foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: stressivastane kaitsevahend
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 12:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tere.Tahtsin seda küsida,et kui te akvaariumit puhastate ja näiteks vett vahetate mingi 20% ulatuses.Kas iga kord panete ka stressivastast ja veeselgitajat?Mis moodi oleks õigem ja parem teha.Tänan

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 12:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Hea küsimus... Mina panen alati uude vette jbl biotopoli ja vahel pärast veevahetust jbl acclimoli. Päris huviav teada, milline on levinud praktika.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina lisan veevahetusel uude kraanivette JBL'i Biotopili. Midagi muud ma vette ei lisa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Olena ka huvitatud,sellest mida keegi kasutab ja mis see on.Ise kasutan SERA aquatan-ja see on stressivastane ja annab kristalse läbipaistvuse

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 07:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
"annab kristalse läbipaistvuse" - milline kena reklaamjutt! :) Kas on kedagi, kellel oleks selle vahendiga sogasest veest saanud kristalselt läbipaistev?
Ise kasutan veekonditsioneeri rollis Seachem Prime. Eriti soovitav on see alustavas akvas, kuna erinevalt Aquatanist ja Biotopolist eemaldab lisaks kloorile ka kloramiini ja ammoniaaki ning neutraliseerib nitritit ja nitraate.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ei kasuta midagi.
Automaatne veevahetus iga päev 5L ja voolab see mis kraanist tuleb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 02:06 
Akvarist

Kasutan pehme veega akvas sera blackwater aquatani alla soovitusliku normi,kuna see muu
dab vee natuke pruunikaks.Teistes akvades olen kasutanud biotopoli.Ka kasutan pehme veega akvas cattapa lehti.Osmoosivee ettevalmistamiseks panen kh+ja discus minerali (see tundub hea olevat).Samuti peale suuremat veevahetust lisan nitriveci või denitroli.Praegu katsetan easy life vedelat filtermaterjali,mis kirjade järgi pidi olema imevahend,aga meenutab tavalist veeslgendajat,mis algul muudab vee valgeks,eks paistab

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 07:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seachem Prime iga veevahetusel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 15, 2012 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Pole ka midagi kasutanud, mul tuleb kraanist suht hea vesi, et pole nagu vajadust olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2012 06:30 
Akvarist

Rein kirjutas:
" kuna erinevalt Aquatanist ja Biotopolist eemaldab lisaks kloorile ka kloramiini ja ammoniaaki ning neutraliseerib nitritit ja nitraate.

Olen ikka mõned korrad märganud kloori mainimist. Kui suur kloori roll siiski on tänapäeval?. Hetkel küll võib veefirma kodulehelt leida sellise teate:

Seoses Ülemiste Veepuhastusjaama puhastusprotsessis kasutusel olevate mõõteseadmete uuendamisega, kasutatame lühiajaliselt, 4. ja 11. jaanuaril vee osoneerimise asemel vee desinfitseerimist klooriga.

Lisaks sellele, et sellistest avaldustest on kasu Tallinna Vee piirkonna akvaristidel, võiks sellest välja lugeda, et igapäevaselt kloori enam ei kasutata kogustes, et sellel oleks märkimisväärne mõju?

... ilmselt riskin nüüd kasuta otsingut summeri helinaga:)

Aga vahenditest niipalju, et vee vahetuste juures pole seni midagi kasutanud ja kalad ka seni õnnelikud olnud. Nõmme, ehk Trummi piirkonna Tallinna Vee klient.

Kk

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2012 06:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
kalle.k kirjutas:
Olen ikka mõned korrad märganud kloori mainimist. Kui suur kloori roll siiski on tänapäeval?

Tallinna Vesi kirjutab:
Ülemiste Veepuhastusjaamas puhastatakse pinnaveest joogivett. Protsessi käigus kasutatakse desinfitseeriva kemikaalina kloori.
Linnas on ka piirkondi kus vett saadakse mitte Ülemistest, vaid puurkaevudest - seal kloori ei kasutata. Veekonditsioneer teeb aga muudki peale klooriga tegelemise.
Ja tegelikult vastasin enne osalt valesti - stressi vastaseid vahendeid ma ei kasuta. Ehkki mõnikord ju võiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 21, 2012 01:51 
Akvarist

Ise ei kasuta ka midagi. Pärnus väga stabiilne vesi, kõrge KH, massiivne veevahetus otse kraanist.Kunagi siiski olen kristallselge vee juba paari tunniga saavutanud kasutades sera Nitrivec´i, Eirasin seejuures ka igasuguseid juhiseid - pool pudelit esimene päev, ülejäänu järgmisel, halba mõju ei täheldanud.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver