foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Veebr 03, 2012 02:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
niisiis minu kogemus- kuidas saada järelkasvu kui isane ei valva marja.
Ühisakvas on harjasninad(edaspidi-HN) elanud juba aastaid. Ka marja on HN heitnud suhteliselt tihedasti. Aga senini pole ma akvas ühtegi maimu kohanud.
Viimati tulin sellisele mõttele, et kui isane HN jälle ei viitsi korralikult marja valvata( ja see liigub vabalt pesast eemale kus barbused magustoitu ootavad) võtan marja põhjast ära.
Mõeldud tehtud- pistsin marja sisefiltrisse! :shock: Palun lugege :!: nüüd millist :!: sisefiltrit kasutan(aquael FS100 biofilter- vaadake ka pilte google-st), sest muidu võin anda pahaaimamatult halba eeskuju!
Ühesõnaga pistsin marja 1. sektsiooni mis tegelikult mõeldud soojenduspulgale, aga mul see tühi. Mõtlesin loogiliselt, et seal ju pidev värske vee juurdevool. Teise sektsiooni nad ei pääse sest seal on tihedalt suurepooriline svamm ja all boimeedia-makaronid. Kolmas sektsioon on ainult keskel peenepooriline svamm enne pumpa. Sinna sektsiooni nad ka idee järgi ei tohiks pääseda.
Mari arenes ilusti omasoodu-viljastamata marjaterad hävitasid tornteod, kes kuidagi üle filtri ääre sinna kogu aeg sisse ronivad.
Kuniks ühel heal päeval oli siputavaid sabakesi ikka hulgi! Ootasin kuniks nad hakkavad ujuma ja siis lasin nad üldakvaariumi lahti. Imestus oli muidugi suur kui filtrit tühjendades oli neid maime ka 2 ja 3 sektsioonis. No ühesõnaga pääsesid kõik üldakvasse.
Täna oli minu imestus suur kui leidsin juba 5(siiani teadsin vaid 3 olemasolust) 1cm pikkust HNi. Kuna mul pole plaanis maimuakvasid soetada aga natuke järelkasvu võiks ikka olla siis minu :!: :!: :!: akvas selline lahendus toimis!

See muidugi pole mingi eeskuju vaid abivahend!, kui isane HN ei valva marja aga HN maime ikka tahaks -omades seejuures vaid ühisakvat.

Tean, et kaasakvaristidel on pigem mure :idea: - KUHU SEE- HN. järelkasv panna :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 12:46 
Akvarist

Pildid: 0
midagi on väga valesti , kui isane marja ei valva! (loodetavasti ainult selle isasega)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 12:27 
Moderator
Kasutaja avatar

nojah mul akvas vaid 1 HN läbi aegade ja ta suht vana kah vast 3-4 aastane.
Ta valvab, aga ma ütleks et tühja pesa...HN nagu ei näeks :shock: , et mari nihkub pesast eemale....st mari nagu ei kleepuks korralikult, ükskord :!: ta suutis küll valvata kuni sabakeste koorumiseni - ja isegi ei toitunud sellel perioodil, aga nii kui need siputama hakkasid ja eemale ujumahakkasid, siis olid platsis kohe :evil: harvendajad - barbused.

Viimati muutis bardatulus, Laupäev Veebr 04, 2012 09:59, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 02:40 
Moderator
Kasutaja avatar

:shock: täna hommikul üle lugedes sain juba 7 :shock: maimu.... :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 04:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Minul on isane niikaua valvanudki marja, kuniks tited siputama hakkavad ja siis laiali ujuvad. Ilmselt sellega ongi tema kohustus lõppenud. Minule jäänud mulje, et ta seal rohkem oma "tiibadega" marja tuulutamiseks ja paharettide ära ajamiseks. Kui tited juba ringi ujuma hakkavad, siis on nad juba nii suured, et peaksid tõenäoliselt ise hakkama saama. Kui aga akvas on ka muid kalu, siis on loogiline, et nad ära süüakse. Kui pidada akvas vaid antsupaari, siis pole ise endal vaja üldse mitte midagi ette võtta.

Olen täheldanud veel oma kogemustes, et kui mari korralikult koopa lakke pole kinnitunud, siis pole ka isasel tema vastu mingit huvi.

Võimalik, et Sinu filtris kasvatamine on üks võimalik abinõu järglaste soovijaile. Igatahes titelõks pole selleks küll hea. Vesi seal ikkagi nii hästi ringi ei liigu ning mari läheb kopitama, ka surevad seal vastlagunenud sabakesega palliterad ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 06:02 
Akvarist

Mul corydoras barbatustega ka umbes sama jama.On pannud kivi alla marja ja ise passivad ka seal,aga moonlightid,trügivad jõuga avast sisse ja nokivad marja ära.Säga neid otseselt ei ründa,vaid püüab kehaga koopa ava kinni panna,aga sellest ei piisa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 09:23 
Akvarist

Minu kogemus on ,et mida viletsam liin seda viletsam hooldus. Albiinod on kõige ebardlikuma käitumisega, unustavad pesa pikaks ajaks, söövad haudeajal jne. Normaalsed, suured ,energilised isendid pesast ei lahku ega toitu koorumise lõpuni. Mingi aeg ka peale koorumist toimetab maimudega,aga kui need juba ise ära lähevad siis :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 09:24 
Akvarist

(isaséid pidasin silmas)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 06, 2012 09:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Minul just albiinod tegid pikka aega regulaarselt üle kahe kuu marja ja isane valvas väga korralikult. Panin talle ööseks koopasse eraldi tabletti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 08, 2012 11:21 
Akvarist

Oskan kommenteerida vaid niipalju, et kui mu harjasninad kord marja heitsid, siis isane küll valvas, aga pesast väljaujunud juba vähemalt cm pikkused tited panind barbused ikkagi nahka. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 09, 2012 09:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pesast välja ujunud tited pannaksegi nahka, kui on akvas teisi kalu. Kui soovi tittesid kasvatada, siis tuleks nad tiba ennem koopast välja tulemist kinni püüda ja eraldi spetsiaalsesse titeakvasse panna. Kogemuste põhjal aga kahjuks pole titelõks just kõige parem asi. Kui tited veel koopas, siis on neid lihtne kõige koopaga välja tõsta ja ümber asustada. Ühe kaupa neid mööda akvat taga ajada suht tüütu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 26, 2012 02:45 
Akvarist

Mõtekas on mari koos pesaga ja selles oleva isasega ümber tõsta. Kui see ei õnnestu võib isast eraldi tõsta. Ta tunneb pesa uues keskkonnas koheselt ära ja toimetab edasi, nagu poleks midagi juhtunud. Olen ise teinud nii ja naa - pole probleeme olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 27, 2012 09:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Koopa võib loomulikult ka koos marja ja isasega ringi tõsta, kui aga kodus on vabu akvasid. Eks siis saab nüüd igaüks valida, mis varianti rakendada võimalik.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 25, 2014 03:58 
Moderator
Kasutaja avatar

:wink: jätkan, sest järgnev haakub teemaga.

Niisiis on aegade jooksul filtris koorunud maimud suguküpseks saanud ja 90% sellest bandest ka kaasakvaristidele jagatud.
Tosina jätsin oma akvasse. Isaseks osutus vaid 1.

Ja see üks nagu MÄLETAKS :shock: oma sünnikohta- hüppab üle sisefiltri ääre ja läheb sinna kudema. Mingil seletamatul moel meelitab ta sinna ka emase. Enne kolimist leidsin filtrist 3 albiino poega kes olid juba ca 1cm pikkused. Kahjuks käib see hüpe suht ootamatult ja jäädvustada ei ole õnnestunud.
#-o Imestama paneb see, et filtri äär on 1,5cm kõrgune(huvi pärast lausa mõõtsin ära :) ) On lausa ime, et ta pole vale arvestust teinud -muidu oleks ta toa põrandal(lahtine akva)
refresh: nägin täna filtris 2 maimu üks oli albiino teine pruun....nii et järelikult ei käi kalad seal filtris niisama :)

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver