foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 11, 2013 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Meie akvas pole eriti kalu kes sööksid vetikaid.
Ainuke kes vetikat sööb on väike oto grupp ja eks nemadki söövad ainult teatud vetikaliike. Mäletan sedagi et kui meil olid akvas veel SAE'd siis vetikat, eriti habevetikat (hair algae) oli tunduvalt vähem või siis seda polnud seal üldsegi. Vähemalt ei riivanud silma.

Interneti foorumeid lugedes avastasin sellise kalaliigi nagu seda on American Flagfish (Jordanella floridae). Pidid olema väga head vetikasööjad, eriti habevetika. Selle kala kohta on informatsioon väga vastandlik, ühed akvaristid väidavad et american flagfish ei sobi mitte mingil juhul kooslusse teiste kalaliikidega, et teda peaks pidama lausa eraldi akvas. Põhjuseks tuuakse nende agressiivne ja destruktiivne käitumine teiste akvaelanike suhtes. Nii mõnigi on väitnud et nende rahulik akvakooslus on pärast american flagfish'i sissetoomist peapeale pööratud. Teised jälle seevastu väidavad et neil pole american flagfish'iga olnud mitte mingit probleemi, kõik teised kalad terved ja õnnelikud. Ma ise kipun arvama et tõde peitub kusagil kahe äärmuse vahel. Pealegi sõltub palju kala enda temperamendist ja iseloomust, mis võib liigisiseselt olla väga kõikuv. Ja eks iga kalaliik muutuks "pulmatantsuga" äkilisemaks ja teravamaks kui muidu.

SAE'sid ma ei sooviks akvasse rohkem sisse tuua, sest esiteks kasvavad nad 12-14cm suureks (american flagfish kasvab 5-6cm) ja sae'd on küllaltki agressiivsed teiste akvaelanike suhtes. Vähemalt meil oli nii, et kõigepealt kottisid sae'd pidevalt üksteist ja kui üks sai ära antud siis hakkas alles jäänud sae kottima teisi akvakalu. Pidevalt ajas väsimatult taga teisi kalu, kõike kes ette sattusid. Mis oleks saanud veel siis kui see poole aastane nooruke sae isend oleks kasvanud täisealiseks ambaaliks. Seega sae suhtes on tunded väga ettevaatlikud ja vastandlikud.

Plaanis oleks võtta ainult 4tk isast american flagfish'i et moodustuks väike kuttide grupp. Grupis olles pidid nad rohkem omavahel jagelema ja hierarhiat paika panema. Teiste kalade jaoks ei jää neil siis suurt enam aega. Vaatasin kalade võrdlustabeleid ja selle järgi võis välja lugeda et kiiversäga, oto, tetra ja rasbora'ga pidavat american flagfish'iga kokku sobima. Kuid samas soovitati tähelepanelikum olla vikerkala, krevettide ja tigude suhtes. American flagfish'iga pidid edukalt hakkama saama teised kiired ja teravad kalad, ilueedidest kohevad ja aeglased kalad pidavat suure tõenäosusega sattuma kitkumiste ja laksimiste ohvriks.

Kas keegi akvaristidest on pidanud American Flagfish'i (Jordanella floridae) ja kas on olnud mingeid suuremaid ettearvamatuid üllatusi või lausa probleeme? :-k

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver