foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Jama discusega
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2004 03:54 
Akvarist

Diskused umbes 1,5 kuud rõõmsalt kasvand. Nüüd on üks elukas juba kolmandat päeva toidust keeldund. Ujub mõtetult valdavalt põhja lähedal ja enamus aega vahib lihtsalt akvaariumi nurka. Mida teen??? (Üldse on 160l akvaariumis 5 diskust. Esialgu üsna pisikesed veel)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2004 04:26 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ruumi on neile ju parasjagu aga kuidas sa neile vajaliku keskkonna tagad ?
pH, karedus, temperatuur ? Mida sa neile söödad ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2004 04:53 
Akvarist

Ph 6,5, temp ~29kraadi. Karedust ei tea. Toidan kuivtoiduga... TetraDiscus vist. Akvaariumis taimi-kände... nagu peax toimima. Vett vahetan korra nädalas (~20liitrit tõmban välja). On midagi kahesilmavahele jäänud?? Loll on niisama ka lihtsalt oodata kuni see elukas ennast lihtsalt surnuks näljutab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2004 05:55 
Administraator
Kasutaja avatar

Kui just mingi kole haigus ei ole, siis on ehk stress tekkinud miskil puhul? Discuseid meelitatakse külmutatud südametükikestega, oled proovinud ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2004 07:13 
Administraator
Kasutaja avatar

karedus uuri järgi. discused on väga pehmest veest pärit. normaalseks kareduseks peetakse neile 4-5...eestis on vesi 20 lähedale...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2004 07:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Diskuste puhul minu teada on probleemiks see et nad nõuavad väga sagedast veevahetust - isegi kuni 90% päevas, jõekala ikkagi. Kõlab uskumatuna, kuid nii ometi väidetakse, vt. kasvõi http://www.malawicichlidhomepage.com/other/discus.htm
Minu targad raamatud räägivad et igapäevaselt tuleb diskustel vahetada 10% veest samade parameetritega vee vastu.
Ja mul on meeles akvaariumivana jutt kuidas ta automaatse veevahetuseni omal ajal oli üldse jõudnud - just diskused olid olnud liikumapanevaks jõuks. Kui tahad tema abi automaagilise veevahetuse tegemiseks siis Kadriorus Weizenbergi 12 on ta pesa (vii siis minult tervisi ;) ). Siin on muidugi see konks et kui veevärgist tulev vesi pole soovitud parameetritega siis see pole lahenduseks.

Kui Sinu kala on tõesti Discus Tetra (Brachychalcinus orbicularis) siis pakutakse temperatuuriks 18°C - 25°C ( http://www.fishprofiles.com/profiles/fw ... rbicularis ) , Sinu 29 kraadi võib olla liiast. Selle kala kohta mu raamatud vaikivad.
Samas kui on ntx Symphysodon aequifasciatus siis on temperatuur just õige. Erinevate Symphysodon *** kohta on mul raamatutes omajagu juttu, sõltuvalt täpsest liigist soovitatakse haigestumise korral tõsta temperatuur nädalaks 32-36 kraadini ja tagada hea aereerimine.Tegelikult erinevaid diskuseid on omajagu, oleks abiks kui katsuksid tuvastada kellega täpselt tegu. Äkki müüja oskab Sind täpse ladinakeelse nimetusega aidata?
Kui päris tõsist ravi peaks vaja minema siis on seda enam tarvis teada täpset nime, ravimid on erinevad liigi kaupa. Kuid selle jätaks ehk äärmiseks abinõuks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 12:40 
Akvarist

Ok. Kuidas ma seda karedust kontrollin? Selleks saab poest mingi testri? Ja kui karedus on suur siis teen mida? Panen Calgonni nagu telekas need telekaparandajad soovitavad?:)))) Tegelt?
Paistab et nendel tüüpidel on veel see, et kuigi nad on alles noored (minu arust), toimib ülejäänud neljal kalal mingi paaridesse jagunemine ja teevad mingeid imelikke "tedremänge" aegajalt. Kas see üksik kala saab lihtsalt mingis stressis olla?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 12:48 
Akvarist

Kareduse kohta loe peatükist "VESI" - seal saad ka lisa küsida kui vaja

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2004 10:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kalle kirjutas:
Ok. Kuidas ma seda karedust kontrollin? Selleks saab poest mingi testri?

Lühivastus oleks et gH/kH testid on saada enam-vähem igas akvaariumipoes, hind polnud ka hull. Kui tahad ses osas täiendavat infot siis nagu Hard pakkus alajaotises Vesi on mõndagi juba olemas ja õige koht küsimiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 21, 2004 04:11 
Akvarist

OK. See jama sai korda vist. Sai vähe vett putitatud ja kuivtoit elustoiduga asendatud ning poisil tuli eluisu tagasi. Tänud kõigile kes abiks olid =D>

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver