foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Skalaari maimud
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 17, 2012 04:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Juun 19, 2008 10:26
Postitusi: 105
Pildid: 1
Asukoht: Harjumaa
Tere, Sooviksin targematelt nõu seoses skalaari maimudega. Veidi siis kõigest sellest :P Kui nägin eelmine nädal et emane skalaar on nõnna jämme, mõtlesin et kohe kohe on oodata marja panekut ja sättisin neile eraldi akvaariumi valmis. See siis a´la 54 L ja vee sinna võtsin suurest akvaariumist kuna seal kõik näitajad paigas, lisasin ka mõned taimed neile ja kui päevakese olin mässanud sellega siis õhtul tõstsin ema ja isa skalaari sinna sisse. Aega läks paar päeva enne kui nad julgesid tometama hakata. Marja heitsid nad pumba/filtri külge. Vaatasin kui neil öö-päevaga heitmine ja isase ülekäimine läbi sai ( see siis õhtuks) ja nad hakkasid seda marja tuulutama ja tasapisi tekkinud valgeid terasid ära korjama, ootasin veel teise ööpäeva ja siis otsustasin et heaksjuhuks tõstan emase ja isase tagasi suurde akvasse ja hoolitsen ise marja eest nii kuidas oskan. Nokkisin pinsettidega valgeid terakesi ja filter tegi tuulutus töö minu eest. Uurisin ja lugesin googlis nende koorumise kohta ja teadsin et 48h pärast peaks see juhtuma. Nii oligi, teise päeva õhtuks (alates sellest kui mari oli juba viljastatud hakkasin aega lugema) olid marjateradel sabakesed taga :lol:
Siis koorumisest ülejärgmisel päeval vaatasin kuidas nad järjest hakkasid filtri küljest lahti laskma ja põhja liuglema. Kuna põhjas oli veel ema-isa skalaarist toidu graanuleid, ma esimestel kahel päeval süüa ei pannud. Siis aga tegin neile keedetud munakollase püreed ja lisasin aegajalt neile seda vette ( juurde ka Nobil Fluid Artemia vist nii kuidagi kirjutatud, vedelikku vitamiini) Nüüd aga ongi mure kuna nad ju põhjas kivide peal ja vahel, et kuidas ma põhja puhastada saaksin vetikast ja toidu jäänustest mis seisma jäänud, pump on hea ja vesi on puhas aga põhi on must :( ? Täna vaatasin et vaikselt hakkavad ujuma põhjas ringi ja panin artemia munad pudelisse küpsema et ehk siis homme-ülehomme saan neile neid andma hakata, kuna varem olid nad nende jaoks liiga väikesed et selle suure põhjapinna pealt neid vastseid taga otsida. Ja teine küsimus et kas neid vähivastseid saab ka kuidagi säilitada paar päeva ja kas siis muna enam andma ei peaks? Lisan mõned pildid ka neist albumisse :)
Tänan kes viitsivad nõu anda

_________________
Akvaarium 112 L. Kalad: 5-skalaari ja 1-põhjakoristaja ja õunatigu!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 17, 2012 06:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Muna enam siis anda pole vaja. Arteemia on minu arust kõige parem söök maimudele.

Minul oli suur anum arteemia hautamiseks. Sealt sai umbes 3-4 neli päeva võtta (mullitaja oli kogu aeg sees). Kui kaks päeva oli võetud, siis panin teise aparaadi uue arteemiaga mulisema. Ja nii oli mul kogu aeg arteemiat võtta.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 18, 2012 10:49 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 23, 2011 05:35
Postitusi: 251
Asukoht: Tallinn
.Üldiselt vanematele marja hooldamise ajal süüa ei anta,see võib neil halbu mõtteid tekitada.Maime hakatakse toitma ,kui rebukott on imendunud ja maimud hakkavad ujma,selleks ajaks peaks ports arteemiat juba valmis olema,minuarust esimesed paar päeva söövad nad ainult värskelt koorunud vähke,kuna paaripäevased on neile liiga suured.Antakse süüa mitu korda päevas ja esimestel päevadel ka öösel,aga väikesed kogused korraga.Ega vist põhja puhastada saagi,imed maimud välja.Üldiselt ahvenate rubriigis sel teemal päris palju juttu.EDU Kirevahvenlased ehk Cichliidid

_________________
vana saga


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver