foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: skalaarid
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 26, 2013 11:07 
Akvarist

Pildid: 3
Nõu on vaja. Ja üsna kiiret!
Oli akva algusest peale neli skalaari ühesõnaga titest peale. Tekkis välja paar ja teised kaks hoidsid enda ette kuigi jah vahepeal põristasid üksteise vastu. Ühesõnaga jätsin oma arust endale selle ühe paari kes vahetevahel marja panid jne. Teised 2 andsin siin ära. Nüüd nädal või kaks ma ei mäleta enam, hiljem otsustasid need 2 hakkata omavahel arveid klaarima hakata. Nii et tõsiselt soomused lendavad. Ma ei tea kas läksid kalad vahetusse äraandmisel. samas ei usu see 1-2nädalat said ilusti läbi oma vahel. Teised kalad ka häiritud nendest kahest.Mida teha?

Üles
 Teema pealkiri: Re: skalaarid
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 12:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Jama, kui tõesti kalad segamini ajasid. Aga see teadmine hetkel ei aita. Kas tegu on selle sama 300-liitgrisega, mille pilt albumis? Ruumi seal on, aga taimi vähe võitu, et peitu minna. Või täna on taimi rohkem? Vaata, kas marja kusagil pole. Siis kipuvad ka vist kurjaks minema. Kiiruga ehk saad mingi vaheseina keskele sokutada. Ehk rahunevad maha.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 03:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
#-o mul oli sama lugu pohimotteliselt 5-st skalaarist moodustus 2paari...toetudes netis loetule jätsin alles 2 skalaari ehk paari, kes esimesena marja pani...
ja sama siin- need kaks skalaari muutusid yksteise vastu riiakaks ja pidevalt kisklesid nii et soomuseid lendas ja huuled narmendasid ja huuled olid lopuks poletikulised ja paksud - arvasin et ega yhest norgemast kauaks elulooma ei ole- sest pealekauba on see norgem veel ka haige- aga skalaarid on IKKA VÄGA TUGEVA IMMUUNSYSTEEMIGA....siiani molemad elus ja nyyd viimasel ajal kisklevad veidi vähem - vähemalt huuled ei ripu enam suu korval :lol:

Igatahes minu tähelepanek: kui akvas rohkem kalu, siis skalaaridel vaja ka teisi taga ajada ja jääb vähem aega yksteisega ylbata - peale seda kui olin soetanud 4 yliaktiivset sae-d kes skalaaridel nina alt toidu ära votavad ja kogu aeg ymber skalaaride sebivad.... ja siis veel 2 suurt marmorguraami(kes kah skalaaridest yldse välja ei tee:loe: ei pane tähelegi kui skalaar sabast veidi näksab) ongi skalaarid muutunud VÄHEM RIIAKAKS YKSTEISE SUHTES!

Mida teha: mina soovitan :
1. lisa akvasse taimi(akva suht lage -kui tegemist albumis oleva akvaga)
2. osta (voi rubriigist ära anda) sobivaid kalu juurde...

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 03:37 
Akvarist

Tere
Sama akvaarium aga pildid tehtud ma ei tea kuskil 1,5kuud tagasi praegusel momedil paras padrik taimedest kardan praegu et kalad ei mahu ära. Plaanis oli pühapäev rohima hakata :)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 03:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul kunagi peksid 900-ses Green Terrorid. Isane oli päris räbal. Tegin vaheseina kosumise ajaks vahele. Kui isane terveks sai, siis võtsin ära ja pärast nad enam ei kakelnud. Vaheseina tegin vannitoa põrandale mõeldud kokkupandavatest motiividest.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 08:27 
Akvarist

Kasvatasin ligi 14a. skalaare. Selle aja jooksul oli mul ainult 2 ideaalset paari kes ei kisklenud mitte kordagi. Üks paar moodustus noortest ja teise panin ise kokku. Selle teise puhul oli nii, et ühel mu sõbral oli üksik isane ja teisel sõbral üksik emane. Mõlemal olid nad vist suurem osa elust ilma liigikaaslasteta olnud.Võtsin endale. Aga jah, tülli lähevad paarid sagedamini kui tahaks. Tundub et loodusseadused on selle liigi puhul sassis, põhjuseks võibolla fakt et nad pole looduses. :?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 09:19 
Akvarist

Ja huvitav asi täna õhtu kui kodu olen olnud, ujuvad jälle kõrvuti sõbralikult ei mingist kismat. Eilsest kismast emasel mokk katki jne. Müstika

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 10:08 
Moderator
Kasutaja avatar

:) vahepeal nad ju peavad haavu lakkuma :wink:

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 27, 2013 11:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul on 240-ses kolm skalaari. Kaks siis moodustavad paari. Pole nad kunagi omavahel kakelnud. Kolmandat tõrjutakse vaid marja ajal. Akvas on muidugi veel mitmeid teisi kalu ka. Ehk see liigi mitmekesisus ka maandab kisma tuju.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 28, 2013 08:56 
Akvarist

Ei, teeb närvilisemaks ja võimendab!

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 28, 2013 09:08 
Akvarist

Rahu nüüd. Tea asi vist selles. Et täna koju tulles vaatasin et mis toimub, ja mis ma näen istuvad kahekesi taime lehe juures ja valvavad oma marja sõbralikuld. Üleeile algas vist neil see marjapanemis aeg ju siis oli algul neil mingi probleem omavahel klaarimata :D Eks peresisesed erimeelsused :D

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 01, 2013 04:30 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: NOJAH, kudemisajal on nad jah jälle suured sõbrad, kui see toiming möödas siis ei tea iial....
näiteks minu skalaarid olid pea nädalakese juba suht rahumeelsed- ujusid ilusti koos - kuid täna :shock: kisklesid nii et soomused lendasid ja vesi kees - nagu oleks suured vihavaenlased.....

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 11, 2014 01:29 
Akvarist

Skalaare ongi kahtlane kahekesi jätta.Siis nad saavadki ainult omavahel kakelda.Kui neid rohkem on, siis agresiivsus jaguneb kõigi vahel.Halb mõte on ka 3,siis võib moodustunud paar hakata just seda ühte kiusama.Parim varjant oleks 3 või neli paari,kes siis omavahel toimetavad ja tavaliselt ei muutu kurjaks.samas,kui on kaks paari ja 2 üksikut siis võivad just need omavahe kiskuma hakata.Üldiselt on nende läbisaamine ikkagi rohkem õnne asi.Rahulikkusele tuleb kasuks pehme vesi,palju taimi ja vaheldusrikas söök.Nt hetkel 6 skalaari akvas täiesti rahulikud, nõrgemad elutsevad nurkades ja tugevamad keskel,mingi terrorit pole,lihtsalt peale sööki läheb igaüks oma kohale tagasi.Väikest hierarhia meeldetuletamist muidugi esineb,aga kõik mõistuse piires

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver