foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Corydoras panda surnud?
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 04, 2013 01:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Täna avastasin et akvas juurika peal vedeles hingetuna 2,5cm pikkune ja poole aasta vanune Coridoras panda. Surnukehal haiguse või vägivalla tundemärke polnud.

Kahtlustan et see väiksem coridoras suri ära nälja kätte. Meil akvas selline olukord et rainbowfish'id, tetra'd ja rasbora'd pistavad kogu toidu nahka. Süüakse ära kõik helbed ja ka coridoras'tele mõeldud Tetra mix põhjatabletid. Tabletid lihtsalt pätsatakse ära coridoras'te nina alt. Seni kui pikaldane coridoras mõtleb kas süüa tabletti või mitte on rainbowfish'id ja tetra'd välkiirelt platsis ning lohistavad ja hüpitavad põhjatableti minema. Coridoras'ed kes pole just kõige teravama taibuga ei saagi aru mis toimub.

Olen proovinud coridoras'eid toita eraldi, valguseta, püüdnud teisi kalu üle kavaldada. Miski ei aita, coridoras'ed on toiduahela kõige alumisel pulgal, söövad seda mis teistest üle jääb. Olen veendunud et coridoras'ed näevad suht kehvasti, ei näe nad toitu ega märka seda mis toimub akva ümbruses. Rainbowfish, tetra ja rasbora seevastu aga näevad ülihästi ning on kursis kõigega mis toimub akvas ja akva läheduses.

Näiteks rainbowfish'id ja tetra'd ujuvad aeg ajalt coridoras'te sabas justkui lootes et ehk leitakse toit mille saaks siis jõu ja kiirusega omastada.

Kas kellelgi akvaristidest on olnud coridoras'te või teiste kaladega analoogseid olukordi ning kuidas olete asja lahendanud? :-k

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver