Milliste kalaliikidega sobib kokku Tiger Barb (Puntius tetrazona)? Kas on tiiger barbustel liigisiseselt temperamendi ja käitumise erinevusi vöödilise, roheka ja albiino vormi vahel. Olen aru saanud nii et neid võib pidada eelmainitud värvustega segamini sest kalad ise vahet ei pidanud tegema ja võtavad kõiki värvuseid omasuguste pähe.
Olen antud küsimuse kohta netist lisa lugenud. Akvaristide arvamused ja kogemused on seinast seina. Näiteks väidetakse et kui keskmiselt agressiivseid tiiger barbuseid on koos nõutav arv ehk grupp, näiteks miinimum 5-6tk et siis on probleemide tõenäosus ühisakvas suht väike, eriti veel siis kui teised kalad on akvas kiired ujujad (lühiuimelised). Mõned aga ütlevad et tiiger barbuseid tuleb pidada lausa eraldi akvas, sest varem või hiljem võib minna akvas kismaks ja teiste kalade peksuks.
Meie akvas on rasborad, tetrad, daaniod, otod ja corydorased ning amano krevetid ja killerteod. Kui
http://www.aqadvisor.com sisestada olemasolevasse kooslusse juurde tiiger barbused tuleb kalkulaatoris hoiatus et tiiger barbus on liiga agressiivne rasbora ja tetra suhtes. Kuid akvaristika portaalidest võib lugeda et just kiire barbuse ja tetra juurde sobivad tiiger barbused. Mõned aga hoiatavad et tiiger barbused söövad ära krevetid kuid aqadvisor.com ei hoiata ei krevettide ega tigude suhtes. Nii et oletust ja segadust kui palju.
Vahest siin portaalis on akvariste kes on pidanud tiiger barbuseid kui just mitte meie akvaelanike kooslusega, siis ehk mõne teise analoogse ühisakva kombinatsiooniga. Hetkel on mul tiiger barbuste küsimus rohkem teoreetilise taustaga uuring mitte koheselt teostatava akvapoodi jooksmise sooviga.