räägin siis natuke, kuidas minu ctenopoma acutirostred elutsevad: 126 liitrises on mul neid 2, lisaks 1 skalaar ja 3 antsu, kogu kooslus on täiskasvanud, võetud koos ja vanust neil miski 5 aastat, leopardid siis suured pirakad, oma 15cm pikad, laiust ka omajagu, noh ütleme nii et umbes ühe naisterahva käelaba mõõtu. sugu pole olnud vajadust määrata, seega isegi ei tea. niipalju kui uurinud olen siis soovitatakse üksikisendit, sest tegu suht agressiivsetega, minul neid aga 2 ja üksteisele eriti ette ei jää, vahest küll ründavad üksteist aga siis tuleb skalaar ja loob korra majja. antse ei puutu. tahavad peidukaid ja põhimõtteliselt ongi enamuse ajast koos antsudega peidus, seega mul siis nagu suht igav akvaarium tegelikult, ja tuttavad naeravad, et pean ainult ühte skalaari. samas tundub, et skalaaridega eriti kokku ei sobi, sest skalaarid ülbitsevad piisavalt, ega lase leopardidel eriliselt liikuda(praegu tegelengi skalaari ära sokutamisega), eks saab näha kas siis tuleb leopardidel julgust ja huvi liikumiseks juurde. välja tulevad mul praegu enamasti ainult söögi ajaks ja kuna on tõsised röövkalad, siis üritavad õgida ikka kogu söögivaru omale sisse, kaasa arvatud antsude põhjatablette. tegeliklt ilusad kalad on küll ja mina soovitan neid võimalusel võtta, kuid siiski peab olema kõik piisavalt läbi mõeldud, sest arvestama peab et kõik uued noored, väiksed isendid, keda hiljem äkki juurde võtta tahad, lähevad toiduks, seega peadki väiksest peale kõik koos üles kasvatama või vastasel korral võtma lihtsalt teisi hiljem juba täiskasvanuna, et ära ei söödaks. ja loomulikult pead siis arvestama, kas selline kooslus sulle sobib, sest eluiga pole neil ka just teab mis lühike. _________________ 60L - corydorased, paar gupit, kukeke ja kanake. 130L - 2 ctenopoma acutirostret, 3 antsu, 2 saed.
|