foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 02:44 
Akvarist

Tere !

Plaanin endale umbes 100 liitrist akvaariumi võtta, sinna sisse tahan algatuseks panna cardinal tetraid ja ka muid kalu.
Nii palju, kui mina olen lugenud, olen teada saanud, et cardinal tetrad ei vaja väga palju valgust. Ma lugesin ka wikipediast, et kui cardinal tetra hakkab kudema, siis ta maimud võivad ereda valguse käes ära surra.
Kas cardinal tetrad on siis väga valgustundlikud & kui tugev valgus võib neil siis üldse olla ?

Ootan vastuseid ! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 02:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kalad üldiselt valgust ei vaja, valgus on selleks et akvarist saaks oma kalu näha ning kui akvas on elustaimi, siis need vajavad samuti valgust. Standardses akvaariumikomplektis olev valgusti küll nii võimas pole, et probleeme põhjustada, probleeme võib olla taimeakvas kus mõned kodanikud kasutavad 1W/l ja võimsamaid valgusteid. Peale selle on maimude jaoks nii ehk naa hea luua kohti varjumiseks, olgu see siis mingi taimepuhmas või miskit muud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 03:05 
Akvarist

Rein aga kui ml pojad tulevad siis kas nende sinna nö tittlõksu peab ka panema mingi taime ? Või süüa ?

Söögi kohta ennem öeldi et ei ole vaja et nad saavad need ise . Aga on see õige ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 03:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tetraid on üldiselt päris keeruline kodus ise paljunema saada. Ma arvan, et sa ei pea poegade pärast muretsema. Valguse osas ma ka ei muretseks. Enamik akvaariumite valgustusi on täiesti OK kaladele ja ei kahjusta neid. Kala oskab ise varju minna kui ta soovib (eeldusel, et tal on selleks võimalus). On kalu, kes pigem tahaks tõesti varju (või isegi varjuda/peitu minna). Sellisel juhul aitab näiteks paari ujuva taime lisamine või mõne muu (elus)taime panek akvaariumisse, mille lehtede alla või vahele kalad minna saavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 04:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Varivalge kirjutas õigust, vara veel tittede pärast muretseda. Kui asi niikaugel, küllap lahenduse leiame. Minu meelest ongi hea, et tetra puhul pole sama muret mis eluspoegijatega, et pead hakkama mõtlema mida nende lõputute titehordidega peale hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 07:48 
Akvarist

Ma mõtlesin siin veidike, et kas tuleks kõne alla panna oma akvaariumisse LED lambid ? Või ei soovita te neid üldse ?
Kellegil kogemusi on olnud ?
Olen ise alles päris algaja !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2012 08:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
niisiis isiklikult :!: soovitaks alustuseks ikka tavalist klassikalist akva valgustust!

Kui finantsi on piisavalt, siis vist võiksid lausa projekti teha ja sinna LED ja kõik muu super asjad planeerida või osta super komplekt.
Kordan ikka ja jälle - loe foorumit :-k siin on LED teemat ka käsitletud!

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver