foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Herotilapia multispinosa
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 17, 2005 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Info põhjal, mis olen internetist kaevanud, tunduvad üsna:) rahumeelsed olevat. Kas keegi, kes üldakvas on neid pidanud/pidamas, jagaks kogemusi tähelepanekuid? Kuidas tillematesse kaladesse ja taimedesse suhtuvad?

TIA,
Regina

Üles
 Teema pealkiri: Herotilapia multispinosa
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 11:16 
Akvarist

Väga huvitavad ja ilusad kalad. Nimelt saavad nad teiste kaladega suurepäraselt läbi. Pole agresiivsed kuid seisavad enda eest.

Häda on aga taimedega. Minul on nad kõik väileselehelised taimed sistaks teinud. Ainult rootsud järel. Suurte taimedega kõik OK.
Mida peaks tegema? Kas taimi juurde lisama? Või toitma lisaks juurvilju? Kui, siis milliseid? (Lugesin, et looduses moodustavad vetikad suure osa nende toiduratsioonist)

Rootsudest on pildid minu albumis
Tänud ette nõuandjatele

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2005 11:38 
Akvarist

Vetikatablette(spirulina vist) on kalapoodides müügil.
Tegin just oma kaladele sellise vetikadieedi. Tundus, et kaladele maitses.
Tavalist salatilehte võid ka akvasse panna(põhja kinnitatuna kivi ääre alla või mingi raskusega, siis kaladele meeldib rohkem), taimetoitlased üldiselt
eelistavad värskeid ja pehmeid-maitsvaid salatilehti taimedele.
Kui kalad aga suurteks õgarditeks osutuvad, siis peab arvestama ka ohtrate jäätmetega ja korralikult põhja sifoonima ja vett filtreerima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2005 12:26 
Akvarist

Pildid: 0
Mul ka kunagi olid need kalad ja väga meeldisid mulle.
Taimedega oli küll nii, et vallisneria hoiti madal nagu muru ja midagi nad veel hakkisid ära. Eks nad tahavad taimetoitu lisaks helvestele ja see on fakt :) Paar varianti siiski on, et sulle meeldivaid taimi tervetena hoida - annad kas neid eelpoolmainitud tablette või paned akvaariumisse kasvama Lemna minor nimelise ujuvtaime. Ma kasutasin seda viimast varianti ja toimis hästi. Vähemalt osa liike, mis varem ära lõhuti jäid nüüd puutumata. Ühesõnaga Lemna minor maitseb neile paremini kui mõned muud taimed, mida nad muidu on sunnitud vastu tahtmist sööma.
Võib ka nii juhtuda, et kuigi Lemna minor on kiire kasvuga ja akvaristid pigem kiruvad teda selle pärast, siis nondele kaladele maitseb ta nii hästi, et oled sunnitud seda sisse ostma pidevalt, kuna süüakse lihtsalt otsa :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2005 11:31 
Akvarist

Ostsin täna tabletid. Kugistasid mis jube. Eks siis näha ole kas aitab. Huvitav, et nüüd on Lalia taimede kallal näksimas??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2005 12:18 
Akvarist

Üks probleem veel nende kaladega. Mul on tunne, et minu 2 on vennad. Müüja polnud ka kindel, et kas sai tüdruk kaasa.
Kuidas neil vahet teha? Kirjanduse järgi pidi emasel selja ja kõhuuimed ümaramad olema. Minuomadel mõlemad ühtemoodi.
Lugesin, et pidid väga pesapunujad olema. Minu omad kaklevad.

Kui selgub, et mõlemad on poisid, siis vahetaks poisi tüdruku vastu.

Tänan eesnevate soovituste eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2005 10:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lauteri tänava poes väideti mulle, et emane on väiksem:) ja isasel on kollasemad uimed. Nende kriteeriumite järgi võis neid küll kaheks jagada. Samas mujalt pole ma sellist kollaste/läbipaistvate uimede jaotust lugenud. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2005 05:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Emasel pea ümaram,isasel on otsaees " muhk"(noh otsaesine on kohe teistsugune).

6-8 kuuselt saavad suguküpseks.Seniajani on arad teiste kalade suhtes.

Minu kalad heitsid marja filtri peale.Emane liigutas vett,isane valvas - kõik kalad kupatas akva teise nurka,ka Platidorase(17 cm).

Mari koorub 30-40 tunni pärast.Mõlemad kalad korjavad maimud suhu ning panevad kruusa peale ühte kohta kokku.Isane valvab jõuliselt oma lapsi.Kätt akvasse ei soovita panna,mina sain ilusad väikesed sinised laigud :lol:
Nüüd on paras aeg kahvaga (ime nippe tehes)maimud teise akvasse panna.
Esimesel korral õnnestus mul üles kasvatada 73 maimu.Oli uus ja huvitav,aga pärast tee või kalasuppi :oops:

Marja hakkasid heitma iga 1,5 kuu tagant.

Peale marja heitmist kalade iseloom muutus - võtsid võimu ja juhtimise oma kätte.

Värvilt väga,väga ilusad kalad.Päeval aktiivse eluviisiga.Aga kasvatama peaks neid ikkagi eraldi akvas -minu arvamus peale üheaastast kasvatust.Toitsin neid spinati,salati,spargli ja suure armastusega aga ikkagi sõid nad mu Microsorumi jäägitult ära :cry:

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 14, 2014 04:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 15
Tere,

On küll vana teema, kuid arvan, et see oleks vast kõige parem koht kuhu kirjutada - äkki saan natuke abi.

Teema on selline, et sai hangitud endale kena paar Herotilapia multispinosa-si ja pistetud teiste ahvenalistega ühte 240 liitrisesse akvasse. Paar päeva hiljem avastasin, et kalakesi on rapsimas käidud - uimese ja rabaotsad oleks nagu näritud - seda olen ma ka oma pleko juures märganud - huvitav kellega need kalakesed kokku ei sobi? Akvas on veel üks oscarite paar (ei usu, et midagi halba teeksid tänu nende rahumeelsele olemusele), üks kollane ja convictid (tavalised mustad triibulised ja albiinod), harjasninad ja üks säga. Karm kahtlus on, et convictid käivad teisi kiusamas. Kas kellelgi on veel kogememusi Herotilapia multispinosa ja convictide koos pidamise kohta?

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver