foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Minu erinevad Decorused
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 25, 2011 03:39 
Akvarist

Tere,

Tekkis tahtmine ka üks väike teema tekitada, äkki kedagi huvitab ja on ehk veidi kasulikki.

Umbes aasta tagasi hakksin oma vana kiindumust Synodontiste vastu nö üles soojendama. Ja eriline soov oli soetada just Synodontis Decorus. Käisin kõik suuremad poed läbi ja kuigi algul polnud õnne, siis hiljem äkki tekkis neid kalu päris mitmesse poodi.
Kuna Decorus on juba väikse kalana hästi ära tuntav, siis oli selge, et poodides pole siiski päris õiged kalad. Minu eesmärk polnud kuskil vaielda, vaid osta mulle meeldivad kalu, seega ostsin siis erinevatest poodidest kokku 6 isendit. Lauteri tn poes vist mainisin ka korraks, et need pole päris need kalad, mis sildil kirjas, aga sellele reakstsiooni ei järgnenud ja nagu öeldud polnud see ka mu eesmärk.
Aga siinkohal siis mõned pildid kaladest täna, ehk veidi rohkem kui aasta hiljem. Nagu näha on isendid üsna erinevateks sirgunud, hoolimata sellest, et KÕIK need kalad müüdi Decoruse nime all.

Synodontiste hübriidide teema on juba üsna vana, niiet väga pole imestada midagi, aga huvitav on ikkagi. Nagu näha, siis vaid üks paistab olevat piisavalt Decorus ja seda oli ka ostmisel näha. Ülejäänud aga lihtsalt huvitavad tegelased.
Kes on hübriid ja kes nt Ocellifer, või Njassae või nende hübriid, võib arvata, aga Decorused nüüd küll mitte nii väga. Üks isend on ka veel Multipunctatuse moodi, aga seda ei saanud pildile. Üldse pean vabandama piltide kvaliteedi pärast, aga öösel neid pimedas mööda peidikuid taga ajades esialgu paremaid ei saanud. Niisiis minu erinevad decorused:)

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Mina olen küll rahul oma saagiga:) Lisaks veel selline asi, et tänaseks on mul Synodontiseid rohkem, kui ma neid ostsin.. kui nüüd keegi pole mulle neid salaja juurde poetanud, siis peavad olema need minu juures ilmavalgust näinud. Selle kohta ei julge midagi arvata, aga igatahes leidsin ma fotojahi käigus mõned sellised pisemad tegelased, kes oma olemasolust ennegi vilksamisi märku andnud:

Pilt

Kogu punt on üsna peidus ja nende piltide tegemiseks pidi ikka päris palju vaeva nägema ja peidikuid lammutama. Olen vist ikkagi liiga palju valgusega oma synod veidi liiga araks teinud.. loodan, et edaspidine hämaram valgus parandab asja veidi.

Et siis sellised lood esialgu

Kk

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 28, 2011 09:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mõnus teema :)

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]