foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 03:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tere, palun kiiret abi skalaari maimudega, marjal juba värisevad sabakesed taga (imeväikesed) Tõstsin marja filtriga pesukaussi, samasse vette mis akvaariumis, 5 päeva tagasi. Täna otsustasin tõsta sabadega marja terakesed väikese lusikaga teise nõusse, väiksemasse esialgu. Nüüd siis küsiksingi et mismoodi ma edasi toimima peaksin et nendest maimukestest kasvaksid ka ilusad kalakesed :) Millal ma neile sööki pean panema ja kas neile tohib anda vedelat beebimaimu sööki? Kas õhumulli pulga pean ka neile lisama, filtrit ei saa panna ju see imeks nad sisse? Kas nad võivad olla selles väikeses kausis või peaksin uuesti suurde tõstma ( välja tõstsin kuna suures juba filter läks mustaks ja ligaseks, ja viljastamatta marja terasid oli ka põhi täis! Ja millist/kui sooja vett nad nüüd tahaksid, või kas sobib kui iga päev vahetan veidi veest ja võtan uue vee suurest akvaariumist? Lisasin ka paar pilti algsest kausist ja praegusest nende asukohas :D

Suured tänud ette nõu andjatele!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 04:29 
Akvarist

See kaussi panek küll väga hea mõte ei olnud.Vajalik oleks vähemalt 25 kraadine temp.optimaalne oleks 28.Nüüd pead pipettiga surnud marja ise ära korjama.Parem oleks kui marja mingi sõela või muu sellise sees akvasse tagasi paneksid,see peab siis olema piisavalt tihe,et maimud jalga ei laseks,aga vesi siiski liiguks.Vaata ,et ei tekiks teperatuuri zhokki.Loe ka kirevahvenlaste alt.Proovin seal veel oma teemat täiendada millalgi.Toitma peab siis kui maimud hakkavad ringi ujuma,pakun et madala temp korral mingi 8-9 päev peale kudemist.EDU!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 04:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

suur tänu sulle, mul on muidu beebi lõks aga see sama väike kui praegune kauss, ei tea kas tasuks nad suurde akvasse siis tagasi panna, valged terad ma nokkisingi välja, väga üksikud on nüüd väikeses kausis koos maimudega sest miski pärast oli mõni main valge marja küljes kinni :roll: ma siis mõõdan temperatuuri kausis ja vaatan kas on sama et suurde panna, aga ega see teise vette tõstmine neile midagi tee?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 05:38 
Akvarist

Ideaalne oleks mari koos vanematega eraldada ja lasta neil sellega tegeleda aga kuna oled juba sekkunud ,siis mina soovitaksin võimalikult vähe edasisi muutusi.Olles vaadanud seda filtri ja lambiga kausisüsteemi - arvan ,et see peaks toimima küll aga varsti on neile kindlasti normaalseks kasvamiseks ja arenemiseks paremat keskkonda vaja.
edu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 07:46 
Akvarist

Pildid: 0
Parim võimalus nad nüüd kasvama saada on elustoit - surnut haaravad nad sama viletsalt kui kunsttoitu.Skalaari maim on väga kapriisne toidu suhtes.Elustoitu normaalselt doseerides võivad nad mingi aeg seal kausis olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 09:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oi, nüüd lugesin teisi postitusi aga toimisin juba esimese õpetuse järgi :oops: ma väga loodan et midagi sellest välja ka tuleks. Tõstsin maimud väikesest läbipaistvast kausist suurde akvasse beebilõksu ( ma sellest sinisest kausist noppisin nad hommikul juba väiksesse kaussi kuna suures läks juba vesi halvaks ja filter haises :S ) suures akvaariumis on vesi ka soojem :D Homme plaan linna minna ja küsiksin millist elustoitu peaksin ostma?

Suur tänu teile kõigile kes on mulle nõuga abiks olnud ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 10:47 
Akvarist

Pildid: 0
Millist teil seal üldse müüakse ? Arteemia on kindlasti olemas. Selle haudumine võtab veits aega. Skalaari maimudele on määrava tähtsusega et toit oleks kohe peale ujuma hakkamist nina all.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 02, 2012 11:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arvan et Tartu mnt. poes on see olemas. Seal on minu arust hästi teadja mees ja kaupa ka laia valikuga :)

Aitäh!

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver