Olen dekaadide tagune akvakalade pidaja kaugest lapsepõlvest, kuid pean ennast algajaks akvaristiks. Paluksin nõu parvekalade suhtes.
Akvaarium on hetkel 180 liitrine MP stardikomplekt. Akva põhjas kruus, juurikad ja ligikaudu 20 taime (7 liiki). Taimed on valitud nö. algaja tasemelt (easy tropica plants).
Akva vesi hetkel 24 kraadi ja vee PH 7.2-7.6. Vesi on akvas koos keemiaga käinud hetkel 2 päeva.
Eluspoegijaid ei tahaks. Soov on akvas pidama hakata kõigesööjatest väikeseid sõbralike 2-6 cm pikkuseid parvekalu. Parvekalad võiksid olla silmale ilusad ja vaatlejale huvitava käitumisega. Samas akvas sooviks võimalusel pidada ka krevette.
Palju võiks maksimaalselt 180l akvasse parvekalu panna? Krevette vist arvestama ei pea.
Milliseid parvekalu võiks pidada akva üla-, kesk- ja põhjakihtides? Kena oleks kui kõik akva veekihid oleksid hõivatud.
Kas ma peaksin parvekalade grupi moodustamisel midagi tähele panema või arvestama? Näiteks kas 6-12 parvekalaga kooslus oleks õige lähenemine. Ülekaalus isased või emased.
Kas akva põhjakihti võiksid koos jagada näiteks krevetid ja 1-3 väikest põhjakoristajat?
Ma isegi siin loen Internetis paremalt ja vasakult. Üritan klassifitseerida parvekalu, tekitan mõtteskeeme oma uue akva jaoks. Mida rohkem loen seda vähem tean.
Vabandan et küsimusi palju, kuid sooviksin teada teie parvekalade ja krevettide pidamise kogemustest ning vaatlustest. Tahaks akvasse tekitada elujõulise floora, fauna ning väikese töötava ökosüsteemi.