foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure!!!!!!!!!!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 15, 2012 01:06 
Akvarist

Tere, olen akvaariumi alal algaja ning minu mure on siis selline, et mu akvaariumi põhja on tekkinud piimjasvalge hägune, vatitaoline katt, ning arvatavasti selle tõttu on ka mu kalakesed hingeheitnud, 3 skalaari (kokku oli neid 6)!
Alles on veel 3 skalaari, 2 ancistrust ja 1 õunatigu! Kalad sai soetatud Oktoobri alguses.
Märkasin, et viimase hukka saanud kalakese silma peale on ka õrnalt sama asi tulnud mis on põhja tekkinud! Teistel kaladel seda ei ole märgata.
Eile panin akvaariumisse tilga Tetra Safe Starti, on see rumalus või õige tegu? Ei tea... Öelgu targemad...

Kui tihti peaks akvaariumis vett vahetama ja kuidas ma sellest lahti saan mis on sinna põhja tekkinud??

Suur tänu neile kes vaevuvad mind abistama!! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 15, 2012 01:39 
Akvarist

Pildid: 1
Oled arvatavasti oma kalu üle toitnud ja põhjas on roiskuv toit. Põhi tuleb korralikult sifoonida ja see sodi eemaldada, samuti vahetada osa vett. Kindlasti peaks vaatama, kas sinu filter on tööga hakkama saanud. Kuipalju sellises olukorras vett vahetada, ei oska pakkuda - ehk kümnendik kuni veerand, mitte rohkem - sõltub kui halb vesi on.
Kui sageli ja millises koguses vett vahetada sõltub samuti akva tegelikust toimimisest - kui suur, kui palju ja millised kalad, millega toidad.
Sinu allesjäänud elanikele peaks sobima ca 100 liitrine. Oli mul kunagi selline Juwel - vahetasin vett korra nädalas koos sifoonimisega ja filtrivati vahetusega umbes 15 liitrit ja toimis väga hästi. Filtrisvamme loputasin iga kahe nädala tagant akvast välja sifoonitud vees.

Kala silmale tekkinud katt ei ole ilmselt seesama, mis akva põhjas - roiskunud vees hakkavad igasugused erinevad tõved levima. Kalade haigusi ravida on üsna raske, vähemalt minul pole enamasti õnnestunud. Ka vett parandavatesse kemikaalidesse peale mõne erandi ma ei usu.
Osta mõni käsiraamat - algajale väga abiks :wink:

Üles
 Teema pealkiri: Vastus
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 16, 2012 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõige parem oleks kui paned kirja oma akva andmed, siis meil lihtsam Sulle nõu anda. Et siis akva suurus, täpne elanike arv, kui tihti ja kui palju teed vee vahetust, akva vee temp, millega toidad, kui tihti toidad, valgustuse aeg ja vee näidud kohe kindlasti (testid).

Aga hetkel meenub mulle sarnane lugu...mäletan, et meil tuli kah üsna alguses mingi imelik valge nö katt akvasse põhja ja juurika peale. Kusjuures tekkis just siis kui me uue juurika akvasse panime. Eelnevalt loomulikult olime seda kaua leotanud ja keetnud jms teinud. Ei teagi miks see tekkis, kuid reageerisime kiiresti, võtsime juurika veest välja ja keetsime veel seda, põhja sifoonisime väga põhjalikult ära, kivid jms võtsime ka väljaja pesime ning keetsime läbi (igaks juhuks). Vett vahetasime peaaegu pool ära....meil see akva 100L. Pärast lisasime JBL Denitrol´i ja JBL Acclimol´i, õnneks saime asja kiiresti korda ja kaotusi ei olnud.
Aga selleks, et nõu anda, peaksime täpsemalt teadma Su akva kohta infot :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 16, 2012 03:53 
Akvarist

Pildid: 1
Etsil on õigus, infot ei ole väga palju, aga vastasin olemasoleva põhjal. Päris algajal on kemikaalidega raskusi ja eks läheb üsna kulukaks ka. Minagi testisin ja mõõtsin ja tempisin alguses mis hirmus, iga kalakest püüdsin ravida ja haigusi ja sümptomeid määrata. Kindlasti sundis see kõik väga palju lugema nii foorumeid kui raamatuid ja ses mõttes kasuks, aga nüüd ei mäleta mitmeid aastaid, et oleksin keemiat või ravimeid kasutanud. Kuigi kalu on tulnud ja läinud. Kõik sõltub sinu huvist asja vastu ja muidugi võimalustest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 16, 2012 06:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Äkki saad siit lingilt, mis võetud "haiguste ja parasiitide" alt tuge, et üks põhjalikum vastus kirja panna.

/haigused/5520/index.html

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver