niisiis minu kogemus- kuidas saada järelkasvu kui isane ei valva marja.
Ühisakvas on harjasninad(edaspidi-HN) elanud juba aastaid. Ka marja on HN heitnud suhteliselt tihedasti. Aga senini pole ma akvas ühtegi maimu kohanud.
Viimati tulin sellisele mõttele, et kui isane HN jälle ei viitsi korralikult marja valvata( ja see liigub vabalt pesast eemale kus barbused magustoitu ootavad) võtan marja põhjast ära.
Mõeldud tehtud- pistsin marja sisefiltrisse!
Palun lugege
nüüd millist
sisefiltrit kasutan(aquael FS100 biofilter- vaadake ka pilte google-st), sest muidu võin anda pahaaimamatult halba eeskuju!
Ühesõnaga pistsin marja 1. sektsiooni mis tegelikult mõeldud soojenduspulgale, aga mul see tühi. Mõtlesin loogiliselt, et seal ju pidev värske vee juurdevool. Teise sektsiooni nad ei pääse sest seal on tihedalt suurepooriline svamm ja all boimeedia-makaronid. Kolmas sektsioon on ainult keskel peenepooriline svamm enne pumpa. Sinna sektsiooni nad ka idee järgi ei tohiks pääseda.
Mari arenes ilusti omasoodu-viljastamata marjaterad hävitasid tornteod, kes kuidagi üle filtri ääre sinna kogu aeg sisse ronivad.
Kuniks ühel heal päeval oli siputavaid sabakesi ikka hulgi! Ootasin kuniks nad hakkavad ujuma ja siis lasin nad üldakvaariumi lahti. Imestus oli muidugi suur kui filtrit tühjendades oli neid maime ka 2 ja 3 sektsioonis. No ühesõnaga pääsesid kõik üldakvasse.
Täna oli minu imestus suur kui leidsin juba 5(siiani teadsin vaid 3 olemasolust) 1cm pikkust HNi. Kuna mul pole plaanis maimuakvasid soetada aga natuke järelkasvu võiks ikka olla siis minu
akvas selline lahendus toimis!
See muidugi pole mingi eeskuju vaid abivahend!, kui isane HN ei valva marja aga HN maime ikka tahaks -omades seejuures vaid ühisakvat.
Tean, et kaasakvaristidel on pigem mure
- KUHU SEE- HN. järelkasv panna