foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 06:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Viimasel suuremal akva puhastusel (välisfilter, taimed, dekoratsioonid) märkasin et 3-4cm kiiversäga on jäljetult kadunud. Kusagil 11-kuud tagasi võtsin akvasse kiiversägasid 6tk. Tänase seisuga on alles ainult 3 tk. Kolmest kadunukesest olen tuvastanud ainult ühe surnukeha. Seega 2 kiiversäga on teatud vahega täiesti jäljetult kadunud. Pole isegi alles jäänud kalaluid!

Kiiversägade kadumine on täiesti UFO seisundis. Mingi hetk on kala olemas ja siis ühel ajahetkel teda enam pole, haihtunud. Muidugi on olemas võimalus et surnud kiiversäga on krevettide ja killertigude hordi poolt mingi 24h jooksul ära söödud kuid kalaluid nad ju ei söö. Minu mäletamist mööda on akvaristidel analoogseid juhtumeid väikeste kaladega siin ennemgi olnud. Nii et mina pole kogemuslikult ei esimene ega viimane. :-k

Kuid ikkagi on ütlemata kummaline et üks kala akvas kaob jäljetult.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Kas akva on lahtine? Sägad käivad pinnalt õhku võtmas ja vahest teevad seda sellise hooga, et hüppavad välja.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan vastajaid.
Jah, kiiversäga ehk corydoras panda.
Ma siin mingi aeg tagasi mõtlesin et kasutan võimalusel signatuuri juures meie kaunist eesti keelt. Niipalju kui see mul on õnnestunud. Kuid ega see eesti keele kasutus signatuuris nii lihtne polegi. Võivad sattuda kalad keda tuleks kirjeldada kas english või siis ladina keeles vormingus sest eesti keelset vastet pole olemas.

Need meie kamikaze õhupilootidest kalad kes akvast on sooritanud väljahüppe olen ma tavaliselt kuivatatud olekus üles leidnud ~1m akva raadiusest. Surmahüppega on omal ajal hakkama saanud kirveskõhud ja vikerkalad. Teised kalad pole hüppeid harrastanud. Akval on peal kaas millel on avatud eesmine paneeliosa et tuulutada kaanealust rohket veekondentsi.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas nad kuskil kaane vahel ei või olla?

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 11:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Näha on et mitte kusagil pole seda kadunukest corydoras't.
Isegi välisfiltri võtsin puhastuse ajal impelleri'ni juppideks ning kontrollisin üle kõik voolikud, shvammid, biopallid ja makaronid. Lootuses et leian nagu parimas krimifilmis mingidki kalaluude jäänused.

Muidugi ma nüüd ei tea kas ja kui kiiresti laguneb akvas jäädavalt ära kalaskelett? :-k

Krevetid ja killerteod ju kalaskeletti ei söö, pigem krõbistavad ja lutsutavad üle luud. Vähemalt kala pealuu oleks võinud kusagil akvas vedeleda.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

No samas cory on suhteliselt pisike ikka, kui tast juba luud järel on siis ikka suht raske leida.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 25, 2013 02:59 
Akvarist

Minul on mitmed niimoodi kaduma läinud.Vahel harva olen taimepuhmastest mõned skeleti jupikesed leidnud.Tavaliselt mina küll nii korralikult ei sifooni,et kõik kalaluud taimede vahelt või kruusa seest ülesse leiaksin.See on aastate jooksul kujunenud selliseks tavaliseks kaoks ja omal akvades küll erilisi röövikuid ei ole,aga eks ikka juhtub.Panda pealuu on küll nii pisike,et võib kivide vahele ära kaduda.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver