Võtsin oma akvasse ühe akvaariumipidamisest tüdinenud akvaristi kalad - Zebra Danio ja Betta.
Mulle tundub, et üks Danio ei peaks päris selline välja nägema:
Küsimus on selles, mis ma nüüd temaga tegema peaks? Dieedile?
Ma tean, et see Danio on üpris kaua aega ainult Bettaga koos elanud, sest ülejäänud neli Daniot läksid millalgi teadmata põhjustel kalataevasse. Aga kui ma õigesti mäletan, siis sellised paksud olid nad kõik viiekesi (poest ostes mitte, ju paisusid akvas elades). Kas probleem võib olla ületoitmises? Või äkki ongi täiskasvanud kalad sellised ja poodides kõik väga kõhnakesed?
Praegu seda kala jälgides tundub ta üliaktiivne ja väga näljane. Sellise ujumise tulemusena peaks ta väga heas vormis olema
Niipalju, kui ma aru olen saanud, on selline akvaariumis ringi siiberdamine Danio'tele omane.
Minu akvasse kolis kala eile õhtul (112 liitrisesse, kolin oma kalu vaikselt ümber) ning mina pole talle ühtegi korda veel süüa andnud.
Ise mõtlesin, et ehk tunneks see kala end paremini, kui veel mõni Danio akvas oleks; kavatsen mõned juurde osta, kui suur külm üle läheb.
EDIT: Google'dasin veidi otsingusõnadega "Fat zebra danio" ja tundub, et ma pole ainuke paksu danio omanik. Daniod pididki olema sellised, kes võimalusel kõigi teiste kalade eest toidu ära söövad ja selle tagajärjel siis paisuvad.
Aga ikkagi, mida teha?
Kas ei peaks kala paksusele tähelepanu pöörama, kui temaga muidu kõik korras tundub olevat?
Ja kuidas ma edaspidi ülejäänud kalu toidan, kui see kõik eest ära sööb?