"Põhjakoristaja" on üldine slängisõna kõikide põhjakalade kohta (see tähendab "kalad, kes elavad akvaariumi kõige madalamas veekihis ja ülespoole enamasti ei riku). See on umbes nagu sõnaga "koer". Koeratõuge on meeletult palju - mõni on väike, mõni on suur jne. Põhjakaladega sama asi.
Reegel on, et kui sa ei tea mis kalaga tegu on - ära osta teda. Uuri enne netist (jäta poes nimi meelde) ja siis vaata, kas ta sulle sobib või mitte. Müüjad ei pruugi ka alati abivalmid olla, vaid võivad juhinduda mõttest, et peaasi, et sa ostaks.
Tigudega on kergem sest nende veevajadus liitrites on väiksem. 1-2 Õunatigu on täiesti okei akva kohta kui arvestada, et vähemalt 10 liitrit vett peab ühe teo kohta akvaariumis olema.
Põhjakalasid on tõesti palju. On neid, kes kasvavad väga suureks, on neid kes kasvavad suht hiigelsuureks, on neid, kes tahavad olla grupina (see tähendab 5+ isendit) või neid, keda peetakse üksi (enamasti sest nad kasvavad nii suureks).
Mul on 125 liitrises mitu õunatigu ning 5 corydorast. Jah - see on normaalne. Sest ma tean, mida need kalad teevad ning millises pundis neid pidama peaks, et nad õnnelikud oleks. Ma hästi ei kujutaks ette samas 5 ancistrust või 5 synodontist samas akvas elamas... rääkimata veel siis suurest plecost
Kusjuures, mis eesmaärgil sa põhjakala tahad? St, mida sa kujutad ette, et ta tegema peaks? Ma võin sulle öelda, et akvaariumis ei pea olema põhjakalu, saab ka ilma