu.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 26, 2014 12:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma võtaks ka hoopis panda corydorast juurde. Need ju parvekalad. Ta seal ihuüksinda. Üldiselt on Sul seal kalu juba piisavalt. Skalaar ju ka kasvab ja ega see 110 liitrit just teab mis suur pole nende kalade jaoks.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 03, 2014 02:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Sinu olemasoleva kala kooslusega võtaksin mina juurde näiteks 3tk corydora'st ja veel 1tk oto. Saaksid endale akvasse toeka "puhastus meeskonna". Pealegi oleks nimetatud kalade kooslus nö. teiste kalade suhtes neutraalselt ohutu valik.

Arvan et skalaaridega koos pole sul eriti võimalik väikeseid parvekalu pidada sest viimased võivad saada skalaaridele söödaks. Mis puutub sellesse et oleks ilus vaadata pundis ujuvaid väikeseid parvekalu siis võin omast kogemusest ütelda et meie akvas ei soovi ükski väike parvekala grupis ujuda. Sõelutakse kaootiliselt üksinda või siis paari kaupa niisama mööda akvat ringi, 4-grupp on suht harv nähtus. Ainukesed kes meil omal ajal hanereas, õlg-õla kõrval või siis rändlindude kombel V-kujuliselt akva pinnavees pidevalt ringi ujusid olid kirveskõhud (hatchetfish). :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 03, 2014 09:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on akvas 1 skalaari kõrval 7 neooni ja 3 mõõksava ujumas ja probleeme pole olnud, ta sööstab nende poole vaid siis korra, kui nad tema "parkimispaiga" hõivavad. Neoonid olid olemas enne skalaari ning viimane sai ka u. 4cm pikkusena võetud (nüüd palju suurem juba) ja ilma skalaarita olid nad samuti kaootiliselt igal pool, nüüd hoiavad ikka rohkem kokku, kuna nö. "oht" on ju olemas. Aga olen samuti nõus, et pigem vajab su coridoras seltsi, või siis leia talle uus kodu, kus sõpru ees ootamas :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 03, 2014 06:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
enpysty kirjutas:
Neoonid olid olemas enne skalaari ning viimane sai ka u. 4cm pikkusena võetud

Selles ongi nipp, kui nad väiksest peale koos üles kasvatada, siis läheb enamasti õnneks ja elavad rahulikult koos. Kui täiskasvanud kalad kokku panna, saab suurema tõenäosusega keegi hea kõhutäie.
Aga muidu pakuks ka et corydoraste parve kasvatamine on mõistlik mõte, parvekalade ühekaupa pidamine on selline pisut halva maiguga ettevõtmine.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver