Mul on ka Otocinclused kõikides akvaariumites ja minu kogemus ütleb hoopis, et nad on väga vastupidavad kalad. Lihtsalt esimesed nädalad on kriitilised ja sõltub kui terved/tugevad nad juba soetades on, aga kui jäävad püsima, siis pole nendega eriti mingeid probleeme ja on vastupidavad ja ägedad:). Näiteks on 8 otot samas akvaariumis kus igasugu suuremaidki tegelasi nagu skalaaride ja blue ramid. Kuus aastat on nad seal elanud ja kõik on hea tervise juures. Väga hästi tunnevad nad ennast muidugi ka krevetiakvaariumis. Tähele olen pannud seda, et kuivõrd nad on loomult üsna arglikud, siis sellises ühisakvaariumis tunnevad nad ennast julgemalt. Kui nad eraldi akvaariumis on, siis kipuvad akvarist lähenedes peitu sibama. Poodides olevatesse siltidesse ma väga ei soovita 100% uskuda - ses mõttes, et kas tegu on ühe või teise Otocincluse liigiga! Sageli võib ise netist uurides aru saada, et silt polnud ikka päris õige. Suuruses on erinevatel liikidel üsna mitme millimeetrine vahe, värvuses ka väikesed erinevused. Kuigi tegu on kaladega, kes n.ö.taimset toitu armastavad, napsavad minul kõik hea meelega ka külmutatud toitu, olgu need sääsevastsed või näiteks artemia. Kuivõrd tulin just eile Helsinkist, siis tean, et seal oli neid müügil nii Itä-keskuse poes kui selles, mis Länsisatama lähedal asub. Sageli on neid olnud ka Tartus Bettas ja Tallinnas Kalakeses. _________________ 300L, 200L ja mõned väiksemad ka. 15kuhliit, 15 otot, 3 skalaari, 2+ ramirezi, 1 ancistrus, 1 sae, 1 hypancistrus, 4 hypancistrus zebrat, 10+ microrasbora galaxyt, mõõksabad, mollid, teod, krvetid.
|